Idän diasporajuutalaistyön Muurinvartijat-kirje 9.6.2021

”Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä maksa meille pahojen tekojemme mukaan. Sillä niin korkealla kuin taivas on maan yllä, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme”.
– Psalmi 103: 10-12.

Shalom, rakkaat Muurinvartijat!

Aamulla kuuntelin tätä Psalmia 103 Audioraamatusta. Psalminkirjoittaja kutsuu ylistämään Herraa koko sielun kyllyydestä, koko sydämestä. Miksi tekisimme näin? Siksi, että Herra on hyvä ja armahtavainen. Daavid sanoo tässä, ettei Herra tee meille syntiemme mukaan eikä Hän maksa meille pahojen tekojemme mukaan. Kun mietin omaa elämääni tämän sanan valossa, niin voin vain kiitollisena todeta, että ”laupeus saa tuomiosta riemuvoiton”.

Daavidin mukaan Herramme armo ja laupeus on siinä, että Hän siirtää meistä pois rikkomuksemme niin kauas, kuin itä ja länsi ovat kaukana toisistaan. Tiedämme pohjoisnavan sijainnin. Se on maapallon pohjoisin paikka, 90 astetta 0 minuuttia 0 sekuntia pohjoista leveyttä. Tiedämme vastaavasti myös etelänavan sijainnin, joka on 90 astetta 0 minuuttia 0 sekuntia eteläistä leveyttä. Kun tiedämme nämä, voimme laskea niiden etäisyyden. Mutta missä on itä? Ja missä on länsi? Niiden sijaintia emme voi määritellä. Vaikka lentäisimme koko päivää itään, lopulta itä on edelleen yhtä kaukana ”idässä”. Emmekä voi koskaan tällä tavalla saavuttaa länttäkään. Kyllä Herramme tietää maantieteestäkin jotain, eikö niin?

Mutta, siis, ”niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme”, toteaa Daavid, joka on kokenut elämänsä aikana niin ylä- kuin alamäkeäkin ja tietää mistä puhuu. Tämän tiesi myös apostoli Paavali siteeratessaan Roomalaiskirjeessään luvussa 4 jakeissa 7-8 Daavidin Psalmia: ”Autuaat ne, joiden rikokset on anteeksi annettu ja joiden synnit on peitetty! Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!”

Psalmi 103 kannattaa lukea kokonaan. Sain siitä valtavasti rohkaisua ja siunausta. Tätä rohkaisua ja Jumalan siunausta haluaisin toivottaa kaikille teille, rakkaat muurinvartijat!

Suuri kiitos siitä, että olette tukemassa Idän juutalaistyötämme sekä tubisairaala-työtämme!

Haluan myös kiittää kaikkia kummeja uskollisesta tuestanne ja siitä, että teette tätä jatkossakin. Haluan myös kiittää teitä 67 uutta kummia, jotka olette ilmoittautuneet mukaan Patmoksen radiokampanjan aikana. Meidän haasteellinen ja siunaava matkamme jatkuu. Saakoon Jumala edelleenkin johdattaa ja varjella meitä.

Kenttien tilannekatsaukset, kiitosaiheet ja rukouspyynnöt:

Kishinevin tubisairaalaan on valittu uusi sairaalanjohtaja nykyisen jäädessä eläkkeelle. Ehdolla oli kaksi hakijaa. Valituksi tuli sairaalan oma lääkäri, joka on meillekin tuttu ja suhtautuu myönteisesti toimintaamme. Olemme rukoilleet sitä ja näin saamme jatkossakin kertoa evankeliumia lapsille. Kiitos Herralle!

Tubityöntekijämme Anatoli jatkaa tärkeätä työtänsä osallistumalla päivittäin tubilasten arkeen. Lapsia on tällä hetkellä Tyrnovossa ja Kishinevin tubisairaalassa yhteensä noin 180. Olen jo aiemminkin kirjoittanut, että valitettavasti monien lasten osalta tubi on uusiutunut ja näin lapset palaavat hoitoon uudelleen.

Anatoli tubisairaalan lasten ympäröimänä. Taustalla kaksi äitiä lastensa kanssa, jotka myös osallistuvat Anatolin pitämille raamattutunneille.

Kishinevin pastori Jura tuo rukousaiheen syöpäsairaan Arkadin puolesta. Arkadi on kolmen viikon ajan saanut syöpähoitoa sairaalassa ja nyt pystyy jo käymään sapattikokouksissa.

