Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 26.5.2021

”Herra, sinä olet minut tutkinut ja sinä tunnet minut. Sinä tiedät, milloin minä istun ja milloin nousen, sinä ymmärrät ajatukseni kaukaa. Polkuni ja makuusijani sinä olet vaaksalla mitannut, kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Minun kielelläni ei ole sanaakaan, jota sinä, Herra, et täysin tuntisi. Edestä ja takaa sinä olet minut saartanut, olet laskenut kätesi päälleni. Tämä tieto on minulle ylen ihmeellinen, niin korkea, etten voi sitä käsittää. Minne voisin mennä sinun Henkesi ulottuvilta, minne paeta kasvojesi edestä?”  – Psalmi  139:1-7

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Kiitos Taivaalliselle Isällemme, että Hän on aina kanssamme! Hän on tietoinen kaikista meidän asioistamme, Hän on kiinnostunut ajatuksistamme ja tunnemaailmastamme. Hän iloitsee kanssamme silloin kun onnistumme. Hän tukee meitä vaikeilla hetkillämme, Hän lohduttaa meitä silloin kuin suremme. Hänen Pyhä Henkensä rohkaisee ja johdattaa meitä. Jumalan lapsina meidän ei tarvitse paeta Herran kasvojen edestä (minne voisimmekaan?), vaan saamme vastaanottaa Hänen siunauksensa ja rauhansa, kun Hän kääntää kasvonsa meidän puoleemme.

Jatkamme Israelin tukemista rukouksin ja teoin. Tulitauko on pitänyt viisi päivää. Yksittäisistä väkivaltaisuuksista saamme kuulla paikallisilta ystäviltä. Edellisessä kirjeessäni esitin rukouspyynnön meidän juutalaistemme Israelissa asuvien ystävien turvallisuuden puolesta. Kiitos Herralle, meillä ei ole tietoa siitä, että kukaan olisi ollut loukkaantunut.

Patmoksella on käynnissä 100 Patmoskummin haaste -viikko. Haluan kiittää kaikkia vanhoja kummeja uskollisesta tuestanne ja siitä, että teette tätä jatkossakin. Haluan myös kiittää teitä uusia kummeja, jotka olette ilmoittautuneet mukaan sekä tahdon rohkaista vielä monia tähän tulemaan mukaan tähän palkitsevaan ja siunaavaan kummityöhön. Patmoksen nettisivuilla ilmoittautuminen käy helposti, www.patmos.fi

”Patmoksen kummityössä haluamme olla lievittämässä hätää ja tuskaa niiden lasten elämässä, jotka eivät ole syntyneet ’suotuisten tähtien alla’. Yhdessä voimme auttaa lapsia siellä, missä hätä on suuri”, vetoaa Patmoksen kenttäjohtaja Leena Metsämäki. Moldovan tubilapset ovat juuri niitä lapsia, joita tähdet eivät ole suosineet. Mutta Jumalan rajaton rakkaus meidän tekojemme kautta voi muuttaa näiden lasten elämän.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Tubisairaalaan on valittu uusi johtaja eläkkeelle väistyvän Carmina-rouvan tilalle. Ehdokkaita oli kaksi. Valituksi tuli tubisairaalan oma lääkäri, nykyinen apulaislääkäri Vasile. Tämä on meidän kiitosaiheemme. Carminan johtajuusaikana saimme työntekijämme Anatolin kautta kertoa tubilapsille Jeesuksesta ja näin johdattaa monia lapsia ja nuoria, ja joskus heidän läheisiäänkin, uskoon. Uudella sairaalajohtajalla Vasilella on hyviä kokemuksia hedelmällisestä yhteistyöstä Patmoksen kanssa ja toivomme, että saamme jatkossakin auttaa lapsia ja julistaa evankeliumia tubisairaalassa.

Kishinevin pastori Jura jakaa niiden seurakuntalaistensa huolen, joiden sukulaiset ovat Israelissa eikä niin koronapandemian kuin palestiinalais-israelilais-konfliktin takia matkustaminen ja sukulaisten tapaaminen ole mahdollista. Juuri tästä syystä iäkkään Aleksanderin Israelissa asuva poika perheineen ei ole voinut tulla vierailulle Isänsä luo ja Aleksader on siitä hyvin surullinen ja miettii, näkeekö hän lapsensa ja lastenlapsensa enää koskaan? Pyydämme rukoilemaan Marinan puolesta, jonka toinen silmä on täysin sokeutunut.

Moldovan ja Transnistrian välinen rajaliikenne on ollut vapautettu koronarajoituksista jo melkein kuukauden ajan. Tämäkin koetaan vastauksena rukouksiimme, kiitos Herralle. Siitä on Benderin Misha-pastorimme hyvin iloinen, kun hän on vihdoinkin saanut jakaa ehtoollista seurakuntansa keskellä.

Ystävät, Dnestrovskin Sergei-veljemme pyytää erityisesti rukoilemaan Ljuda-sisaremme, jonka kodissa Dnestrovskin seurakuntalaiset kokoontuvat, puolesta. Ljudan tytär, kuten äitinsäkin, on sairaanhoitaja. Tyttärelle sattui kotihälytystehtävässä erittäin hankala tilanne, jonka jälkeen häntä vastaan on nostettu kanne väärin toimimisesta. Tilanne on erittäin hankala ja ystävät pyytävät meidän rukoustukeamme.

Rybnitsan pastorimme Misha, hänen vaimonsa Irina ja koko seurakunta tarvitsevat meidän rukoustukeamme. Seurakunnan keskuudesta kuukauden aikana on siirtynyt iäisyyteen yhteensä viisi seurakuntalaista. Tämä on ollut erittäin raskasta aikaa kaikille läheisille ja myös Irinalle ja varsinkin Mishalle, jonka toipuminen koronasta on vielä kesken. Viimeisin lääkärintutkimus osoitti, että Misha tarvitsee edelleen lääkitystä. Myös Anatoli, jonka jalka on amputoitu, yhä tarvitsee rukouksiamme.

Tiraspolin seurakunnan pastori Juri pyysi rukoilemaan koko perheensä terveytensä puolesta, kun kaikki tuntevat vointinsa heikentyneen. Pyydän, rakkaat ystävät, yhtykää Jurin rukoukseen seurakunnan ja kaupungin juutalaisten herätyksen puolesta.

Moskovan Nonna-sisaremme pyytää edelleen jatkamaan rukousta Pokrovkan dokumentointiprosessin etenemisen puolesta sekä sen puolesta, että Herra lähettäisi seurakuntaan vakituisen sananjulistajan.

Rukoilevat ystävät, kiitos vielä kerran, että kannatte kaikkia juutalaistyömme kenttiä rukouksissanne.

Siunaavin terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN