Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 26.1.2023

”Kelvatkoot suuni sanat ja sydämeni ajatukset sinun edessäsi, HERRA, minun kallioni ja lunastajani”. Ps. 19:15

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Tämä Psalmin jae kosketti minua tänä aamuna. Psalmissa 19 Daavid toteaa koko luomakunnan ylistävän Jumalaa. Herran sana ja opetus ovat täydellisiä, ne virvoittavat sielun. Daavid jatkaa, että Herran pelko on puhdas ja Hänen säädöksensä ovat vanhurskaat. On helppoa yhtyä ylistämään Herraa! Toisaalta on niitäkin hetkiä, kun on parempi olla vähäsanaisempi Herran edessä kuin avata sanallinen arkkunsa. Miettikö Daavidkin samaa, kun päätti psalmin näillä sanoillaan?

Lyhyt tilannekatsaus kenttien kuulumisiin, kiitosaiheisiin ja rukouspyyntöihin

Tämä vuosi on alkanut tavanomaisissa työn merkeissä. Kaikki messiaaniset seurakuntamme ovat normaalisti toiminnassa. Varsinkin Moldovassa ihmiset jo odottavat kevään saapumista ja kotiensa lämpenemistä. Kiitos rakkaat ystävät rukouksistanne ja tukemisestanne! Saimme lähettää seurakunnille lisää talviapua. Kun ilmoitin veljillemme, että tätä avustusta on tulossa, niin sain vastaanottaa hyvin tunteikkaita kiitoksia: “Te tuette meitä rukouksin sekä aineellisesti, me voimme ainoastaan sydämestämme rukoilla puolestanne ja siunata teitä.” Veljemme pyysivät välittämään suomalaisille sisarille ja veljille nämä kiitokset.

Patmoksen humanitaarisen avun keräys Moldovaan ja Romaniaan on päättynyt. Tätä kirjoittaessani on 26 lavaa lajiteltua ja pahvilaatikkoihin pakattua tavaraa odottamassa lähetysdokumenttien valmistumista ja rekan saapumista lastaukseen. Tavoitteenani on saada lasti lähtemään viimeistään helmikuun alussa. Suunnitelmaan kuuluu, että rekasta puretaan puolet Romaniassa Pataratin kylässä, ja sitten rekka jatkaa Moldovan pääkaupunkiin Kishineviin, jonne luovutetaan loput avustustarvikkeet.

Kiitos kaikille teille, jotka olitte talvikeräyksessämme mukana lahjoittamalla keräykseen hyvänkuntoisia tavaroita. Aikuisten ja lasten vaatteet, kengät, peitot, liinavatteet, astiat – kaikki tämä on tosi kysyttyä ja tarpeellista kohdemaissamme. Pyydän, ystävät, rukoilemaan tälle avustuskuormalle varjelusta ja turvallista matkaa.

Tuberkuloosityö

Anatoli tekee näin vuoden alussa aktiivisesti kotikäyntejä. Hän tuo myös lisääannoksen iloa lapsille jakamalla heille Operaatio Joulun Lapsi -kenkälaatikkolahjapaketteja. Pakettien jako saattaa jatkua vielä pitkälle kevääseen. Perheet asuvat eri puolilla Moldovaa ja automatkat ovat pitkiä. Anatolin auto tarvitseekin taas kerran remonttia. Tällä kertaa hajosi vesipumppu.

Ystävät, kätkekäämme jatkossakin kaikki Idän juutalaistyöntekijämme sekä seurakuntalaisemme rukoustemme lämpimään syliin. Ja muistakaamme, että me jokainen olemme niin Jumalalle kuin toisillemmekin tärkeitä ja rakkaita!

Siunauksin,

ANDRES KOSKELAINEN