Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 16.9.2020

”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa.” 1 Tess. 4:16.

Shalom, rakkaat ystävät, rauhaa teille!

Enää muutama päivä, ja pääsemme viettämään syksyn raamatullisia juhlia messiaanisten seurakuntiemme ja juutalaistemme kanssa. Tänä vuona nämä syksyn juhlat, niin kuin viime kevään Pesahjuhlakin, vietetään Israelissa karanteenioloissa uudelleen pahentuneen koronatilanteen takia. Israelin viranomaisten määräämä ainakin kolme viikkoa kestävä karanteeni astuu voimaan juuri Rosh haShanan aattona 18. syyskuuta klo 14.00.

Keskustelin Israelissa asuvan messiaanisen ystäväni kanssa. Hän totesi, että tilanne on todella ennen kokematon. Raamatun juhlat ovat kirjanmielisesti Jumalan kohtaamisjuhlia. Nyt tulevina juhlina kaiken ylimääräisen ”juhlakoristeen” voi karsia pois. On mahdollista todellakin jäädä karanteeniin kahden kesken Jumalan kanssa.

Voidaanko me, kristittyinä, saada syksyn raamatullisista juhlista mitään itsellemme?

Mielestäni saamme miettiä omaa vaellustamme niin, että Pesahina Jumalan Karitsan pelastamina aloimme seurata Herraamme. Siitä alkoi vaelluksemme ja valmistautumisemme kohti kesän Shavuotia, jolloin saimme Jumalan Sanaa ja Pyhän Hengen voimaa ollaksemme Herran todistajia ja palvelijoita.

Syksyn juhlat muistuttavat meitä siitä, että on olemassa tilinteon aika. Messiaamme Jeesus saapuu shofar-pasuunan äänen kuuluessa suurella voimalla ja kirkkaudella. Tullaanko me Jom Kippurina Herramme valtaistuimen eteen ansioluettelomme kanssa? Onko oma CV:mme tarpeeksi hyvä? Vai tarvitsemmeko kuitenkin tshuvaa, eli parannusta, saadaksemme armon yksin Jumalan Karitsan sovituksen ansiosta ja nimemme näin kirjoitetuksi Elämän Kirjaan? Kaiken kruunaa Karitsan häät, Sukkot juhla. Häihin mennään valkoisissa vaatteissa, joihin pelastetut ja armahdetut Jom Kippurina puetaan.

Tilannekatsaukset sekä kiitos- ja rukouspyynnöt

Rybnitsa:

 • Rakkaat ystävät! Misha ja Irina pyysivät välittämään nöyrän kiitoksensa teidän rukouksistanne heidän molempien puolesta. Kiitos Herrallemme, Hän kuulee rukouksemme! Mishan tila on jo parantunut huomattavasti. Mishalla on vielä pientä lämmönnousua ja yskää, mutta tämä ei ole koronaa. Hän pystyy liikkumaan osaston käytävällä. Olen jo keskustellut puhelimitse Mishan kanssa. Hänen äänensä oli tosi reipas. Tiistaina, hetki ennen, kun aloin kirjoittamaan tätä kirjettä, Misha lauloi puhelimeen ”Hallelujaa Kuninkaiden Kuninkaalle” laulun! Keskiviikkona otetaan uudelleen kaikki verinäytteet, ja mikäli arvot ovat kohdallaan, Misha pääsee Rosh HaShanan viettoon kotiin. Jatketaan rukoilemista, ystävät, pyydetään Mishalle pikaista toipumista ja parantumista.

Kishinev:

 • Olemme rukoilleet aivan hiljattain uskoon Jeesukseen tulleen Valerin puolesta, joka oli leikattavana sairaalassa. Nyt Valeri on jo kotona toipumassa, mutta hänellä on vielä kovia kipuja leikkauksen jälkeen. Valeri pyytää meitä rukoilemaan, jotta kivut loppuisivat.
 • Pyydämme rukoilemaan vakavasti sairastuneen iäkkään Riman puolesta. Rima on uskossa ja luottaa Jumalaan. ”Herran vallassa ovat kaikki päivät, jotka ihmiselle ovat annetut”, sanovat Rima ja häntä avustava Hesedin työntekijä.
 • Emmanuil ei pysty vaikean sairautensa takia kävelemään. Emmanuilin pojanpojalla, 14-vuotiaalla Andreilla, on CP-vamma. Pyydämme esirukousta tämän perheen puolesta.
 • Pastori Jura pyytää rukoilemaan tulevien Rosh haShana-juhlakokoontumisien puolesta. Sapattina järjestetään kaksi kokousta klo 10 ja 12. Rukoillaan myös juutalaisille Jumalan varjelusta koronasta.

