Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 2.6.2021

”Mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, on rakastanut meitä ja suuressa rakkaudessaan tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikkomustemme tähden, eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa.”
– Efesolaiskirje  2:4-5.

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Pidin aamuhartauttani käydessäni lyhyellä lenkillä villakoiramme kanssa luonnon keskellä, jolloin mieleeni tuli tämä Efesolaiskirjeen teksti. Elämä on Jumalan lahjoista suurin. Vaikka juutalainen sanonta sanoo, että vanhurskas ihminen elää kuolemansa jälkeenkin, profeetta Jesajan mukaan ”meidän vanhurskautemme on kuin tahrainen vaate” (64:5). Uskosta Kristukseen omistamme vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella, Hänen, joka suuressa rakkaudessaan on tehnyt meidät eläväksi Messiaassa. Tämän ymmärtäminen siivittää ja rohkaisee vaikeuksien ja koettelemusten keskellä. Jos Jumala suuressa rakkaudessaan on onnistunut tekemään meidät eläväksi Kristuksen kanssa, niin Hänen rakkautensa riittää pelastamaan vielä monia.

Patmoksella oli viime viikolla käynnissä 100 Patmoskummin haaste -viikko. Olen maininnut tästä viime viikon kirjeessäni ja silti uudelleen muutama sana lisää. Haluan kiittää kaikkia vanhoja kummeja uskollisesta tuestanne ja siitä, että teette tätä jatkossakin. Haluan myös kiittää teitä uusia kummeja, jotka olette ilmoittautuneet mukaan sekä tahdon rohkaista vielä monia tulemaan mukaan tähän palkitsevaan ja siunaavaan kummityöhön. Patmoksen nettisivuilla www.patmos.fi ilmoittautuminen käy helposti.

Osallistumalla Patmoksen kummityöhön avautuu mahdollisuus auttaa lapsia siellä, missä hätä on suuri.  Moldovan tubilapset ovat juuri niitä lapsia, joiden hätä on suuri. Mutta Jumalan rajaton rakkaus meidän apumme kautta voi muuttaa näiden lasten elämän.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Tubityöntekijämme Anatoli kertoo yhden lapsen tulleen uskoon Jeesukseen tubisairaalan raamattutunneilla, joita pidettiin toukokuun aikana 12 kertaa. Ystävät, kaikki ne lapset, jotka ottavat Jeesuksen sydämeensä, tarvitsevat että heidät kannetaan rukouksilla. Tubisairaalassa heistä pidetään huolta, heillä on ruokaa ja lämmin sänky. Monilla lapsilla tätä ei ole kotonaan, mihin he palaavat sairaalan jälkeen. On niitä, joilla ei ole kotiakaan, vaan kylmä ja raaka maailma on heitä vastassa. Yhtenä rukousaiheena on edelleen lapset, jotka tulevat sairaalaan uusiutuneen tubin kanssa. Sellaisia lapsia on yhä enemmän. Tämäkin seikka kertoo Moldovan tuberkuloositilanteen vakavuudesta.

Toinen Anatolin tuoma rukousaihe on 15-vuotiaan Maksimin puolesta, jolla on tuberkuloosi sekä astma. Maksimin lisäksi vakavasti sairaita lapsia ovat 8-vuotias Artem ja 16-vuotias Timur, jonka puolesta olemme rukoilleet aiemmin.

Kishinevin pastori Jura tuo rukousaiheen Jurin puolesta. Jurilla on sekä taloudellisia ongelmia että vaikeat suhteet sukulaistensa kanssa, jonka seurauksena hän joutuu yöpymään taivasalla. Parhaillaan veljemme tutkivat ja miettivät, miten Juria voi auttaa ja pyytävät rukoustukeamme.

Beltsin seurakuntamme pastori Igor välitti seurakuntalaistensa tervehdykset ja kiitokset Patmos-ystäville. Igor kiitti siitä, että Patmoksen tuki mahdollistaa hengellisten eväiden lisäksi jakaa ruoka-apua, joka on todella tarpeen juutalaisillemme, jonka taloudellinen tilanne on heikentynyt, entisestään korona-aikana.

Igor pyysi rukoilemaan 55-vuotiaan Aleksandrin puolesta, jonka elämään on tullut pelko, jota hän ei pysty selittämään eikä hallitsemaan. Muistakaamme, ystävät, myös Igorin puolisoa Ljudaa rukouksin.

Moldovan ja Transnistrian välinen rajaliikenne on vapautettu koronarajoituksista ainakin koko kesäkuun ajan. Siitä on erityisesti Benderin Misha-pastorimme hyvin kiitollinen. Benderin seurakunta pitää kahta sapattikokousta, joissa kummassakin käy noin 20-25 seurakuntalaita.

Misha saarnaa molemmassa kokouksessa.

Pyydämme rukoilemaan Faina-sisaremme puolesta, joka aikoo muuttaa Venäjälle lastensa luokse ja pyytää Jumalan johdatusta tähän asiaan.

Benderistä tuli useita rukousaiheita terveyden puolesta, mm Svetlanan ja hänen aikuisen tyttärensä Tatjanan, jolla on pieni lapsi, sekä Dinan ja Anastasian puolesta.

Rybnitsan pastorimme Mishan toipuminen koronasta on vielä kesken. Nyt Mishan vointi on kuitenkin jo paranemaan päin. Misha ja Irina kiittävät rukouksista heidän puolestansa. Anatoli, jonka jalka on amputoitu, jatkaa toipumistansa kotonaan. Anatolia leikattiin kolme kertaa.

Anatolin lisäksi Misha pyytää rukoilemaan sairauksistaan kärsivän Galinan parantumisen puolesta sekä Fainan puolesta, joka haluaa parantaa tulehtuneen suhteensa miniäänsä.

Tiraspolin seurakunnan pastori Juri pyysi välittämään kiitoksensa rukouksista hänen perheensä terveytensä puolesta. Kun keskustelimme, Juran ääni ei ollut vielä ihan palautunut, mutta rakas veli oli jo valmistautumassa seuraavaan sapattikokoukseen.

Moskovan Nonna-sisaremme kanssa pyydän edelleen jatkamaan rukousta paikalleen jämähtäneen Pokrovkan seurakuntamme dokumentointiprosessin puolesta.

Jatkamme  myös rukousta  Keski-Aasian työnjatkajan löytämisestä ja tätä kautta juutalaistyömme jatkumisen puolesta. Rukoillaan Keski-Aasian juutalaistemme puolesta, jotka ovat olleet jo puolisen vuotta ilman työntekijämme tukea.

Hyvää kesän jatkoa ja siunausta!

ANDRES KOSKELAINEN