Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje  30.8.2023

”Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valo Herrassa. Vaeltakaa valon lapsina, sillä valon hedelmä ilmenee kaikenlaisena hyvyytenä, vanhurskautena ja totuutena.” (Ef. 5:8-9)

Kuulin yhden professorin jakaneen oppilaillensa A4-arkin. Kun tunti alkoi, hän pyysi oppilaita kääntämään arkin toiselle puolelle ja kysyi, mitä he siinä näkevät. Kaikilla oli samanlainen puhdas A4-paperi, jossa oli yksi pieni musta piste. Kaikki oppilaat kertoivat näkevänsä mustan pisteen. Oliko tuo oikea vai väärä vastaus? Olihan siinä puhtaan valkoisen arkin keskellä pieni musta piste. Professorin ihmetykseksi kukaan ei sanonut näkevänsä puhtaan valkoista paperia, vaan kaikki keskittyivät tuohon pieneen mustaan pisteeseen.

En tiedä, mitä professori tällä kokeella haki. Minulle tämä testi kertoo siitä, kuinka usein jonkun ongelman ilmaantuessa elämääni näen vain sen ongelman ja helposti unohdan, kuinka paljon hyviä ja positiivisia asioita on ympärilläni. Mitä minä näen ihmisissä, näenkö negatiivisia vai positiivisia asioita? Kykenenkö näkemään positiivista ja hyvää? Keskitynkö omassa elämässäni epäonnistumisiin vai uusiin mahdollisuuksiin? Näenkö puhtaan valkoisen arkin vai mustan pisteen sen keskellä?

Kyllä elämäämme mahtuu kipua, tuskaa ja ahdistusta, mutta Jumalan lapsina meillä on Auttaja ja Puolustaja, joka ”on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, hän kykenee kiusattuja auttamaan” (Hepr. 2:18).

Muistakaamme, ystävät, että valkoista on enemmän kuin mustaa, valoa on enemmän kuin pimeyttä ja elämää on enemmän kuin kuolemaa. Jumalamme on suurempi kuin maailma, Jumala on hyvä. Hänen hyvyytensä ympäröi meitä.

Seurakuntien uutiset ja rukouspyynnöt

Edellisessä kirjeessäni kerroin 3-vuotiaasta tytöstä Sarahista, joka on ollut jerusalemilaisessa huippusairaalassa taistelemassa hengestään jo reilun kahden kuukauden ajan. Satoja kristittyjä ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomesta, sekä Idän juutalaistyöntekijätkin, ovat rukoilleet Sarahin parantumisen puolesta. Sarahin perhe on lähettänyt kiitokset kaikille rukoilijoille. Sarahille on tehty useita leikkauksia, hän on ollut useita päiviä hyvin kriittisessä tilassa. Kiitos Herralle, Häneen panemme kaikki toivomme Sarahin parantumisesta, ja jatkamme rukousta.

Tätä kirjoittaessani keskustelin puhelimitse Kishinevin pastorin Juran kanssa. Jura oli juuri matkalla Orgejeviin tapamaan Silvia-sisartamme, ja vielä illaksi hän oli menossa tapamaan Rybnitsan työntekijäämme Mihailia. Autossa onneksi ilmastointi, sillä ulkoilman lämpötila oli 42°C. Juralta lämpimät terveiset kaikille muurinvartijoille! Rukoillaan kirjanpitäjämme Valentinan puolesta, hänellä on ollut terveyshuolia. Muistetaan rukouksin lähihoitajana palvellutta Nadja-sisarta, joka noin kuukausi sitten sai torilla ostetuista marjoista myrkytyksen, jonka oireita hänellä on edelleen.

Orgejevin Silvia pyytää rukoilemaan 70-vuotiaiden Vladimirin ja Aleksandran puolesta, jotka heikon terveytensä takia kärsivät kuumuudesta erityisen paljon. Rukoillaan lisäksi 50-vuotiaan Olgan puolesta, että hän kiireisen elämänsä keskellä avaisi sydämensä Jeesus Messiaalle.

Tubityön uutiset

Jos Suomessa koulut ovat alkaneet jo elokuussa, niin Moldovassa koulut alkavat ensimmäinen syyskuuta. Ja niin lapsilla ja heidän vanhemmillaan on parhaillaan aikaa valmistautua kouluun. Varsinkin tuleville ekaluokkalaisille tämä on jännittävää aikaa, sillä on alkamassa jotain sellaista, mitä he eivät vielä ole kokeneet. On hankittava koulutarvikkeita ja kouluun sopivia vaatteita. Patmoksen avulla saamme tänäkin vuonna auttaa koulutarvikkeiden hankinnoissa vähävaraisten perheiden lapsia.

Anatoli pyytää rukoilemaan koulua aloittavien lasten puolesta. Lisäksi Anatoli pyytää rukousta tubisairaalaan kriittisessä tilassa saapuneen 2-vuotiaan pojan puolesta, jonka nimeä hän ei ilmoita. Poika on Anatolin mukaan koomassa.

Näin, rakkaat ystävät, olemme menossa syksyä ja Herramme syksyn ajan juhlia kohti. Messiaaniset seurakuntamme ovat jo valmistautumassa niihin. Nämä juhlat ovat ennen kaikkea Herran kohtaamisen aikoja. Ehkä seuraavassa Muurinvartijat-kirjeessä enemmänkin siitä.

Olkaa siunattuja!

ANDRES KOSKELAINEN