Orgeev:

 • Pyydämme rukoilemaan 46-vuotiaan tällä hetkellä Italiassa vaimonsa kanssa oleskelevan Georgin puolesta. Hän aloitti lukemalla Lasten Raamattua ja sitä kautta kiinnostui uskon asioista.
 • Italiassa työn perässä ovat myös Diana ja hänen miehensä Viktor. Pyydämme rukoilemaan, että he avaisivat sydämensä Jeesukselle.
 • Pyydämme rukoilemaan syöpäsairaan Maijan puolesta. Maijan isä on entinen Orgejevin synagogan johtaja. Juuri tämän takia Maija empii uskonratkaisunsa kanssa, sillä hän pelkää, mitä synagogan juutalaiset hänestä sitten ajattelevat. Rukoillaan, että Maija avaisi sydämensä Jeesukselle.

Benderi, Tiraspol, Dnestrovsk:

 • Kiitos Herralle, että messiaaniset seurakuntamme Transnistriassa jatkavat toimintaansa vaikeasta koronatilanteesta huolimatta. Benderin ja Tiraspolin seurakunnat kokoontuvat sapatteina. Misha-pastorimme pitää seurakunnalle saarnansa netin kautta Moldovan puolelta Kaushanin kodistaan. Tiraspolin seurakunnan Juri-pastorimme pyytää jatkamaan rukousta, että loputkin juutalaisemme voittaisivat korona-pelkonsa ja uskaltaisivat tulla seurakunnan tilaisuuksiin.
 • Dnestrovskin työntekijämme Sergei on huolestunut juutalaisemme jaksamisesta pitkittyneen pandemiatilanteen jatkuessa. Vapaa liikkuminen on sallittu ainoastaan Transnistrian rajojen sisäpuolella. Monet ihmiset ovat menettäneet Moldovan puolella olleen työpaikkansa. Epätietoisuus pelottaa Ihmisiä. Loppuuko tämä koskaan? Muistetaan, ystävät, näitä ystäviämme rukouksissamme.

Moskova:

 • Moskovan messiaanisen seurakunnan koronaan sairastunut pastori Boris on edelleen sairaalassa. Boris pystyy hengittämään vain happimaskin avulla, sillä hänen keuhkonsa toimivat vain viisikymmentäprosenttisesti. Boriksen tila on vakaa, mutta vaikea, ja toipumiseen on lääkäreitten mukaan vielä pitkä matka. Boriksen aikuinen tytär, Lena, on myös saanut tartunnan ja hänen tilansa on myös vaikea. Rukoillaan koko perheen puolesta.

Tubityö:

 • Tubityöntekijämme Anatoli pyytää rukoilemaan 9-vuotiaan Valerian puolesta, jonka isä tuhlaa pienimmätkin perheen varat alkoholiin eikä ruokaan jää mitään.

Bukarest:

 • Dorina-sisaremme pyytää rukoilemaan tulevien juhlakokousten puolesta, että niihin tulevat ei-uskovat juutalaiset tulisivat Jumalan koskettamiksi ja saisivat uskon Jeesus-Messiaaseen.
 • Rukouspyyntö Kornelian ja Speranzan terveyden puolesta.

18.9.2020 haluamme juhlistaa Rosh haShanaa Idän diasporajuutalaisten messiaanisten seurakuntien kesken Zoomin välityksellä. Pyydän teitä, rakkaat ystävät, muistamaan tämänkin rukouksissanne.

Kiitos, ystävät, myös esirukouksistanne minun ja perheeni puolesta!

Rakkain syysterveisin,

ANDRES KOSKELAINEN