Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 22.2.2023

Herra puhui Moosekselle: ”Sano israelilaisille, että he tuovat minulle uhrilahjoja. Ottakaa vastaan lahja minulle jokaiselta, jonka sydän on siihen altis.” (2 Moos. 25:1-2)

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Tällä viikolla meillä on mahdollisuus lukea juutalaisten messiaanisten veljiemme kanssa Trumah nimistä Raamatun tekstiä, joka löytyy Toisesta Mooseksen kirjasta luvusta 25 alkaen luvun 27 loppuun. Raamattu kansalle -käännös käyttää tässä uhrilahjoja -sanaa, vuoden 1938 käännös kääntää alkukielen trumah termin anti -sanalla. Vanhempi, vuoden 1776 käännös puhuu tässä yhteydessä ylennysuhrista. Joka tapauksessa trumah tarkoittaa jotain sellaista lahjaa tai antia, joka olisi erotettu omasta käytöstä ja varattu annettavaksi, korotettavaksi ylös Jumalalle.

Annit oli tarkoitus käyttää pyhäkön sekä liiton arkun rakentamiseen, jotta Herra voisi tulla asumaan kansansa keskuuteen. Mikä tahansa tavara ei siihen käynyt ja vain ihmiset, joiden sydän oli siihen altis, saivat osallistua tähän keräykseen. Raamattua lukeneina ihmisinä tiedämme, että koko Israelin kansa on ollut kokosydämisesti näissä talkoissa mukana, lahjoituksia tuli yltäkyllin ja pyhäkön rakennusprojekti oli saatu onnistuneesti päätökseen.

Kun luen tämän raamatuntekstin ja kirjoitan tämän kirjeen, sydämeni on hyvin kiitollinen Herrallemme ja teille, rakkaat muurinvartijat, jokaisesta teistä ja teidän omistautumisestanne ja uskollisuudestanne Jumalalle ja palvelustyölle. Tänään maanantaiaamuna 20. helmikuuta saimme lastattua ja lähetettyä Patmos-ystävien annit, eli lahjoitukset humanitaarisen avun rekan mukana kohti Romanian Pataratia. Siellä osa kuormasta puretaan ja siitä rekka jatkaa kohti Moldovan Kishinevia, jonne toimitetaan toinen osa Patmos-ystävien suurella sydämellä kerättyä humanitaarista apua. Rekan kuljettaja on kristitty veli Moldovasta. Hän on myös  kuljetusyrityksen omistaja. Jos Herra suo ja elämme, tulevaisuudessa voimme tehdä yhteistyötä tämän kristillisen toimijan kanssa.

Kiitollisin mielin saan kertoa, että teidän rakkaudenlahjojanne täynnä oleva rekka on matkalla kohden Romaniaa ja Moldovaa. Kuvassa oik. uskova kuljettaja, Viktor, Patmoksen vapaaehtoisia veljiä ja minä vas.

Seurakuntiemme uutisia ja rukousaiheita

Ystävät, olette varmastikin lukeneet uutisista Moldovan vaikeasta tilanteesta. Korkeat inflaatiolukemat ovat nostaneet elintarvikkeiden sekä energian hinnat pilviin. Maan hallitus on joutunut kovien poliittisten ja taloudellisten paineiden kohteeksi. Pääministeri erosi tehtävästään muutama päivä sitten. Pelätään mahdollisia vallankaappausyrityksiä. Edellisen viikon aikana eri puolilla Moldovaa nähtiin venäjänmielisten järjestämiä mielenosoituksia, joihin on osallistunut eri tietojen mukaan 20 000 – 40 000 ihmistä. Käsiala on sinänsä tuttu – ihmisiä joko houkutellaan rahalla tai jopa pakotetaan ja tuodaan busseilla näihin mielenosoituksiin. Eräs ystävämme Beltsista kertoi mielenosoituksiin osallistuneiden palkkion olevan jopa 50 €.

Näissä olosuhteissa Moldovan ja Transnistrian messiaaniset seurakuntamme toimivat. Työntekijämme sekä seurakuntalaisemme tarvitsevat jatkuvaa rukoustukeamme. Patmoksen tuen avulla seurakuntiemme toiminta jatkuu. Viikolla pidetään rukous- ja raamattutunteja, tehdään kotikäyntejä ja jaetaan ruoka-avustusta. Seurakuntalaiset saivat myös talviavustusta. Sapattikokoukset ovat viikon kohokohta, kun seurakunta kokoontuu yhteen ylistämään, rukoilemaan ja kuunteleman Sanan opetusta.

Pastori Jura on hiljattain osallistunut kansainväliseen sielunhoidolliseen seminaariin, jossa oli mm. puhujia ja opettajia Puolasta, Amerikasta ja Saksasta. Jura kertoo tällaisen seminaarin olevan hyvin tarpeellisen ja hyödyllisen, ja miten sieltä saatuja eväitä hän on jo alkanut jakamaan seurakunnalle.

Meillä on torstaina 23. helmikuuta Idän juutalaistyöntekijöiden Zoom-kokous ja pääsen itsekin kuuntelemaan tästä enemmän.

Muistetaan, ystävät, rukouksin näitä jokaista veljeä ja sisarta: Kishinevin Jura, Petr, Sergei, Valentina, Ljuda, Jefim, Konstantin, Sergei M, Juri, Orgejevin Silvia, Beltsin Igor, Ljudmila ja Dina, Benderin Misha, Sergei, Lena, Nikolai ja Galja, Tiraspolin Juri ja Vera, Rybnitsan Misha ja IIrina, Moskovan Nonna, Olga, Galina, Masha ja Marina, Alesja, Aleksei, Sasha, Bukarestin Dorina ja Vasile, Dimitru, Sonja ja tubityöntekijämme Anatoli.

Tubityö

Anatolin auto on tarvinnut korjaamokäyntejä. Ensin hajosi vesipumppu, jota korjattiin 500 eurolla ja nyt tarvitaan jarruremonttia. Auto on Anatolille välttämätön työkalu, sillä lapsia viedään viikoittain lääkärikäynneille, toimitetaan ruokatarvikkeita sekä tubisairaalaan että Tyrnovoon ja kotikäyntejäkin Anatoli tekee säännöllisesti. Anatoli jätti rukouspyynnön tuberkuloosia sairastavan 15-vuotiaan Sofian ja hänen niinikään tuberkuloosia sairastavan 72-vuotiaan Moisei -isoisänsä puolesta.

Rakkaat ystävät! Rukoilkaa tulevan Patmoksen järjestämän Israel-matkan puolesta.  Idän diasporatyön kentiltämme 17 juutalaistyöntekijää ja allekirjoittanut matkustavat Israeliin viikoksi (19.-26.3.2023). Saamme kulkea Jeesuksen ja Hänen opetuslastensa jalanjäljissä sekä kuulla Raamatun opetusta ja ajankohtaista katselmusta Israelista. Yksi matkamme kohokohta tulee olemaan yhteinen ilta samaan aikaan Israelissa vierailevan Suomen Patmos-ryhmän kanssa.

Paljon Taivaan Isän siunausta teille! Olette rakkaita!

Jeesus Messiaassa teidän,

ANDRES KOSKELAINEN