Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 23.6.2021

”Hänen tulee kasvaa mutta minun vähetä”.  Joh. 3:30.

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

”Hänen tulee kasvaa mutta minun vähetä”, näin vastasi Johannes Kastaja, kun hänelle ilmoitettiin Jeesuksesta, ja kerrottiin, että Jeesus vetää luoksensa ja kastaa enemmän ihmisiä kuin Johannes. Johannes ei tullut tästä kateelliseksi eikä mustasukkaiseksi. Johanneksen kasteelle tuli paljon ihmisiä, jotka kysyivät häneltä, mitä heidän täytyy tehdä. Onhan se rabbille kunnia, jos on paljon seuraajia. Nähdessään Jeesuksen Jordan-joen rannassa, Johannes ilmoittaa, että tässä tulee Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin. Jo olleessaan äitinsä kohdussa Johannes iloitsi Jeesuksen läsnäolosta, kun Maria ja Elisabet kohtasivat. Ymmärtäessään kuka Jeesus on, Johannes toteaa nöyränä, että Jeesuksen tulee kasvaa ja Johanneksen – vaikka olikin kuuluisa henkilö, jonka luokse kansa tuli kasteelle, tulee vähetä.

Pian pääsemme Johannes Kastajan juhlan viettoon, joka on hyvää aikaa vähentää vauhtiamme, lähestyä Jumalaa kiireettömästi ja rauhassa. Silloin on hyvä miettiä, haluammeko antaa Jesuksen kasvaa meissä? Silloin meidän ”minämme” täytyy vähetä. Molemmat, sekä Jeesus että ”minä”, eivät voi kasvaa suureksi samaan aikaan. Antaisimmeko Johanneksen tavoin tilaa Jeesukselle?

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Tubityöntekijämme Anatoli tuo esirukouspyynnön 48-vuotiaan tubisairaanhoitajan Oksanan puolesta, joka sai tubitartunnan ja vaipui masennukseen.

Toinen rukouspyyntö on 16-vuotiaan Alenan puolesta. Alena palasi kotiinsa Tyrnovon laitoksesta, mutta kotona sukulaiset sairastavat tuberkuloosia ja lisäksi heillä on alkoholiongelmia. Rukoillaan, ettei Alena vaikeista kotiolosuhteista huolimatta varjeltuisi eikä sairastuisi uudestaan tubiin.

Kishinevin kotityötiimiin liittyi nuori veli Daniel. Daniel on kotoisin Keski-Aasiasta juutalaisesta uskovasta perheestä. Hän opiskelee Kishinevin Raamattukoulussa.  Nyt Danielilla on kesälomaa opinnoista ja hän ehtii vähän tutustua juutalaistyöhömme. Kiitos Herralle tästä nuoresta veljestä!

Pyydämme rukoilemaan Leodokia-sisaremme puolesta, joka on menossa vaikeaan leikkaukseen. Leodokialla ei ole Kishinevissa läheisiä, hänen poikansa perheineen asuu Israelissa. Leodokia on kiitollinen seurakunnalle, joka pitää hänestä huolta. Leodokia uskoo rukouksen voimaan ja että Jumala ei jätä häntä.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää meitä rukoilemaan Israelin puolesta, joka on juutalaisjärjestön työntekijä, että Israel pystyisi avaamaan sydämensä Jumalalle ja Jeesukselle.

Lisäksi Silvia pyytää rukoilemaan 74-vuotiaan Aleksandran heikentyneen terveyden puolesta ja myös Betjan puolesta, jonka veli Boris kuuluu Orgejevin seurakuntaan. Betjalla on mielenterveysongelmia.

Benderin 72-vuotias pastorimme Misha soitti minulle viikon alussa ja lähetti lämpimiä terveisiä ”kaikille rakkaille” Suomeen. Misha on edelleen hyvin iloinen siitä, että viimeinkin pääsi ”etätyöstä oikeaan työhön”.

Rybnitsassa kaksi perhettä on muuttamassa Israeliin. Kaikki viranomaisten luvat ovat jo kunnossa. Meitä pyydetään rukoilemaan, että  itse muuttokin lopulta sujuu ongelmitta ja ystävät saapuvat Pyhään maahan ilman ongelmia.

Pyydämme rukoilemaan vakavasti sairaiden Stepanin ja Anatolin puolesta, sekä Linan puolesta, joka toisen rokoteannoksen jälkeen ilmoitti kokevansa outoja oireita.

Kiitos, rakkaat ystävät, että jatkatte rinnallamme, rukoilette ja kannatatte!

Hyvää Johannes Kastajan juhlaa teille!

ANDRES KOSKELAINEN