Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 28.7.2021

”Me rakastamme, koska hän on ensin rakastanut meitä.” –  1 Joh. 4:19

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Vaikka päätin edellisen kirjeeni mainitsemalla jääväni lomalle kahdeksi viikoksi ja olenkin nyt lomallani Eestissä, kuitenkin haluan lähettää teille täältä Suomenlahden toiselta puolelta lyhyet, mutta lämpimät ja sydämelliset terveiset.

Kirjoittelen tätä tekstiä Suomenlahden rannalla sijaitsevalla kristillisen Gideon -leirikeskuksen kauniilla kesäterassilla samalla katsellen merihorisonttiin Koti-Suomeen päin ja kiittäen Herraa teistä, rakkaat Muurinvartijat! Kiitos teidän rukouksistanne kaikkien juutalaistyöntekijöidemme ja juutalaistemme puolesta!

Pidämme jatkuvasti yhteyttä työntekijöidemme kesken. Osa heistä on nyt kesälomalla, toiset pitävät lomansa myöhemmin.

Yllättäen pääsimme Jelenan kanssa täällä Gideon -leirikeskuksessa ollessamme osallistumaan Lähemmäksi Jumalaa -seminaariin, jossa saimme kahden päivän ajan hiljentyä Jumalan läsnäolossa, antaa Jumalan Pyhän Henkensä ja Sanansa kautta tutkia sydäntämme ja kokea Taivaallisen Isämme ääretöntä hyvyyttä ja rakkautta meitä kohtaan.

Haluan, rakkaat ystävät, teidänkin kokevan uudelleen ja uudelleen tätä Taivaan Isämme ääretöntä hyvyyttä ja rakkautta! Hän on ensin rakastanut meitä, Hän on rakastanut meitä jo silloin, kun emme edes tiennet mitään Hänen hyvyydestään. Herrallamme on rauhan ajatuksia meitä kohtaan, hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11).

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Lasten kesäleirit ovat alkaneet Moldovassa ja Transnistriassa, jossa 54 vähävaraisten perheiden lasta (mukaan lukien 15 orpolasta ja yksi erityislapsi) pääsivät kesäleireille, joka oli mahdollista vain Patmoksen tuella – muuta mahdollisuutta siihen heillä ei olisi ollut. Elokuun aikana kesäleirejä tulee mahdollisesti lisää.

Kishinevin seurakunnan Boris on kiitollinen siitä, että sai ajankohtaisen humanitaarisen avun vaatetarpeisiinsa. Rukoillaan tämän Boriksen, sekä Jelenan, Arkadin, Galinan ja Sofian terveyden puolesta ja sitä, että vaikeista sairauksistaan huolimatta heidän uskonsa saisi vahvistua Herrassa.

Humanitaarista apua on jaettu heinäkuussa myös Benderin ja Dnestrovskin seurakunnissamme, joista juutalaisiltamme tuli monia koskettavia kiitoksia, jonka saan välittää teille, rakkaat työmme tukijat.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää meitä muistamaan rukouksin monia sairaita, mm Ljubovia, Valentinaa, Silviaa, Maijaa, Galinaa ja Olegia.  Rukoillaan myös Orgejevin lasten kesäleirien järjestymisen puolesta.

Rybnitsan Misha-veljemme kiittää rukouksistamme  Anatolin puolesta, joka on toipumassa jalan amputoimisesta.  Anatolia hoitavat lääkäritkin toteavat, että hänen toipumisensa edistyy hyvin.

Kiitosaihe on myös liikuntarajoitteisen Viktorin tilanne. Hän alkoi jo vähitellen nousta vuoteeltaan, mitä ei aiemmin pystynyt tekemään. Viktor kuitenkin tarvitsee avuksensa hoitajaa. Jatketaan, ystävät, rukoilemista tämänkin asian ratkeamisen puolesta.

Rukoillaan Moskovan Nonna-sisaremme tulevan lomamatkan puolesta lasten- ja lastenlastensa luo. Elokuun aikana seurakunnan kokoustoiminta on tauolla, mutta Olga-sisaremme tulee pitämään yhteyttä seurakuntalaisiin puhelimitse. Lisäksi Nonna pyytää jatkamaan rukousta Pokrovka-temppelin dokumentointiasian ratkaisemisen puolesta.

Kesälomaterveisin ja siunauksin,

ANDRES KOSKELAINEN