Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat -kirje 8.6.2022

”Mutta se liitto, jonka minä teen Israelin huoneen kanssa tulevina päivinä, sanoo Herra, on tällainen: Minä panen opetukseni heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämeensä. Niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.”  – Jeremia  31:33

Shalom uvracha, rakkaat Muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Ensimmäisenä helluntaipäivänä Jerusalemissa tapahtui jotain aivan ihmeellistä ja ennenkuulumatonta. Juhlaan osallistuneet ihmiset ”kaikista kansoista, mitä taivaan alla on” olivat ymmällään, sillä kukin kuuli puhuttavan heidän omaa kieltään Jumalan suurista ja ihmeellisistä teoista.

Tämä oli Jumalan lähdettämän Pyhän Hengen aikaansaama merkittävä ihmeteko. Noin 2700 vuotta ennen ihmiskunta ylpeydessään rakensi Baabelin tornin ja tuolloin Jumala sekoitti ja hajotti ihmisten kielet. Tuona helluntaipäivänä Jumala antoi eri kielillä puhuvien ihmisten ymmärtää apostolien sanomaa Jumalan pelastavasta armosta, sillä Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt

Kun vietämme meidän messiaanisten seurakuntiemme kanssa helluntai-, eli Shavuot-juhlaa, muistamme tämän tärkeän kesä juhlan Vanhan testamentin juuria. Näin teimme tänäkin vuonna.   Helluntai-päivän aattona, jolloin sain Zoomin kautta tavoitta osan seurakunnistamme kesken heidän juhlakokouksensa ja näin tuoda tervehdyksemme. Nyt on teknisesti mahdollista, että videoyhteyden aikana näemme ja kuulemme toisiamme, kiitos siitä Herrallemme. Puhuimme siitä, että kun silloin Siinai-vuoren juurella Herra solmi liiton Israelin kansan kanssa ja antoi heille kivitauluille kirjoitetun Tooran, niin Jerusalemissa vuodatettu Pyhä Henki kirjoittamaa Jumalan opetuksen suoran ihmisten sydämiin, niin kuin profeetta Jeremian kautta on luvattu.

Pyhä Henki avaa meille Jumalan Sanan, lohduttaa ja opastaa meitä sekä antaa voimia palvella Herraa ja olla Jeesuksen todistajia. Rohkaisimme toisiamme, rukoilimme yhdessä. Sisaret ja veljet lähettivät kaikille Patmos-ystäville ja lämpimät terveiset ja sydämelliset kiitokset siitä, että te muistatte heitä. Tämä tuntuu olevan ystävillemme hyvin tärkeää. Jotkut ystävät haluavat tulla kameran eteen ja itse sanoa meille muutaman kiitossanan.

Rybnitsan Misha-pastorimme ei onnistunut liittymään Zoom-kokouksemme teknisten ongelmien takia. Rybnitsassa kun ei enää saa kokoontua seurakunnan omistamalla asunnolla niin Shavuot-juhlaan kokoonnuttiin pienenä ryhmänä Raja-sisaren kotona. Kun myöhemmin keskustelin Mishan kanssa tästä, niin totesimme, että Jumala johdatti heidät puhumaan juuri samasta aiheesta, joka meillä oli esillä Zoomissamme samana aikana. Eikö ole ihmeellistä Pyhän Hengen johdatusta?

Misha pyysi meitä edelleen rukoilemaan uusien tilojen löytämiseksi seurakunnalle.

Meille tuli suru-uutinen Kishinevista. Rakkaan Jura-pastorimme Ukrainassa asunut iäkäs äiti on saanut Taivaan Isän kotiinkutsun. Näin Jura lähti Ukrainaan äitinsä hautajaisiin. Rukoillaan, ystävät, Jura-veljelle lohdutusta suruunsa sekä johdatusta ja varjelusta matkaan.

Kishinevilainen Boris on yksi seurakunnan uudestaan tavoitettuja juutalaisia. Kishinevin kotityöntekijämme pyytävät rukoilemaan Boriksen puolesta, että Jumalan Sana tekisi Boriksessa työtä pelatakseen hänet uskoon Jeesukseen.

