Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 27.7.2022

”Emmekä ainoastaan siitä, vaan me kerskaamme myös ahdistuksista, tietäen, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyys koetuksen kestämistä ja koetuksen kestäminen toivoa. Mutta toivo ei tuota pettymystä, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.” Room. 5:3-5.

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Mikä on elämäämme kohtaavien ahdistusten ja koetusten tarkoitus? Onko Jumala todellakin rakastava Jumala, jos Hän antaa kaiken tämän tapahtua?

Ukrainassa on menossa kauhea ja mieletön sota ja muutamat ystävämme jäivät miehitetyille alueille, toiset lähtivät sotaa pakoon ja ovat kaukana kotoaan rakkaistaan erossa. Toiset naapurimaissa asuvat läheisemme pelkäävät sodan laajentumista heidän maihinsa. On vakavaa sairautta ja läheisten siirtymistä iäisyyteen, on huoli lastemme ja lastenlastemme tulevaisuudesta. Onko tämä tuttua teillekin?

Paavali hienoisesti selittää tätä kulkua ahdistuksesta toivoon, joka ei tuota pettymystä. Onko sinulle koskaan käynyt niin, että petyit kun et saanut rukoukseen toivomaasi vastausta? Sinulla oli toivoa, kun rukoilit, mutta tulos ei ollut se, mitä odotit? Tämä lienee kova juttu sisäistää, mitä Paavali tässä tarkoittaa kirjoittaessaan, ettei toivo tuota pettymystä, mutta jos luemme jakeen viisi loppuun ja jatkamme eteenpäin, luemme Pyhän Hengen kautta sydämiimme vuodatetusta Jumalan rakkaudesta, jota Jumala osoitti meitä kohtaan siinä, että Jeesus Kristus kuoli puolestamme ja näin sovitti meidät Jumalan kanssa. Ja näin, jos emme aina saa toivomaamme vastauksia rukouksiimme, älkäämme vaipuuko pettymykseen, sillä toivomme on Kristukseen, jolta saamme paljon enemmän. Hän rakastaa meitä niin paljon, että kuoli puolestamme ja sovitti meidät Jumalan kanssa.

Jos rukoilit Jumalalta kärsivällisyyttä, niin Hän salliikin tilanteita, joissa on mahdollista oppia kärsivällisyyttä. Jumala saattaa antaa meille pyytämiämme asioita vaikeidenkin kokemuksien kautta. Tämän ymmärtäminen auttakoon meitä kohtamaan niitä ajallisia koetuksia ja ahdistuksia kulkiessamme kohti elämämme seuraavaa vaiheetta.

Ukrainan sodan kuudes kuukausi on alkanut ja vain Jumala tietää, kuinka pitkään sota tulee kestämään. Jatkamme rukousta sodan kaikkien uhrien ja kärsivien puolesta. Rukoillaan sodan päättymisen ja rauhan puolesta.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt

Meillä on hyviä uutisia Moldovasta. Siellä valmistellaan kastejuhlaa. Tiraspolin pastorimme Jurin nuorin tytär,  Ljuba aikoo ottaa kasteen. Tiraspolista mahdollisesti tulee kaksi muuta henkilöä, Benderistä ainakin neljä henkilöä kertoivat halustaan kasteelle ja lisäksi kastettavia tulisi myös Kishinevista. Rukoillaan, ystävät, johdatusta ja siunausta tälle tärkeälle ja iloiselle tapahtumalle ja varjelusta ja varmuutta pysyä päätöksessään näille rakkaille kastettaville.

Lasten kesäleirikausi jatkuu. Tällä hetkellä viisi Benderin lasta ovat kesäleirillä. Elokuussa tulee isompien lasten ja nuorten leirivuoro. Fima ja Fira kiittävät rukouksistamme, he ovat jo päässeet covid-sairaalasta kotiin. Rukouksiamme tarvitsevat Natalja ja Zina sekä Svetlana, joka jo ajat sitten sairastamansa koronan jälkeen ovat edelleen heikossa kunnossa.

Rukoillaan Rybnitsan pastori Mishan leikkaukseen menevän äidin puolesta sekä jatketaan rukousta Rybnitsan seurakunnan puolesta ja johdatusta uusien kokoustilojen löytämiseen.

Beltsissä 20 seurakunnan lasta aloittaa kesäleirinsä yhdessä 30 erityislapsen kanssa. Kesähelteestä huolimatta seurakunnan kokouksissa käy nelisenkymmentä seurakuntalaista, jotka lähettivät meille Suomeen rakkaat terveisensä. Ennen leirien alkamista pastori Igor perheineen aikoo tehdä yhden päivän virkistysreissun Romanian puolelle suolaparantolaan. Igorilla on myös huoli muutamista Ukrainan pakolaisista, jotka sotaa pakoon lähdettyään eivät tiedä mitä tekisivät ja mihin lähtisivät. Muistakaamme rukouksin.

