Silja Lima: Muurinvartijakirje 22.2.2019

”Ei kukaan ole niinkuin Jesurunin Jumala, joka kulkee taivasten yli sinun apunasi ja korkeudessaan pilvien päällitse. Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret.”
5 Moos. 33:26-27

Terveisiä taas meiltä Fortalezasta,

Tässä muutamia rukouspyyntöjä ja kuulumisia. Kiitos jo etukäteen muistamisesta. Monien vaikeiden tilanteiden ja kysymysten edessä voimme vain luottaa Herraan ja vahvistua siinä tietämisessä, ettemme ole tällä paikalla yksin vaan myös monia muita Isä on kutsunut rakastamaan ja kantamaan Brasilian ja erityisesti Jangurussuun lapsia.

1. Rukoillaan kaikkien Brumadinhon kaivosonnettomuuden uhrien puolesta. Rukoillaan tulipalossa kuolleiden nuorten jalkapallopoikien perheiden puolesta. Rukoillaan lohdutusta ja Taivaan Isän huolenpitoa mahdottomiin ja lohduttomiin tilanteisiin, joissa tänään Brasiliassa monet perheet kamppailevat.

2. Rukoilethan kanssamme Fortalezan kaupungin puolesta, joka on kärsinyt kasvavasta väkivaltaisuudesta ja rikollisuudesta jo pidempään, mutta nyt se on kärjistynyt viime kuukausina kovasti. Tulevina viikkoina alkaa kaupungilla karnevaaliaika ja se on yleensä vuoden väkivaltaisinta aikaa myös kun ihmisten juhlinta kaupungilla lisääntyy ja alueelle kerääntyy paljon turisteja.

3. Slummikeskus Taivaassa erityisesti haluaisimme muistaa Tainá (16v.) tyttöä, joka on pienen vauvan kanssa vaikeassa tilanteessa ja on nyt joutunut jättämään kodin ja puolison fyysisen väkivallan takia. Rukoillaan rohkeutta, ettei tyttö palaisi pahaan tilanteeseen ja muutosta vauvan isän sisimpään, eheytymistä, parannusta, ihmettä. Siunataan Taináa ja pientä Alexia.

4. Jatketaan rukousta poikien puolesta ja erityisesti heidän koulunkäyntinsä siunaamista. Erityisesti Ricky (9v.) poika elää vaikeaa tilannetta, kun jatkuvan häiriökäyttäytymisen vuoksi on taas erotettu koulusta. Yhä enemmän aikaa kaduilla ja liikennevaloissa ja jengin nurkilla viettävä Ricky on yhä vaikeammin tavoitettavissa, kun koko koulun ja monien aikuisten viesti pojalle on, että tänne, et ole enää tervetullut. Kavereiden mennessä kouluun poika täyttää ajan pienellä kiusanteolla ja suunta on tosi huono. Rukoillaan Rickylle koulupaikkaa ja nyt siunausta, että tulisi opettajan kanssa toimeen. Siunataan häntä keskuksella ja rukoillaan pelastusta ja varjelusta kaikille teille.

Kiitos rukouksistasi, rakkain terveisin,

Silja