Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 25.8.2021

”Niin kauan kuin elän, minä tahdon ylistää Herraa, tahdon laulaa ylistystä Jumalalleni niin kauan kuin olen olemassa”. – Psalmi 146:2

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!    

Edellisessä kirjeessäni lainasin Psalmin 145 tekstiä. Psalmi 146 jatkaa ylistystä Jumalallemme, jossa Daavid tahtoo ylistää Herraa niin kauan kuin hän elää, alkutekstin mukaan, koko elämällänsä.

Näin Daavidin mukaan Jumalan ylistäminen ei ole ainoastaan ylistyslaulujen laulamista, vaan Jumalan ylistämistä arkkielämämme kautta niin kauan kuin olemme olemassa. Näyttääkö minun elämäni ylistyslaululta Herralle? Osaanko olla edes kiitollinen Herralle?

Kun mietin tätä, otin paperin, kynän ja itseäni niskasta kiinni ja tarkkaan miettien yritin listata 10 asiaa, josta olen kiitollinen Jumalalle. Siitä tuli mielenkiintoinen lista. Huomasin, että lista olisi voinut olla paljon pidempi. Huomasin myös sen, että listallani oli asioita, joita ei edes välttämättä tule ajatelleeksi päivittäin arkkielämässä, että nämä ovat suurta Jumalan armoa.

Huomasin, että kiitollisuus ja ylistys syntyy silloin, kun tiedostan sen, mitä minulla on, enkä keskity harmittelemaan sitä, mitä minulla ei ole. ”Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, se, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa”, sama Psalmi jae viisi.

Ystävät, huomenna torstaina 26. elokuuta pidämme Idän juutalaistyöntekijöiden Zoom-kokouksen, jossa on mukana myös Pasi Turunen.  Yhteinen rukouspäivä on perjantaina 27. elokuuta. Muistakaa, rakkaat ystävät, näitäkin tulevia tapahtumia rukouksin.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt

Moldovasta ja Transnistriasta tuli kaksi kiitosaihetta hyvin onnistuneista lasten kesäleireistä. ”Tämä oli hienoa aikaa. Koimme Jumalan siunauksen, kun saimme palvella niin juutalais- kuin orpolapsiakin kylvämällä evankeliumia heidän sydämiinsä. Suuri kiitos Patmokselle rukouksista ja taloudellisesta tukemisesta. Ilman sitä tämä leiri ei olisi ollut mahdollinen”, kiittää pastori Igor Beltsista.

Kishinevistä saimme rukouspyynnön Marian ja Ziljan puolesta, että he saisivat kokea Herramme suurta armoa, rakkautta ja löytäisivät vastauksia ongelmiinsa ja että tätä kautta heidän uskonsa vahvistuisi.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan 43-vuotiaan Nataljan puolesta, jonka äiti kuoli hiljattain.  Äitinsä menettämisen surun lisäksi Nataljalla on terveysongelmia.

Lisäksi Silvia pyytää esirukousta 70-vuotiaan Nellin uskonratkaisun puolesta.

Seurakuntalaisemme Ljudmila pyytää rukoilemaan lastenlapsensa parantumisen puolesta.

Benderin muutama juutalaisperheen lapsi on tälläkin viikolla kesäleirillä. Työntekijämme Lena on hyvin iloinen ja kiitollinen kaikkien tänä kesänä leirille päässeiden lasten puolesta. Toinen kiitosaihe on kahdesta uudesta juutalaisesta, jotka ovat alkaneet käydä seurakunnassa. Rukouspyyntö on Anastasian perheen puolesta, jossa on vaikeita parisuhdeongelmia, jonka seurauksena Anastasia ei voi hyvin. Rukoillaan myös Olgan puolesta, jonka mies estää häntä käymästä seurakunnan tilaisuuksissa.

Rybnitsan Misha-pastorimme rakas anoppi Lidia, joka on ollut iästänsä huolimatta aktiivisesti juutalaistyössämme mukana vapaaehtoisena, on sairastunut Covidiin. Mishan puoliso Irina hoitaa äitiänsä kotonaan. Muistetaan, ystävät, rakkaitamme Mishaa, Irinaa ja Lidiaa rukouksin. Misha pyytää myös rukoilemaa Sonjan työpaikan saamisen puolesta.

Lopuksi, rakkaat ystävät, pyydän muistamaan minuakin rukouksin ei ainoastaan juutalaistyön vaan myös tulevan Operaatio Joulun Lapsi -keräyksen osalta. Työtä on paljon, mutta tämä on hyvää työtä Jumalan yrityksessä.

Arvostan ja rakastan teitä, kalliit Jumalan työtoverit!

Andres Koskelainen