Orgejevin Silvia-sisaremme jättää meille rukouspyynnön neljän iäkkään sisarten puolesta. Ljudmila, Ljubov; Svetlana ja Nina – he ovat jo yli 70-, jopa yli 80-vuotiaita ja heillä on terveyshuolia.

Muistakaamme rukouksin Bukarestin rakkaitamme Dorinaa ja Dimitrua sekä kaikkia seurakuntalaisiamme. Dorina-sisarella oli jokin aikaa sitten kohonnut verenpaine. Nyt, kiitos Herrallemme, Dorina voi hyvin.

Työntekijämme pitävät tälläkin kesällä kesälomansa siten, että seurakuntien toiminta jatkuu koko kesän ja joku työntekijöistä on aina tavoitettavissa. Myös lasten kesäleirejä suunnitellaan. Tänä kesänä on odotettavissa seurakuntien kesäleiritoiminnan palaavan täysmittaiseksi toiminnaksi. Jo tällä hetkellä on tiedossamme, että Rybnitsan seurakunta toivoisi voivansa lähettää kesäleirille 20 lasta ja Kishinevin seurakunta 19 lasta. Muutkin messiaaniset seurakuntamme ilmoittavat kesäleireille toivovien lapsien määrät pian. Yhden lapsen viikon pituisen kesäleirin kustannukset ovat nousemassa 80 –  100 euroon. Tärkeä rukouspyyntö, rakkaat ystävät, että saamme tänäkin kesänä siunata Moldovan ja Transnistrian lapsia mahdollisuudella virkistäytyä kesäleireillä.

Yhdessä työntekijöidemme kanssa rukoilemme Ukrainan pitkistyneen sodan kaikkien uhrien ja kärsivien puolesta. Rukoillaan sodan päättymisen ja rauhan puolesta. Rukoillaan, ettei sodan taloudellisista seurauksista tulisi ihmisille ylivoimaisesti vaikeiksi. Rukoillaan, että meillä uskovilla edelleenkin olisi voimaa olla valona ja suolana tälle maailmalle. Keskustelimme veljemme kanssa, kuinka paljon me itse tarvitsemme Pyhän Hengen voimaa ja johdatusta voidaksemme olla apuna muille heikoille ja väsyneille lähimmäisillemme. Rukouksemme kautta Jumala tekee ihmeellisen työtänsä.

Tubityöstä

Kesän alkaessa tubilaitoksilla oli yhteensä 185 lasta. Anatoli pyytää rukoilemaan vaikeasti sairastavien lasten puolesta: Viktor 9 v, Ira 17 v, Jura 16 v. Uskoon tuli 14-vuotias Vasili, jonka äitinsä toisen keuhkonsa poistamisleikkauksen jälkeen on hengityskoneessa kiinni ja hänen tilansa on hyvin heikko.

Vakavasti sairas 9-vuotias Maksim sai pyörätuolin.

Rukoillaan 9-vuotiaan vakavasti sairaan Maksimin puolesta. Maksim saa hormonihoitoa eikä pysty liikkumaan. Anatoli sai hankittua Maksimille pyörätuolin, jonka muuten poika olisi joutunut jonottamaan kunnalta hyvin pitkään. Maksimin vanhempansa ovat töissä ulkomaalla ja Maksimia hoitaa hänen eläkkeellä oleva isoäitinsä, joka on lääkäri.

Rukoillaan 15-vuotiaan Nadjan ja hänen vanhempiensa puolesta. Isä juo. Nadja joutuu äidinisä kanssa keräämään kaatopaikalla pulloja ja muuta kierrättävää saadakseen ostettua ruokaa. Nadjalla on aika heikko näkö, hänen on päästävä silmälääkärin vastaanotolle, mutta ei siihenkään heillä itsellään ole varaa.

Anatoli on kesälomalla tämän kuukauden loppuun. Muistetaan Anatolia hänen lomansa aikanakin rukouksin, että hän saisi levätä ja virkistäytyä niin fyysisesti kuin hengellisestikin.

Minä myös jään kesälomalle juhannuksen saakka. Kiitos, rakkaat ystävät, rukouksin muistamisesta ja hyvää, aurinkoista ja lämmintä kesää teille!

ANDRES KOSKELAINEN