Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 29.6.2022

”Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen.”  – 1. Piet. 5:7

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Vietettyäni melkein kolmen viikon pituisen kesäloman,  palasin maanantaina töihin. Saimme vaimoni Jelenan kanssa viettää aikaa vuokramökillä Pyötsaaressa meren rannassa. Kävimme Suomenlahden tuolla puolella Ida-Virumaalla kiertoajelulla ja lisäksi vietimme paljon aikaa Lastva-joen rannassa ihanien lapsenlapsiemme Manuelin ja Nooan kanssa.

Ajokilometrejä loman aikana tuli jonkun verran niin Suomen kuin Eestinkin puolella. Rakastan kotimaatani Suomea ja synnyinmaatani Eestiä. Kun seisoskelin Narva-joen rannalla ja katselin joen molemmin puolin nousevilla muutaman sadan vuoden vanhoilla linnoitusten torneilla liehuvia Eestin ja toisella puolella Venäjän lippuja, mietin ja rukoilin Ukrainan puolesta. Mietin, miten ukrainalaiset veljemme pystyvät elämään todeksi tämän kirjeeni alussa olevan apostoli Pietarin kehotuksen. Siinä Narva-joen rannalla katselin vanhoja tuttuja paikkoja joen toisella puolella, jossa on monesti käyty. Katsoin, että tässä on valtio, joka hyökkäsi Ukrainaan ja käy siellä tuhoisaa sotaa. Mietin, mikä siunaus ja armo saada elää rauhan keskellä! Kiitos vanhemmalle sukupolvelle oman aikansa valtavasta rukoustyöstä, jota meidän on vain jatkettava ja opetettava lapsiammekin rukoilemaan.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt

Idän diasporajuutalaistyömme jatkuu kesän aikanakin. Seurakunnat, Moskovan seurakuntaamme lukuun ottamatta, eivät jää kesätauolle. Ainoastaan Pokrovka-pikkuturvan temppeli hiljenee heinäkuun ajaksi. Muut työntekijämme pitävät kesälomansa vuorotellen, jotta työ jatkuisi läpi kesän saumattomasti.

Rukousaiheena pyydänkin muistamaan työntekijöitämme kesälomien aikana ja lapsia kesäleireillä.

Rukoillaan, että veljet ja sisaret saisivat levätä ja virkistyä. Muistetaan jokaista veljeä ja sisarta – Kishinevin Jura, Petr, Sergei, Valentina, Ljuda, Jefim, Konstantin, Sergei M, Juri, Orgejevin Silvia, Beltsin Igor, Ljudmila ja Dina, Benderin Misha, Sergei, Lena, Nikolai ja Galja, Tiraspolin Juri ja Vera, Rybnitsan Misha ja IIrina, Moskovan Nonna, Olga, Galina, Masha ja Marina, Alesja, Aleksei, Sasha, Bukarestin Dorina ja Vasile, Dimitru, Sonja ja tubityöntekijämme Anatoli.

Rukoillaan Moldovan ja Transnistrian lasten kesäleirien onnistumisen puolesta, rukoillaan kaikkien kesän leireille osallistuvien lasten puolesta.

Rukoillaan edelleen Rybnitsan seurakunnalle johdatusta uusien tilojen löytämiseen kokoustoimintaa varten.

Jatkamme rukousta Ukrainan pitkittyneen sodan kaikkien uhrien ja kärsivien puolesta. Monien Ukrainan ja Venäjän kristittyjen usko, teologia ja veljeys ovat koetuksella. Rukoillaan sodan päättymisen ja rauhan puolesta. Rukoillaan, ettei sodan taloudelliset seuraukset kävisi ihmisille ylivoimaisen vaikeiksi.

Näin tällä kertaa vähän lyhyempi Muurinvartijat-kirje. Kiitos, ystävät, rakkaudestanne ja tuestanne! Uskon, että me tarvitsemme toisiamme. Ja siksi, muistakaamme rukoilla myös toistemme puolesta!

Kesäterveisin ja siunauksin,

ANDRES KOSKELAINEN