Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 4.8.2021

”Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa” (Mat. 4:16)

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Viikon pituisella Eestin lomamatkalla Ida-Virumaan lisäksi kävimme ensimmäistä kertaa Saarenmaalla. Saari oli neuvostoaikana suljettu sotilaskohteena ja vasta Eestin itsenäistymisaikana siitä tuli tosi suosittu matkailukohde.

Kävimme saaren eteläisimmässä pisteessä Sõrven niemimaan majakalla, josta löytyy myös sota-, historia- ja luontomuseo. Majakoista hyvinkin voisi tulla jopa minun harrastukseni. Majakka on 52 metriä korkea ja sen valo näkyy 15 merimailiin. Mietin siellä sitä, että vaikka nykyään merenkulkijoilla on huippuunsa kehittynyttä navigointitekniikkaa, majakoille on edelleen tarvetta. Niistä näkyvä valo voi pelastaa merenkulkijoiden henkiä. Jotta majakan valo näkyisi, täytyy olla majakanhoitaja, joka pitää huolen siitä, että kaikki on kunnossa. Majakanhoitajan työ kulkee usein sukupolvelta toiselle ja on kokonaisia majakanvartija-sukuja.

Jeesus sanoi olevansa (Joh. 8:12) maailman valo ja Hän sanoi myös meidän olevan maailman valo. Eikö Jumala voinut jollakin muulla tavalla ilmaista itsensä maailmalle, kuin käyttämällä vajavaista ihmistä ilmaisemaan valonsa maailmalle? Eikö Jumala voinut kehittää ja käyttää korkeita teknologioita? Varmasti olisi voinut. Sen sijaan Jumalan tahto on, että me olisimme maailman valo. Jeesuksen tulee näkyä meissä. Ja majakanhoitajan lailla meidän on pidettävä huolta siitä, että Jeesuksen valo näkyisi meissä.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Lasten kesäleirit ovat alkaneet Moldovassa ja Transnistriassa, jossa 54 vähävaraisten perheiden lasta (mukaan lukien 15 orpolasta ja yksi erityislapsi) pääsivät kesäleireille Patmoksen tuella – muuta mahdollisuutta siihen heillä ei olisi ollutkaan. Elokuun aikana kesäleirejä järjestetään mm Beltsissa.

Kishinevin seurakunnan Jura-pastorimme kävi lyhyellä matkalla Ukrainassa, jossa hänen iäkäs äitinsä asuu. Jura on kiitollinen siitä, että matka sujui hyvin.

Rukouspyyntöjä meille on tullut myös Leudokija-sisaren puolesta, joka kävi äskettäin silmäleikkauksessa ja Svetlanan terveyden puolesta.

Benderin seurakunnassamme on pitkän tauon jälkeen uudestaan aloitettu pitämään pienryhmäkokoontumisia tiistaisin, josta on suuri kiitosaihe. Seurakuntalaisia rohkaistaan lukemaan  yhdessä Jumalan Sanaa, pohtimaan, rukoilemaan, olemaan aktiivisia.

Samalla meitä pyydetään rukoilemaan monien rakkaiden seurakuntalaisten puolesta, mm Vjatsheslav (selkäkipuja), Jefim, Galina (tarvitsee leikkausta suun alueella), Dora.

Zinaida pyytä esirukousta lastenlapsensa Nastjan perhekriisin rauhoittumisen puolesta.

Dnestrovskin Nadja pyytä esirukousta työpaikkaansa liittyvien ongelmien ratkaisemisen puolesta.

Orgejevin Silvia-sisaremme pyytää meitä muistamaan rukouksin, mm Nataljaa , Svetlanaa, Darjaa.

Rybnitsan Misha-pastorimme pyytää esirukousta niin Kamenkan  seurakuntalaistemme puolesta, jossa hän käy kotikäynneillä kuin yleensäkin kaupungissa asuvien juutalaisten puolesta. Mishan puoliso Irina alkaa pitämään seurakunnan sisarille naistenpiiriä, jossa tarkoitus on pohtia monia naisten elämään liittyviä asioita Jumalan Sanan valossa. Myöhemmin Mishalla on aikomus aloittaa vastaavaa ryhmätyötä seurakunnan miesten keskuudessa. Muistetaan, ystävät, tätä uutta aloitetta rukouksiin. Rukoillaan myös Marinan vakavien terveysongelmien puolesta.

Moskovan Nonna-sisaremme on lomamatkalla lasten- ja lastenlastensa kanssa. Elokuun aikana seurakunnan kokoustoiminta on tauolla, mutta Olga-sisaremme jäi pitämään yhteyttä seurakuntalaisiin puhelimitse. Lisäksi pyydetään jatkamaan rukousta Pokrovka-temppelin dokumentointiasian ratkaisemisen puolesta.

Tubityötä jatketaan samaan malliin, kiitos rukouksistanne ja tukemisestanne. Anatoli pitää raamattutunteja ulkona sairaalan pihalla. Näin saa kokoon suurempia ryhmiä kerrallaan. Lapset ja nuoret kuuntelevat Jumalan Sanaa. Yksi lapsi antoi sydämensä Jeesukselle heinäkuussa. Rukoillaan, ystävät, näiden uskoon tulleiden lapsien puolesta. Pyydämme myös rukoilemaan vaikeasti sairaiden Gabrielan 14 v, Maksimin 15 v, Mashan 5 v. ja Zenjan 9 v. puolesta.

Siunauksin,

ANDRES KOSKELAINEN