Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 9.11.2022

”Herra sanoi Abramille: ”Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.” 1 Moos. 12:1

Shalom uvracha, rakkaat muurinvartijat, rauhaa ja siunausta teille!

Siinä on tämä juutalaiskansan historian alku, kun Abram saa Jumalalta kutsun nousta ja lähteä isänsä Terahin kodista Harranin maassa. Mutta minne? Näemmekö me tässä määränpään? Emme löydä tästä Raamatun tekstistä Jumalan ilmoittavan Abramille mihin maahan hänen täytyisi mennä. Tänä päivänäkin monet uskolliset Jumalan palvelijat lähtevät lähetystyöhön, ja yleensä he tietävät ainakin kohdemaan, mihin ovat menossa. Harvemmin kuulee ihmisistä, jotka ostavat ensin yhden lentolipun, ja sitten siellä välietapissa jatkolipun ja näin edelleen, kunnes tietävät matkansa lopullisen määränpään.

Kumpi on tärkeämpi, päämäärä vai prosessi sen saavuttamiseksi, määränpää vai matka sinne?

Tämä lähde maastasi -kutsu, hepreaksi lech lecha juutalaisten veljiemme mukaan tarkoittaa muun muassa lähde kohti itseään tai lähde itsesi vuoksi. Elikkä, sellainen kutsu tutkimusmatkalle kohti itseään. Abramin elämässä ehtii tapahtua paljon, kunnes hänestä tuli Aabraham ja sen jälkeen enemmänkin. Sanotaan, että Aabraham kohtasi elämänsä aikana kymmenen suurta koetusta ja näin hänestä tuli uskon esi-isä ja Jumalan ystävä.

Koemmeko myös saavamme sellaisen lech lecha -kutsun omalle tutkimusmatkallemme? Keskitymmekö enemmän määränpäähämme? ”Loppu hyvin, kaikki hyvin” – on tapana sanoa. Mutta, Aabrahamin elämä opettaa sen, että prosessi on yhtä tärkeä kuin päämääräkin. Matkamme alussa tuskin olemme valmiita. Prosessin, jonka nimi on elämä, aikana löydämme niin parannettavia asioita itsessämme kuin myös valtavan määrän hyvää potentiaalia, jonka Luoja on meihin kätkenyt. Vain seuraamalla Jumalaa ja olemalla kuuliaisia Hänelle kaikki hyvät voimavaramme pääsevät oikeuksiinsa.

Seurakuntiemme uutisia ja rukousaiheita

Meillä on hääuutisia Kishinevistä, kun Jura-pastorimme poika Sergei, joka on työntekijämme, on menossa naimisiin joulukuun 10. päivänä. Paljon onnea ja siunausta nuorelle parille!

Kiitos, ystävät, kun rukoilette vielä Kishinevin seurakunnan tonttijakoasian puolesta. Rukouksenne ja tukenne ovat korvaamattomia. Prosessi on jo loppusuoralla ja mahdollisesti tämän viikon perjantaina 11.11. on dokumenttien allekirjoittaminen notaarin luona. Patmos sai lähetettyä tähän tarpeeseen tarvittavat varat. Kiitos Herralle teistä, rakkaat uskolliset työmme tukijat! Kishinevin veljemme kokevat, että tämä on Herran vastaus heidän rukouksiinsa. Näin Patmos-lähetin, Hannele Suortin aloittama arvokas työ Kishinevin messiaanisessa seurakunnassamme – alusta asti

Patmos-ystävien mahdollistamana – voi nytkin jatkua häiriöttä Moldovan pääkaupungin aivan keskustan alueella ympärillänsä nousevien uusien korkeiden rakennuksien keskellä.

Toki meillä on ilon lisäksi myös huolia ja rukousaiheita. Ukrainan sota ja sen vaikutuksesta johtuen tuleva talvi huolestuttaa varsinkin Moldovassa sekä Transnistriassa. Ennestäänkin korkeat lämmityskustannukset tulevat vieläkin nousemaan ja yhdessä elintarvikkeiden hintojen nousun kanssa suorastaan pelottavat rakkaita sisaria ja veljiä. Moldovan hallitukselta odotetaan tekoja kaasun hinnan kurissa pitämiseksi, mutta odotukset ovat heikot, kuten pastori Jura totesi edellisessä keskustelussamme. Työntekijämme tarvitsevat jatkuvaa rukoustukeamme ja rohkaisua pystyäkseen itse olemaan tukena juutalaisillemme.

Pastori Jura kertoo, että kotikäyntien määrä on lisääntynyt. Kaksi koronavuotta opetti ihmisille tietynlaista varovaisuutta pientenkin flunssaoireiden varalta. Kotityöntekijät ovat kuitenkin tervetulleita kotikäynneille.

Pastori Jura pyytää rukoilemaan Semjonin puolesta, jonka maksakirroosia sairastunut rakas vaimo on siirtynyt iäisyyteen. Surunmurtaman Semjonin terveydentila on heikko.