Toinen rukousaihe on silmäleikkaukseen menossa olevan Lidian puolesta, että Herran siunaus ja varjelus olisi leikkauksessa mukana.

Beltsin seurakuntamme pastori Igor välitti seurakuntalaistensa tervehdykset ja kiitokset Patmos-ystäville. Igor kiitti siitä, että Patmoksen tuki mahdollistaa hengellisten eväiden lisäksi ruoka-avun jakamisen, joka on todella tarpeen juutalaisillemme, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt entisestään korona-aikana.

Orgejevin työntekijämme Silvia on saanut voimakkaita flunssan oireita. Rukoillaan, ystävät, rakkaan sisaremme parantumisen puolesta.

Orgejevista on tullut muitakin rukousaiheita terveyden ja parantumisen puolesta. Boriksella on moniakin vaivoja, joista hän kärsii, mutta hän pelkää lääkärin vastaanotolle sairaalaan menemistä. 82-vuotias Svetlana on joutunut sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. Svetlana ei ole vielä uskossa, niin kuin ei ole uskossa myöskään Svetlanan Kiovassa asuva poikakaan.

Pyydetään esirukousta Neljan puolesta. Hänen äitinsä, joka oli seurakuntayhteydessä, sai uskossaan siirtyä taivaskotiin. Ennen Nelja on aina vastustanut äitinsä uskoa ja seurakuntayhteyttä. Rukoillaan, että Nelja nyt avaisi sydämensä Jumalalle.

Moldovan ja Transnistrian välinen rajaliikenne on ollut vapautettuna koronarajoituksista koko toukokuun ja jatkuu vielä kesäkuun ajan. Toivottavasti pidempäänkin. Näin toivovat ainakin Benderin, Tiraspolin ja Dnestrovskin seurakuntalaiset, joilla on paljon yhteyksiä Moldovan puolelle. Benderin Misha-pastorimme on hyvin kiitollinen siitä, että seurakunta järjestää kaksi sapattikokousta, joissa kummassakin käy noin 20-25 seurakuntalaista. Misha saarnaa molemmassa kokouksissa.

Rybnitsan pastorimme Mishan toipuminen koronasta on vielä kesken. Ongelmana on, ettei Mishan elimistölle sopivaa lääkitystä tahdo löytyä. Nyt hänen vointinsa on kuitenkin jo paranemaan päin. Misha ja Irina kiittävät rukouksista heidän puolestansa.

Misha pyytää jatkamaan rukousta liikuntarajoitteisen Viktorin puolesta, jonka huoltajana ollut äiti on kuollut. Nyt Viktor on anonut maansa presidentiltä äitinsä eläkkeen (60 €) siirtämistä itselleen oman eläkkeensä (35 €) lisäksi.

Moskovan Nonna-sisaremme kanssa pyydän edelleen jatkamaan rukousta paikalleen jämähtäneen Pokrovkan seurakuntamme dokumentointiprosessin puolesta. Moskovan seurakunnalla ei ole tällä hetkellä vakituista saarnaajaa, vaan kolme ennestään tuttua veljeä käyvät vuorotellen saarnaamassa seurakunnan tilaisuuksissa. Nonna-sisaremme on kiitollinen siitä, että heillä on mahdollisuus jakaa seurakuntalaisille pieni ruokapaketti aina sapattitilaisuuden päätyttyä.

Bukarestin seurakunnan sapattikokouksissa käy kuukauden aikana keskimäärin 120 juutalaista, joten koronarajoitukset näkyvät seurakunnan toiminnassa. Sisar Dorina ja veli Dimitru kiittävät Jumalaa niistä juutalaisista, jotka käyvät kokouksissa ja pyytävät rukoilemaan, että yhä enemmän seurakuntalaisia lisäsi aktivisuuttaan. Rukoillaan myös sisartemme Florican ja Jelenan terveyden puolesta.

Jatkakaamme rukousta myös Keski-Aasian työntekijän löytymisen ja tätä kautta juutalaistyömme jatkumisen puolesta. Rukoillaan Keski-Aasian juutalaistemme puolesta, jotka ovat olleet jo puolisen vuotta ilman työntekijämme tukea. Kiitos Herrallemme, nyt meillä on toivoa, että mahdollisesti jo pian saamme yhteyttä sinne paikallisiin juutalaisiin ja tiedämme heidän kuulumisiansa.

Hyvää kesän jatkoa ja siunausta!

ANDRES KOSKELAINEN