Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje  28.12.2022 

Samuel otti kiven ja pystytti sen Mispan ja Seenin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Eser ja sanoi: ”Tähän asti on Herra meitä auttanut.” 1 Sam. 7:12

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Kiitollisuus – tällä sanalla voi hyvinkin kuvailla tuntemukseni näillä vuoden 2022 viimeisillä päivillä. Vuodenvaihteen jälkeen tulen tarkemmin arvioimaan tätä kulunutta vuotta, mutta tässä vaiheessa en voi muuta, kuin olla vain kiitollinen. Olen kiitollinen Jumalalle hänen johdatuksestaan ja varjeluksestaan tämän vuoden aikana. Olen kiitollinen teille, rakkaat muurinvartijat, että kannoitte rukouksin ja annoitte tukenne juutalaistyöllemme. Tämä sama kiitollisuus välittyy myös veljiltä ja sisarilta kentiltämme. Herran suuresta armosta saamme yhdessä jatkaa viemään ilosanoman Messias Jeesuksesta juutalaisille.

Seurakuntiemme uutisia ja rukousaiheita

Tätä kirjoittaessa tuli tieto, että tubityöntekijämme Anatoli on sairastunut. Rukoillaan, ystävät, veljellemme pikaista paranemista.

Yksi tärkeimpiä rukousaiheitamme on edelleen rukous Moskovan seurakuntamme Pokrovkan tilojen hallintaoikeuden siirtoprosessin oikean ratkaisun löytämiseksi. Tukemme lähettäminen Moskovaan on myös hyvin haasteellista, kun pankkiyhteydet Venäjälle ovat poikki.

Kishisevistä tuli rukousaihe 86-vuotiaan Ljudmilan puolesta. Monia sairauksia sairastava Ljudmila asuu tyttärensä kanssa. Tytär ei ole uskossa ja ajautuu usein konfliktiin äitinsä kanssa. Toinen vastaavanlainen rukousaihe on 80-vuotiaan Svetlanan puolesta, joka myös asuu tyttärensä kanssa. Tyttärellä on mielenterveysongelmia. Rukoillaan Ljudmilalle ja Svetlanalle Herramme hellää huolenpitoa, uskonsa vahvistumista, voimia ja jaksamista.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää esirukousta avioparin Nellin ja Leonidin sekä 40-vuotiaan Ljudmilan, joka on kahden lasten yksinhuoltajaäiti, puolesta, että he avaisivat sydämensä Jeesukselle. Lisäksi Silvia pyytää rukoilemaan Jumalan armoa 75-vuotiaalle syöpäsairaalle Toivalle sekä mielenterveysongelmiensa kanssa painivalle 63-vuotiaalle Betjalle.

Kiitos teille, ystävät, uskollisesta työmme tukemisesta! Olette rakkaita ja arvokkaita Jumalan silmissä!

Siunattua loppuvuotta 2022 ja Armorikasta Uutta Vuotta 2023!

ANDRES KOSKELAINEN