Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 24.11.2021

“Filippos tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: ”Me olemme löytäneet hänet, josta Mooses laissa ja profeetat kirjoissaan ovat kirjoittaneet: Jeesuksen, Joosefin pojan, Nasaretista.” Joh. 1:45

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Pinnallisesti katsottuna ylläolevan raamatunjakeen teksti ei sisällä mitään erikoista. Yksi mies kertoo toiselle, että on löytänyt vielä yhden miehen. Mutta ei ihan tavallisen miehen vaan Nasaretin kylän miehen, puusepän pojan. Filippos ja muutama muu hänen ystävänsä tapasivat miehen, josta he ovat lukeneet Mooseksen ja profeettojen kirjoista. He löysivät miehen, jota monet juutalaiskansan sukupolvet toisensa jälkeen ovat niin hartaasti odottaneet. Mikä sai heidät niin nopean tutustumisen jälkeen vakuuttumaan, että Jeesus Nasaretista on juuri se Jumalan lupaamansa Messias? Yhtään ihmettä ja tunnustekoa Jeesus ei vielä ehtinyt tehdä, mutta ”Seuraa minua”-kutsu riitti Filippokselle lähteä Jeesuksen matkaan.

Tätä ylläolevaa jaetta olemme pohtineet juutalaisten veljemme kanssa viime aikoina. Kun me tunnemme Messiaan, Jeesuksen, meilläkin on valtava etuoikeus kertoa Hänestä muille ihmisille ja Jumalan Sanan kautta tutustuttaa heidät Häneen.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Nonna-sisartamme huolestuttaa Moskovan koronatilanne ja erityisesti se, miten viranomaisten toimet tulevat vaikuttamaan seurakuntalaisten kokoontumisaktiivisuuteen. Yli 60-vuotiaita kehotetaan pysymään kotonaan lokakuun 25. päivästä alkaen peräti helmikuun loppuun asti. ”Ja kun määräys koskee rokottamattomia ja heitä on seurakuntalaistenkin keskuudessa hyvin paljon, kukaan ei tiedä, miten tässä tulee käymään”, miettii Nonna. Seurakunta kuitenkin jatkaa

kokoustoimintaansa kaksi kertaa viikossa. Kokouksissa käyvät seurakuntalaiset iloitsevat Jumalan Sanasta, yhdessäolosta Pokrovkan rukoushuoneessa ja kiittävät Herraa koko sydämestään. Moskovalaiset kiittävät myös kaikkia Patmos-ystäviä Suomessa tuesta ja rukouksista. Nonnan kanssa pyydän rukoilemaan sisarillemme ja veljillemme Moskovassa vahvaa luottamusta Jumalaan ja voimia, sekä varjelusta pandemian vaikutuksista.

Moldovan tubisairaalan työntekijämme Anatoli pyytää rukoilemaan 16-vuotiaan Annan ja hänen äitinsä puolesta. Molemmilla on tuberkuloosi, äidillä on tubin lisäksi diabetes. Hyvin vaikeassa tilanteessa on 26-vuotias Viktoria, joka on tubisairaalassa neljän lapsensa kanssa. Ruokaa sairaalassa saavat vain Viktorian lapset, mutta Viktoria ei, eikä hänellä ole rahaa ruokaan. Anatoli tietysti yrittää auttaa Viktoriaakin.

Moldovan juutalaistyön rukousaiheita, ensin  Rybnitsa  (Transnistria). Pyydämme edelleen rukoilemaan Mishan ja hänen puolisonsa Irinan täydellisen parantumisen puolesta. Misha pyytää rukoilemaan kotityön piirissä olevan iäkkään Allan puolesta. Alla on vanhempansa Holokaustissa menettänyt juutalainen sotalapsi, jonka ihmiset onnistuivat pelastamaan. Noin kuukausi sitten Allan nuorempi sisko siirtyi iäisyyteen. Alla on rukoillut Jumalalta syntejään anteeksi ja otti Jeesuksen sydämeensä pelastajanaan muutama kuukausi sitten. Nyt Alla sairastaa Covidia, niin kuin hänen pikkuserkkunsa 37-vuotias Marina.

Kishinevin seurakuntalaiset lähettivät jälleen kerran lyhyen videotervehdyksensä tänne meille Suomeen kaikille Patmos-ystäville ja tukijoille. Sapattikokouksissa käy keskimäärin 60-70 ja tiistain raamattutunneilla noin 25-30 seurakuntalaista. Pastori Jura lähetti useita rukouspyyntöjä. Iäkäs Anna kaatui kotonaan ja löi pahasti päänsä niin, että hänet piti kiidättää nopeasti leikkaukseen. Annan vointi on heikko ja tämä pelottaa häntä. Niinalla on myös paljon kaikenlaisia pelkoja ja epävarmuutta, hän tarvitsee rukousapua. 45-vuotias Mihail menetti tajuntansa ja kaatui ulkona ja sen seurauksena joutui ensiapuosastolle sairaalaan niin kuin myös 63-vuotias Daniil korkean verenpaineen ja sydämen ongelmien takia. Kiitos-aihe tuli Maria-sisarelta, joka on päässyt sairaalasta, kun Jumala, Marian sanojensa mukaan, paransi hänet yhden häntä auttaneen ihmisen kautta.

Orgejevin rakas Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan 60-vuotiaan Vasilin ja 70-vuotiaan Riitan uskontulon puolesta. Toinen Silvian tuoma rukouspyyntö on 43-vuotiaan Natalian-sisaren puolesta, jonka terveys on huomattavasti heikentynyt korona-sairauden tähden. Minä pyydän, ystävät, rukoilemaan myös Silvian puolesta ja sitä, että hänelle löytyisi paikallinen avustaja, joka tahtoo palvella Jumalaa Silvian apuna. Ensi lauantaina Kishinevin tiimi lähtee vierailulle Orgejevin, jolloin yritän olla yhteydessä heihin. Mikäli tämä onnistuu, saan varmasti kertoa terveisiä kaikkien teidän puolestanne, rakkaat Muurinvartija-rukoilijat.

Tulevat Hanukka-ajan tilaisuudet: Lopuksi pyydän teitä kaikkia pitämään rukouksissanne ensi viikonloppuna, 28. päivä alkavan ja 6. päivään joulukuuta jatkuvan Hannukka-juhlan aikaisten tilaisuuksien puolesta, että Jeesus Messiaan pelastava elämä tulisi niidenkin osaksi kentillämme, jotka eivät Häntä vielä tunne.

Siunauksin,

ANDRES KOSKELAINEN