Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 26.8.2020

Laul. l. 7:11. ”Minä olen rakkaani oma, ja minuun on hänen halunsa.”

Shalom uvrahach, rakkaat ystävät, iloa ja rauhaa teille!

Elokuu lähestyy loppuaan. Vaikka haluaisimmekin kesän vielä jatkuvan, niin ollaan menossa syksyä kohti. Juutalaisesta näkökulmasta ajattelen, ollaan elul-kuukaudessa, joka on Juutalaisen kalenterin kuudes kuukausi. Tämän kuukauden aikana uskovaiset juutalaiset ovat valmistautumassa tärkeisiin Raamatun syksyn juhliin.

Itse koen, että tämä on hyvä aika kaikille uskovaisille etsiä Herran kasvoja, hakeutua Jumalaan läheisyyteen, rukoilla ja viipyä Sanan edessä. Millä mielin odotan Kuninkaiden Kuninkaan saapuvaan? Laulujen Laulun kirja kuvailee kauniisti suhdetta, johon minun uskossani Jumalaan tulee pyrkiä.

Tilannekatsaukset ja kiitos- ja rukousaiheet:

Moskova:

 • Moskovan messiaaninen seurakunta kokoontui Pokrovkalle 21. elokuuta ensimmäisen kerran pitkän koronatauon jälkeen. Paikalle saapuivat 32 seurakuntalaista. Ihmiset olivat iloisia siitä, että taas pääsivät tulemaan yhdessä ylistämään Jumalaa. Monet jopa itkivät iloista. Yhdessä paljon rukoiltiin, laulettiin ja tanssittiin. Boris-pastori jakoi Jumalan Sanaa. Eivät kaikki, jotka olisivat halunneet tulla päässet paikalle syystä tai toisesta. Ja maanantaina 24. elokuuta 15 juutalaista tulivat Pokrovkalle yhdessä lukemaan ja tutkiskelemaan Raamattua. Kiitos Herralle siitä! Rukoillaan, ystävät, että koronan pelko väistyisi, ja loputkin Moskovan juutalaisemme palaisivat seurakuntayhteyteen. Tämä on Nonna-sisaremme harras toive.

Tubityö:

 • Työntekijämme Anatolin äiti on sairaalahoidossa sydänvaivojen takia. Rukoillaan, ystävät, Anatolin äitinsä puolesta, että hän parantuisi pian ja pääsisi sairaalasta kotiin.
 • Muutenkin puutteessa eläneet ihmiset nyt koronapandemian aikana kärsivät hätää. Useampi perhe on ottanut työntekijämme Anatoliin yhteyttä ja pyytäneet välittää avunpyyntönsä Patmokselle. Kouluvuosi alkaa pian, eikä perheillä ole varaa varustaa lapsiaan kouluun, kaikilla raha ei riitä edes ruokaan. Ystävät, rukous- ja taloudellista apua tarvitaan Moldovassa kipeästi.
 • Pyydämme edelleen rukoilemaan 17-vuotiaan Vadimin puolesta, jonka on löydettävä paikka, minne koulun päättämisensä jälkeen hän voisi mennä. Sääntöjen mukaan hän ei saa enää palata Tyrnovoon. Kotia tai perhettä, isosiskoa lukuun ottamatta, hänellä ei ole.

Kishinev:

 • Moldovan pastori Juran vointi on paranemaan päin. Torstaina hän on menossa testiin. Toivomme ja rukoilemme että testin tulos tulee olemaan negatiivinen. Ketään muita sairastuneita seurakunnan työntekijöitä ei ole.
 • Olemme rukoilleet koronatartunnan takia sairaalaan joutuneen Davidin puolesta. Kiitos Herralle, David on parantunut ja voi hyvin.
 • Pyydämme edelleen rukoilemaan Boriksen ja Jelenan puolesta. Heidän molempien terveydentilansa on heikontunut.

Beltsi:

 • Pyydämme rukoilemaan Jumalan varjelusta ja suojaa pastori Igorin perheelle. Igorin kahdelle vielä vanhempiensa kodissa asuvalle aikuiselle pojalle on tullut flunssan oireita ja lämmönnousu.
 • Rukoillaan, ystävät, Beltsin seurakuntalaisten puolesta, jotka kuuluvat ikänsä puolesta Covid-19 riskiryhmään. Tästä syystä seurakunta ei vielä kokoonnu. Kokoontumisia suunnitellaan alkavaksi syyskuulle.

Benderi:

 • Kotityöntekijämme Galina kiittää rukouksistanne, hänen miehensä on katkolla alkoholin käytöstä.
 • Angelallakin on alkoholiongelma, jonka takia hänen terveytensä on heikko. Rukoillaan että Jumala auttaisi ja vapauttaisi hänet.
 • Pyydämme edelleen rukoilemaan Rivan puolesta. Rivalla on korkea verenpaine, sydäntauti ja särkee jalkoja.

Rybnitsa:

 • Ystävät, kiitos rukouksistanne Mihailin puolesta. Hänen reumatulehduksensa on parantunut sen verran, että hän pystyy jo kävelemään ilman kainalosauvoja. Ylistetty olkoon Herramme!
 • Leonid on menossa leikkaukseen. Hänet leikataan Tiraspolissa. Rukoillaan leikkaavan kirurgin puolesta, että leikkaus onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Pyydämme rukoilemaan Resinassa asuvan Jaakobin puolesta. Jaakobilla on artriitti, jalka- ja käsinivelet ovat hyvin kipeät.
 • Pyydämme jatkamaan rukousta edelleen sairaalahoidossa olevan Allan puolesta.
 • Olemme rukoilleet Ljudmilan puolesta. Ljudmilaa kävi leikkauksessa, jonka jälkeen hän ei vieläkään toipunut. Pyydämme jatkamaa rukousta Ljudmilan puolesta.

Kiitos, ystävät, myös esirukouksistanne minun ja perheeni puolesta! Rukouksenne kantaa ja kannustaa. Yhdessä olemme Patmos!

Rakkain terveisin,

ANDRES KOSKELAINEN