Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 30.6.2021

”Nyt näemme kuin kuvastimesta, himmeän heijastuksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin. Nyt tunnen vajavaisesti mutta silloin täydellisesti, niin kuin minut itsenikin tunnetaan täydellisesti”.
1. Kor. 13:12.

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Liikennevaloristeykset ovat ainutlaatuisia paikkoja maailmassa, jossa ääni kulkee nopeammin kuin valo vastoin fysiikan lakeja. Vihreä ei ole vielä ehtinyt kunnolla vaihtua, kun kuulet jo takanasi jonkun painavan äänitorvea. Onko tuttua? Vai, oletko itsekin joskus kiireisenä piipannut edellä olevalle? Ja vasta sen jälkeen ehkä huomaat, että edessäsi oleva auto vain odottaa, kunnes suojatiellä oleva vanhus pääsee turvallisesti tien yli.

Mietin tätä lukiessani viime viikon Toora-luvun tekstit Bileamista, jonka Mooabin kuningas Baalak kutsui kiroamaan Israelin kansan. Kun Bileam viimeinkin suostui tulemaan, niin matkalla hän kolmesti löi tottelematonta aasintammaansa, koska ei nähnyt sitä, mitä aasintamma näki. Bileam ei näe Herran enkelin sulkeneen tien ja kärsimättömänä ”piippaa” äänimerkkiä. Vasta kun Bileam itsekin näki Herran enkelin ja keskusteli hänen kanssaan, hän näki koko kuvan ja sen, että Herra on tämänkin tapahtuman takana, ja tunnusti tehneensä syntiä. Baalak vie Bileamia kukkuloille, josta Bileam näkisi Israelin reunimmaisen osan, mutta nyt Bileam näkee koko kuvan Israelista ja siunaa Israelia.

Elämässämme tulee vastaan tilanteita – eikä ainoastaan liikennevaloissa – joissa emme heti näe kokonaisuutta, vaan osan sitä. Silti kätemme on herkästi äänimerkin päällä. Uskossamme opimme näkemään Herramme olevan kaiken takana.

Baalak teki useita yrityksiä saada Bileam kiroamaan Israelia, mutta Bileam vain siunasi. Itse Israel ei nähnyt, millainen henkinen taistelu on menossa viereisillä kukkuloilla. Apostoli Paavali otsikon tekstissä toteaa, että on paljon asioita, jonka nyt kykenemme näkemään ja tuntemaan vain himmeän heijastuksen tavoin, vajavaisesti. Kiitos Herrallemme, että saamme asua Korkeimman suojassa, joka tuntee meidät täydellisesti! Taivaallinen Isämme on laupias ja armahtavainen, pitkämielinen ja täynnä armoa ja totuutta. Pyrkiessämme olemaan hänen kaltaisiaan annetaan Hänen valonsa kulkea aina edellämme ja painetaan äänimerkkiämme vain harkitusti.

Vas. Isä Aleksandr Borisov puhumassa Pokrovkalla sapattikokouksessa Moskovassa. Oik. Seurakuntalaisia Pokrovkan sapattikokouksessa, kesäkuu 2021.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Viikko sitten esitin esirukouspyyntöjä 48-vuotiaan tubisairaanhoitajan Oksanan sekä 16-vuotiaan Alenan puolesta. Kun tätä kirjoittaessani keskustelin tubityöntekijämme Anatolin kanssa, Anatoli pyysi jatkamaan esirukousta näiden ystävien puolesta. Oksana on tosi heikossa kunnossa, hänen elimistönsä on riutunut. Alena palasi kotiinsa Tyrnovon laitoksesta, mutta sukulaiset sairastavat tuberkuloosia ja lisäksi heillä on alkoholiongelmia. Alena olisi halukas pääsemään opiskelemaan kokin ammattia. Vaikka opiskeleminen onkin ilmasta, hänellä ei ole varaa edes ruokaan.

