Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 26.10.2022

”Alussa Jumala loi taivaat ja maan.” –  1 Moos. 1:1

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Kahdessa edellisessä Muurinvartijat -kirjeessäni mainitut syksyn juhlat ovat takanamme. Sanomme niitä  juutalaisiksi juhliksi, vaikka 3 Moos. 23:2 mukaan ne ovatkin Herramme juhla-aikoja. ”Nämä ovat Herran juhla-ajat, minun juhla-aikani”, käskettiin Moosesta sanomaan Israelin kansalle.

Sukkot -juhlan jälkeen alkoi Raamatun lukemisen uusi vuosisykli. Tällä viikolla luetaan ensimmäistä Mooseksen kirjaa ihan alusta aina kuudennen luvun kahdeksanteen jakeeseen. Messiaaniset juutalaiset lukevat Tooran tekstien lisäksi tällä viikolla Jesaja 42:5–43:10; Matteus 1–6 luvut; Johannes 1:1–18; 1 Korinttolaiskirje 6:15– 0; Ef. 5:21–32; Kolossalaiskirje 1:14-17.

Alussa – bereshit – Jumala loi taivaat ja maan. Lyhyesti, mutta silti niin täydellisesti ilmaistuna se, miten kaikki alkoi! Alussa oli vain Jumala ja Jumala aloitti luomistyönsä, jonka päätteeksi seitsemäntenä päivänä Hän lepäsi. Jumala näki tekemänsä työn erittäin hyväksi.

Tämä luomiskertomus antaa meille uskon ja varmuuden siitä, että kaikki Jumalan tekemä työ on hyvää, myös se työ, jonka Hän tekee meissä jokaisessa. Siitä meitä muistuttaa myös apostoli Paavali Filippiläiskirjeessä: ”hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä”.

Seurakuntiemme uutisia ja rukousaiheita

Juutalaiset kävivät hyvin aktiivisesti seurakuntiemme järjestämissä tilaisuuksissa syksyn juhlien aikana. Benderissa pystytettiin seurakunnan pihalle hieno lehtimaja eli sukka, jossa seurakuntalaiset kävivät pitkin viikkoa. Yhdessä ylistettiin Jumalaa, luettiin Raamattua, rukoiltiin sekä nautittiin teetä, niin kuin juutalaisten juhlaan kuuluukin. Sain sieltä ihan lehtimajan sisältä Sukkot -terveisiä välitettäväksi kaikille teille, rakkaat muurinvartijaystävät!

Rukoillaan Benderin seurakunnan kasvavan lapsi- ja nuorisotyön puolesta. Muistakaamme työntekijöitämme Lenaa ja Galinaa sekä Sergeitä ja Mihail-pastoria rukouksin. Rukoillaan, ystävät, että seurakuntatilojen laajennushanke etenisi Jumalan tahdon mukaisesti.

Jatkamme rukousta Kishinevin seurakunnan puolesta. Kiinteistömme ympärillä jatkuu rakentaminen ja tilanne tuo jännitteitä tonttinaapureiden välille. Pyydänkin rukousta tämän tilanteen ratkaisemisen puolesta. Kerroin tästä jo edellisessä Muurinvartijat -kirjeessä. Lisäksi rukouspyyntö Arkadin puolesta, joka sanoo tarvitsevansa rukousta uskonsa vahvistamiseksi ja fyysisen kuntonsa kohentamiseksi sekä psyykkisesti epätasapainoisen Sergein puolesta.

Rybnitsan Misha-pastorimme kertoo monien seurakuntalaisten sairastavan ja pyytää esirukousta monien sairaiden puolesta. Erityinen rukouspyyntö on sokeutuneen Anna-sisaremme puolesta, jonka fyysinen kunto on heikko ja hengellinen tuki on tarpeellinen.

Orgejevin Silvia-sisaremme kiittää muurinvartijoita rukouksista hänen lapsensa ja lastenlapsensa puolesta, jonka elämästä näkyy rukousvastauksia. Jumalalle kiitollinen rukousvastauksista on myös Ljubov, jonka tytär kävi pitkän ja raskaan toipumisprosessin jouduttuaan 2019 autokolariin, jossa 5-vuotias lapsi sai surmansa. Lisäksi Silvia pyytää rukoilemaan, että Jumalan pelastava armo saavuttaisi kahden pikkulapsisen Ljudmila-äidin sekä Rotarin ja Nulmanin perheitä.

Bukarestin työntekijämme Dorina pyytää rukousta Romanian juutalaisten hengellisen heräämisen puolesta. Muistakaamme rukouksin myös Moskovan sisaria ja veljiä.

Tubityö

Tubityöntekijämme Anatoli pyytää esirukousta 15-vuotiaan Karolinan puolesta, joka palasi tubisairaalaan hoidettavaksi jo toistamiseen. Karolinan tila tällä hetkellä on vakava. Karolina otti Jeesuksen sydämeensä keskustelleessaan Anatolin kanssa.

Muurinvartijoiden rukousyhteys on tärkeä 

Ystävät, me elämme hyvin ainutlaatuista aikaa, jolloin tapahtuu vaikeita asioita. Siksi haluaisin taas korostaa, kuinka tärkeä onkaan rukousyhteytemme. Oli hienoa tavata joitakin teistä Patmos-talolla viime viikonlopun Israel-tapahtumassamme. Kiitos kaikista palautteistanne ja yhteydenotoistanne. Siunausta ja voimia teille!

Kristuksessa teidän,

ANDRES KOSKELAINEN