Silja Lima: Kiireellinen rukouspyyntö Slummikeskus Taivaasta 12.11.2020

Rakkaat muurinvartijat ja rukoilijat,

Tänään tunnelma Jangurussuun slummissa on niin kireä ja raskas, että palaamme kotiin hartiat jumissa ja kovassa päänsäryssä. Vietimme viime päivät perheiden huolia ja pelkoja kuunnellen.

Aluetta hallinnoiva rikollisjengi on nyt avoimessa sodassa naapurialueen jengin kanssa. Nuori jengiläinen on murhattu viikonlopun aikana ja teko oli äärimmäisen raaka ja julkinen, jotta se toimisi pelokkeena kaikille alueen asukkaille.

Viikonlopun aikana alueella on tapahtunut paljon ja perheet ovat todella peloissaan. 10-vuotias Miqueias-poika (Joilma-vapaaehtoisemme sukulaispoika) on sairaalassa häneen osuneen hajalaukauksen tähden. Jengi teloitti yhden alueen nuoren naisen, jota epäiltiin poliisille jengin asioista puhumisesta, paikallisen pikku kaupan edustalla ja yksi luodeista lävisti Miqueias-pojan vatsan. Poika kiidätettiin lähiensiapuun ja on nyt ollut leikkauksessa, mutta hän on edelleen hengenvaarassa.

Näiden jengien keskinäisten yhteenottojen lisäksi poliisin toiminta on ollut erittäin väkivaltaista ja meille on ilmoitettu, että poliisin ohje on ampua uhkaavassa tilanteessa ja kysyä kysymyksiä jälkeenpäin ja että alueella liikkuminen on nyt omalla vastuulla.

Raamiksillemme osallistuva Brenda-äidin käsi murtui poliisin ratsiassa ja olemme kuulleet monilta samanlaisista poliisin ylilyönneistä.

Slummikeskus Taivaan naapurissa asunut perhe on häädetty jengin toimesta yön aikana kodistaan aseilla uhaten. Perheen neljä pientä ala-asteikäistä lasta olivat keskuksen tukiopetustuntien oppilaita.

Maanantain ajan jengi piti aluetta suljettuna eikä antanut perheiden poistua kodeistaan tai avata kauppoja. Tiistaina tilanne normalisoitui hiukan, mutta kaduilla liikutaan vähän ja tunnelma on kireä.

Olemme lasten kanssa valmistelleet joulujuhlaa ja lapset ovat harjoitelleet joululauluja, mutta nyt näyttää siltä, ettei juhlaa voida turvallisesti järjestää. Seuraamme tietysti tilannetta seuraavien viikkojen ajan, mutta tilanne on todella tulenarka ja vaarallinen.

Rukoilettehan kanssamme:

  • Miqueias-pojan ja koko Joilman perheen puolesta. Rukoillaan terveyttä ja nopeaa toipumista pojalle ja lohdutusta ja turvaa Herrassa koko perheelle.
  • Rukoillaan Laylan ja Lethician ja Elainen ja Karolin ja koko perheen puolesta, missä he nyt ovatkaan. Rukoillaan suojelusta ja turvaa. Rukoillaan uutta kotia ja rauhaa ja varmuutta Taivaan Isän rakkaudesta sekä suojasta näille lapsille.
  • Brendan ja hänen perheensä puolesta. Suojelusta ja rauhaa, nukuttuja öitä ja turvaa Jeesuksessa.
  • Rukoillaan Jeesuksen suojelusta meille Slummikeskus Taivaaseen. Rukoillaan viisautta kaikkiin keskusteluihin ja suunnitelmiin. Rukoillaan varjelusta jokaiselle lapselle ja perheelle ja erityisesti rukoillaan, ettei mitään pahaa saa tapahtua lapsille keskuksella tai sen ympäristössä, että jengien toiminta ei saisi tuhota enempää perheitä.

SILJA LIMA