Toinen Anatolin tuoma vakava rukousaihe on 14-vuotiaan Gabrielan puolesta. Gabriela on seksuaalisen väkivallan uhri.  Hänellä on syvä masennustila, jonka takia hän on miettinyt jopa itsemurhaa.

Kishinevin pastori Juralle on hiljattain tehty suukirurginen toimenpide. Vaikka Jura onkin koko ajan seurakuntansa ja tiiminsä toiminnassa mukana, hänellä on vielä kipuja tämän operaation jälkeen. Rukoillaan, ystävät, Juralle täydellistä palautumista ja parantumista.

Beltsissa kaksi perhettä on erittäin vaikeassa tilanteessa ja meitä pyydetään rukoilemaan heidän puolestaan.

Marinan äitinsä on siirtynyt Taivaan kotiin. Marina on psyykkisesti sairas nainen ja tarvitsee kokoaikaista hoitoa. Sukulaisia hänellä ei ole.

Ljudmilan kuoleman jälkeen hänen 9-vuotias tyttärentytär Nastja asuu isovanhempiensa luona. Heillä on läheinen suhde. Nastjan isä, joka ennen ei osallistunut tyttärensä kasvattamiseen lainkaan, haluaa nyt ottaa tyttären kokonaan itselleen. Nastja itse haluaisi, että hänen isovanhempansa olisivat hänen huoltajiaan.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää meitä rukoilemaan 90-vuotiaan Evan sekä maksasairaudesta kärsivän Marikin terveyden puolesta. Silvia pyytää rukoilemaan, että Marik myös avaisi sydämensä Messias Jeshualle.

Benderin kotityöntekijämme Galina kiittää esirukouksista hänen perheensä ja erityisesti miehensä Romanin puolesta. Lisäksi Galina pyytää rukoilemaan monien seurakuntalaisten puolesta, jotka tarvitsevat esirukoustamme erityisesti terveytensä puolesta. Muistakaamme, ystävät, Dinaa, Tatjanaa, Svetlanaa ja Firaa rukouksin.

Rybnitsassa kaksi perhettä on muuttamassa Israeliin. Kaikki viranomaisten luvat ovat jo kunnossa. Kerroin tästä viikko sitten. Meitä edelleen pyydetään rukoilemaan, että itse muuttokin lopulta sujuu ongelmitta ja ystävät saapuvat Pyhään maahan ilman ongelmia.

Pyydämme edelleen rukoilemaan myös jalan amputaatiosta toipuvan Anatolin puolesta, sekä Linan puolesta, jonka jalat ovat pahoin turvonneet.

Moskovan Nonna-sisaremme on hyvin huolestunut uudesta koronatartuntojen räjähdysmäisestä noususta Moskovassa ja pyytää meitä rukoilemaan, ettei tämä vaikuttaisi seurakuntamme toimintaan. Nyt, kun juutalaisemme ovat juuri päässet edellisestä pitkästä pandemia-piinasta, yleinen koronatilanne on jälleen synkistymässä. Ihmiset tarvitsevat toistensa tukea ja seurakunnasta sitä saa. Seurakunnan sapattitilaisuudet ja raamattutunnit ovat täynnä Pyhän Hengen tuomaa iloa, rauhaa ja siunausta. Lisäksi Nonna pyytää jatkaa rukousta Pokrovka-temppelin dokumentointiasian ratkaisemisen puolesta.

Bukarestin Dorina-sisaremme kiittää meitä tuestamme ja lähettää meille kuumat kesäterveiset koko seurakuntansa puolesta kannustaen olla jatkossakin vahvoina ja uskollisina uskossa luottaen Pyhään Jumalaamme.

Kiitos, rakkaat ystävät, että jatkatte rinnallamme, rukoilette ja kannatatte!
Hyvää ja virkistävää kesää teille!

ANDRES KOSKELAINEN

Ps. Seuraava Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje ilmestyy viikolla 28.