Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 30.9.2020

”Enkeli sanoi minulle: ”Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle!” Vielä hän sanoi minulle: ”Nämä ovat tosia Jumalan sanoja” Ilm. 19:9.

Shalom uvrahah, rakkaat ystävät, rauhaa ja siunausta teille!

Lehtimajajuhla on suomalaisten Israel-ystävien suuresti rakastama juhla. Joka syksy lukuisat Suomen uskovat matkustavat Israeliin kokemaan tätä suurenmoista juhlatunnelmaa aivan paikan ytimessä.

Tänä syksynä tilanne on toinen. Koronapandemia on tuonut omia sääntöjään maailmanlaajuisesti, niin myös minun perheeseeni. Vaikka monet meistä joudummekin kokemaan jonkinlaisia rajoituksia, Jumalamme ”vastaanotto” on aina auki. Muistaakseni Pasi Turunen keväällä rohkaisi meitä blogissansa, että ”Jumalamme ei ole karanteenissa”. Raamatulliset juhlat, moed, ovatkin kohtausaikoja, jolloin Herramme tahtoo kohdata kansaansa. Myös yksilöinäkin.

Tätä kirjoittaessani 29. syyskuuta haluan tuoda mieliimme tämän mustan päivän juutalaisen kansan historiassa. 79 vuotta sitten 29. syyskuuta 1941 alkoi juutalainen kansanmurha Babi Jarissa, Kiovassa. Jo kahden ensimmäisen päivän aikana teloitettiin 33 771 juutalaista. Olen itse käynyt kahdesti paikan päällä, kerran seuraten sitä ”kuoleman reittiä”, jota juutalaiset kulkivat kohti Babi Jarin rotkoa. Eri tietolähteiden mukaan jopa 200 000 ihmistä surmattiin Babi Jarissa ja heistä kolmannes oli juutalaisia.

Tällaista ei saa tapahtua enää koskaan.

Tilannekatsaukset sekä kiitos- ja rukouspyynnöt:

Kishinev:

 • Kishinevin seurakunta on valmistautumassa Sukkot-juhlaan. Tarkoituksena on pitää kaksi tilaisuutta klo 10 ja 12. Jura-pastori pyytää rukoilemaan, että Jumalan Sana ja Pyhän Hengen voitelu tekisivät työtään ihmisten sydämissä. Rukoillaan myös, että Herra varjelisi seurakuntalaisia koronavirukselta.
 • Tatjana puolestaan kiittää Herraa hänen armostansa, hyvyydestänsä ja vastauksista rukouksiin.
 • Iäkäs Sima on hänkin kiitollinen Herralle elämän lahjasta ja siitä, että hän saa apua sekä HESED-järjestöltä, että hengellistä apua seurakunnalta.
 • Pyydämme rukoilemaan myös Sergein puolesta, joka on jälleen kerran jouduttu toimittamaan psykiatrisen sairaalan osastolle hoitoon.
 • Sitten vielä rukouspyyntö Galinan puolesta. Galina on kaatunut ja sen seurauksena hänen oikea kätensä on murtunut. Galina asuu yksin ja kärsii yksinäisyydestään.
 • Myös Jevgenia tarvitsee rukousapuamme, hänellä on muistin kanssa vaikeuksia.

Rybnitsa:

 • Misha-veljemme jatkaa toipumistaan leikkauksestaan omassa kodissaan. Rybnitsan seurakuntalaiset käyvät tapaamassa Mishan Irina-puolisoa seurakunnan toimistossa, jossa keskustellaan ja rukoillaan yhdessä. Rybnitsan messiaanisessa seurakunnassa rukoillaan hyvin paljon. Tämä on meille kaikille rohkaiseva esimerkki. Irinan jo kunnioitettavan iän saavuttanut äiti on myös aktiivisesti auttamassa juutalaistyössä. Koska työ on hyvin laajalla, on uskollisista vapaaehtoisista korvaamaton apu.
 • Pyydämme rukoilemaan vaikeaa nivelreumaa sairastavan Jakobin puolesta, että Herra koskettaisi häntä.

Benderi:

 • Transnistrian karanteenirajoituksia on jatkettu joulukuulle asti. Ihmiset ovat hyvin huolissaan koronan toisen aallon vaikutuksesta heidän elämäänsä. Yksi näistä huolista on, etteivät viranomaiset jälleen määräisi kokoontumiskieltoa. Rukoillaan!
 • Olemme rukoilleet Benderin kotityöntekijämme Galinan perheen puolesta. Kiitos Korkeimmalle siitä, että vaikka kaikilla perheenjäsenillä on vielä jonkun verran flunssan oireita, he ovat jo parantumassa ja Galina on päässyt palaamaan töihin.
 • Olemme myös rukoilleet Galinan Nikolai-pojalle armeijapalvelusajan lykkäystä. Vaikka presidentti antoi myönteisen suosituksensa, lykkäystä ei kuitenkaan myönnetty. Nikolailla on vuoden armeijan ”keikka” edessään. Kannetaan, ystävät, tätä nuorta veljeämme rukouksissamme, että hän olisi kaikin tavoin turvassa armeija-aikanaan.
 • Pyydämme rukoilemaan Olgan ja Bellan puolesta. Molemmat ovat toipumassa leikkauksistaan, eivätkä heikon vointinsa takia vielä voi käydä seurakunnan kokouksissa.
 • Rukouspyyntö Iäkkään ja heikkokuntoisen Polinan puolesta.

Orgeev:

 • 73-vuotias Maria sai kutsun Taivaankotiin. Maria kävi kasteella vuonna 2019. Rukoillaan, ystävät, Marian perheelle ja kaikille läheisille lohtua suruajan keskellä.
 • Pyydämme rukoilemaan Marikin uskoontulon puolesta. Marikin vaimo Alla sekä hänen äitinsä Jevgenia ovat jo uskossa Jeesukseen. Marik sen sijaan ei kiirehdi uskonratkaisunsa kanssa, vaan sanoo miettivänsä sitä vielä.
 • Samanlainen rukouspyyntö on Iizän (Israel) puolesta, että hän avaisi sydämensä Messiaalle Jeesukselle. Iizä on Orgeevin kaupungin juutalaisen hautausmaan päällikkö.
 • 45-vuotiat Anna ja Boris, silloin kun he vielä asuivat Orgeevissa, he kävivät seurakunnan kokouksissa. Tällä hetkellä he asuvat Espanjassa. Rukoillaan, että sielläkin he pitäisivät uskontansa kiinni ja Herra heitä johdattaisi ja vahvistaisi.

Kiitos, ystävät, myös esirukouksistanne perheeni puolesta!

Ja yhdessä kohti Lehtimajajuhlaa, eli Sukottia,

ANDRES KOSKELAINEN