Kishinevistä saimme rukouspyynnön kahden Ljudmilan puolesta. Molemmilla on ongelmia suhteissaan tyttäriinsä. Työntekijämme tekevät heidän kanssaan jatkuvaa sielunhoidollista työtä ja pyytävät meiltä rukousapua, jotta Jumalan parantava käsi koskettaisi sisariamme ja parantaisi kaikki heidän sydäntensä haavat.

37-vuotias Ilja jäi yksin, kun hänen iäkäs isänsä Boris sai iäisyyskutsun. Erityisyytensä takia Ilja ei tule pärjäämään yksin, ja veljet rukoilevat, että hoitopaikka Iljalle löytyisi.

Seuraavaksi Orgejevista tulleita rukouspyyntöjä. Rakas Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan Romaniaan lähtevän poikansa puolesta, että hän tulisi uskoon Jeesukseen. Silvian sydämellä on rukous monien muiden hänelle läheisten juutalaisten uskoontulon puolesta – Oksanan perhe, jossa lapsi on sairaana ja mies työssä Saksassa, Jevgenin ja Aurikan perhe, juutalainen Semjon. Erityinen rukouspyyntö Svetlanan puolesta, jolla on keuhkosyöpä ja kipeytynyt selkä. Svetlana itse on uskossa, mutta hänen Kiovassa asuvat poikansa ja miniänsä eivät ole. Lisäksi rukouspyyntö Ljudmilan ja hänen lastenlastensa terveyden puolesta.

Kiitosaihe on juuri 77 vuotta täyttäneen Davidin puolesta, joka on sairaan aviopuolisonsa omaishoitajana. Antakoon Jumala Davidille lisää voimia.

Moldovassa on kuuma ja kuiva kesä, vastaavaa ei ystäviemme mukaan ole nähty liki 20 vuoteen ja ystävämme rukoilevat vesisadetta, jota kuivunut maa tarvitsee. Keskustelimme tästä mm. Dnestrovskin ja Benderin työntekijämme Sergein kanssa.  Hän välitti rukouspyynnön Nikolai-veljen heikkenevän näön parantumisen puolesta.. Nikolaille tehdään silmäleikkaus Tiraspolin sairaalassa.

Terveisiä myös Romanian Bukarestista. Kuumaa ja kuivaa on sielläkin. Dorina ja Dimitru pyytävät rukoilemaan varjelusta ja suojaa covidista, joka on taas palannut. Veljet ja sisaret pyytävät rukoilemaan hengellistä herätystä juutalaisten keskuuteen. Lisäksi rukouspyyntö vakavasti sairaan Elenan parantumisen puolesta.

Samalla tavalla kuin kuukausi sitten, mainitsen rukoiltavaksemme ja siunattavaksemme kaikkien Idän diasporajuutalaistyöntekijöidemme nimet. Muistetaan jokaista veljeä ja sisarta – Kishinevin Jura, Petr, Sergei, Valentina, Ljuda, Jefim, Konstantin, Sergei M, Juri, Orgejevin Silvia, Beltsin Igor, Ljudmila ja Dina, Benderin Misha, Sergei, Lena, Nikolai ja Galja, Tiraspolin Juri ja Vera, Rybnitsan Misha ja IIrina, Moskovan Nonna, Olga, Galina, Masha ja Marina, Alesja, Aleksei, Sasha, Bukarestin Dorina ja Vasile, Dimitru, Sonja ja tubityöntekijämme Anatoli. Rukoillaan heille sekä heidän perheillensä siunausta ja johdatusta työhön.

Tubityöstä

Tubisairaalaan on taas kerran avattu covid-osasto, sillä sairastuneita on paljon.

Rukoillaan Anatolin äidin terveyden puolesta. Äiti on tällä hetkellä sairaalassa sydänvaivojensa vuoksi.

Jatketaan rukousta heikkonäköisen 16-vuotiaan Nadjan puolesta. Nadja tarvitsee myös polvileikkauksen. Lisäksi rukoillaan 7-vuotiaan Iljan puolesta, jonka äiti on kadonnut.

Syyskuussa alkaa uusi lukukausi kouluissa ja kolme nuorta haaveilee mahdollisuudesta opiskella itselleen ammatin. Rukoillaan, että pystyisimme järjestämään heille opiskelustipendin.

Kiitos, ystävät, teidän uskollisuudestanne ja rakkaudestanne. Herran siunausta, iloa ja rauhaa teille Jeesuksessa Kristuksessa!

ANDRES KOSKELAINEN