Esirukousta tarvitsee myös Anna, joka yrittää parantaa välejään poikaansa sekä miniäänsä.

Rybnitsan Misha-pastorimme kertoo monien seurakuntalaisten sairastavan ja pyytää esirukousta näiden sairaiden puolesta. Erityinen rukouspyyntö myös sokeutuneen Anna-sisaremme puolesta, jonka fyysinen kunto on heikko ja hän tarvitsee hengellistä tukea.

Orgejevin rakas Silvia-sisaremme pyytää rukoilemaan 73-vuotiaan Annan puolesta. Annalla on diagnosoitu maksakirroosi. Anna ei ole vielä elävässä uskossa Jeesukseen, joten Silvia pyytää rukoilemaan, että Anna avaisi sydämensä Jeesukselle. Lisäksi Silvia pyytää rukousta 85-vuotiaan Marian puolesta, jolla on korkea verenpaine ja sydänvaivoja. Silvia teki lokakuussa 28 kotikäyntiä.

Satakunta juutalaista alkaa olla Tiraspolin pastori Jurin vakiokuulijamäärä, kun hän pitää Zoomissa Tooran opetusta. Juria kuunnellaan koko Transnistrian alueella. Tavoitteena on laajentaa kuulijamäärä kahteensataan. Pastori Juri pyytääkin jatkamaan esirukousta juutalaisjärjestön uuden esimiehen puolesta, joka on hyvin avoin tälle hengelliselle sisällölle, jonka pastori Juri haluaakin tuoda järjestön juutalaisten keskuuteen.

Dnestrovskin ja Benderin työntekijämme veli Sergei on kiitollinen siitä, että työmme jatkuu. ”Vaikka elämme läpi vaikean ajan, Jumala auttaa ja johdattaa meitä eteenpäin. Hyvin siunaavaa on nähdä, kuinka ihmisten mieli kohenee jumalanpalveluksen tai kotikäynnin jälkeen. Yhteinen rukous ja ylistys vahvistaa uskon ja tuo ilon sydämeen!” sanoo Sergei.

Romanian työmme rukousaiheita: Bukarestin Dorina pyytää rukoilemaan niiden uusien juutalaisten puolesta, jotka tulivat seurakuntaan syksyn juhlien aikana. Yksi Bukarestin messiaanisen seurakuntamme työmuotoja on messiaanisen hengellisen kirjallisuuden postittaminen, jonka kautta yritetään tavoittaa uusia juutalaisia. Rukoillaan, että Pyhä Henki vaikuttaisi postituksen saavien juutalaisten sydämissä herättäen heitä uskomaan Jeshua

Messiaaseen.  Bukarestissa lokakuun aikana seurakunta kokoontui viisi kertaa ja kotikäyntejä on tehty 87. Kaksi uutta juutalaista antoi sydämensä Jumalalle.

Nykyinen euron kurssi ei ole työmme eduksi Venäjällä. Euron heikentyminen tuo lisää haasteita Moskovan seurakunnallemme. Nonna-sisaremme kertoi lokakuun ajan sapattikokouksissa käyneen reilut 60 seurakuntalaista viikoittain. Keskiviikkoisin raamattutunneille osallistuu parisen kymmentä seurakuntalaista. Nonna pyytää jatkamaan rukousta vakituisen pastorin löytämiseksi seurakunnalle. Me tarvitsemme myös viisautta ja johdatusta siitä, miten täytyy edetä seurakuntatilojen dokumentointiprosessissa.

Rukoillaan Moskovan Nonnalle, Olgalle, Galinalle sekä kaikille muille seurakuntalaisillemme Jumalan varjelusta ja johdatusta. Ja toistan vielä tämän, me voimme vain rukoilla, muistaen missä olosuhteissa Moskovan messiaaninen seurakuntammekin toimii.

Tubityöstä

Loka-marraskuun vaihteessa tubilapsia oli 180, joista Tyrnovossa 132 ja Kishinevissa 48. Työntekijämme Anatolin raportteja on vaikea lukea ilman kyyneleitä. Anatoli pyytää jatkamaan rukousta 6-vuotiaan Marian, 13-vuotiaan Ivanin sekä 17-vuotiaan Rodikan puolesta. He ovat vakavasti sairaita. Muistakaamme rukouksin myös 13-vuotiasta Andreita, jolla on tuberkuloosi ja AIDS sekä 3-vuotiasta Mihai-poikaa, joka joutui kotiväkivallan uhriksi. Mihain työtön äiti sairastaa myös tuberkuloosia eikä hänellä ole varaa ruokkia lastaan. Yksi tubilapsi antoi sydämensä Jeesukselle Anatolin raamattutunnilla.

Kiitos teille, ystävät, uskollisesta työmme tukemisesta! Olette rakkaita ja arvokkaita Jumalan silmissä! Runsaasta Herramme siunausta teille kaikille!

ANDRES KOSKELAINEN