Yhdysvaltojen itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 22.1.2021

Mooseksen vastaus gaadilaisille ja ruubenilaisille: ”Jos ette näin (oikein) tee, niin katso te rikotte Herraa vastaan ja saatte tuntea syntienne palkan, joka kohtaa teitä.” – 4 Moos 32:23

Australian alkuasukkaitten metsästysase on puupalanen, joka on hiottu lähes v-kirjaimen muotoon. Kun sen heittää nopeasti ja tarkasti, se voi tappaa esim. linnun puussa, ja sitten se palaa samaa reittiä takaisin heittäjän käteen. Tätä asetta kutsutaan bumerangiksi.

Bumerangin tavoin meidän syntimme laukaistiin halkaisemaan  Vapahtajamme sydän ristin puulla. Sana lupaa jokaiselle, joka uskoo Häneen ja syntinsä hylkää, sen rikkomus-bumerangi särkyy, eikä palaa rankaisemaan katuvaa syntistä. Mutta ne, joka eivät ota vastaan Herramme pyhää sovitustyötä heidän syntinsä edestä, vakava ase kimpoaa takaisin katumattoman syntisen ikuiseksi turmioksi. Itseasiassa syntiä seuraava kirous monesti jo lyhyessä ajassa vainoaa sen tekijää. Voiko mitään tämän selvempää ja samalla kauhistuttavaa kuvaa löytyä pimeyden teoista. Pahuuden jälkiseurauksia ei ihminen näes voi mitenkään välttää tai paeta. Tämän tähden kerromme vielä evankeliumia, antaen toivoa jokaiselle ihmiselle, vapaasta pääsystä synnin paulasta. Ja rukoilemme Pyhän Hengen murtavaa vaikutusta kuulijoillemme, ennen kuin on liian myöhä tehdä parannusta. Minun mielestäni ei ole mitään tämän tärkeämpää tehtävää jokaiselle kristitylle. Sanaa pitää julistaa myös juutalaisille.

Iloitsen suuresti siitä, että Patmos-perhe seuraa myös ajan merkkejä ja tahtoo Isaskarlilaisten tavoin ymmärrystä siitä, missä ajassa elämme. Saanen kertoa yhden esimerkin lähetyskentältämme.

Kansanedustaja Emanuel Cleaver, joka on vihitty metodistipastori, sai tehtävän avata perinteisellä rukouksella Edustajain huoneen, joka kokoontui 3. päivä tammikuuta vuoden 2021 ensimmäiseen istuntoonsa. Voitte, jos haluatte etsiä mainitun internetistä, joko luettavaksi tai kuunneltavaksi. Hänen rukouksensa päättyi sanoihin: ”Me pyydämme tätä (monotheistic God, Brahma) monoteistisen Brahma jumalan, ja jumalien, joita tunnetaan monilla nimillä monien eri uskontojen jumalina, nimissä.  (A-men and A-women)” a-miehet ja a-naiset.

Rukouksen jälkeen nostettiin samassa huoneessa kysymys keskusteluun, miten voitaisiin perinteiset ”isä, äiti, poika, tytär” -sanat  korvata paremmin nykyaikaan sopivilla sanoilla.

Tällä kertaa meidän kaupunkimme ja maamme rukousaiheet löydätte helposti uutisista miltä vain kanavalta. En siitä kirjoita enempää. Olisi kyllä aiheellista lukea tri Juha Ahvion juuri ilmestynyttä kirjaa ja blogeja, jos tarvitsette selvemmän kuvan tapahtumista Lännessä. Rukoilkaa maamme ja kansojen pelastumista.

Pitkät puhelut kodissani jatkuvat joihin etsin ylhäältä viisautta, kuinka nostaa ja rohkaista jokaista juutalaista, joka tahtoo apua Messiaalta. Paimen-psalmi on ollut yksi eniten käsitellyistä puheenaiheista varsinkin, kun löytyy paljon masentuneita ja peloissaan olevia uskovienkin joukossa. Kiitos, että siunaatte yksinäisyydestä kärsiviä;  erityisesti 78- vuotiasta Ninaa, joka on yksineläjä.

Miina-sisaremme on toipumassa viruksesta, samoin hänen perheensä. Natalyan  venäjänjuutalainen  suurperhe on Covid19- sairaana. Heidän perheestään löytyy monta, jotka eivät ole vielä löytäneet Messiastaan.

Pastori Petja,  joka noin vuosi sitten elvytettiin eloon, tarvitsee vieläkin rukousta. Sydämen pitempi pysähdys vammautti myös hänen mieltään. Hänen neljä lastaan odottavat isää kotiin. Nuorin lapsista Igor, joka on 12-vuotias, ja hänen sisarensa ovat ihanasti uskossa, samoin Petjan vaimo. He pyytävät rukoilemaan myös laillisten kansalaishakemusten puolesta. Paperiasiat jäivät  kesken tämän sairauden tähden.

Kiitos, että jatkatte kanssamme rukousta seurakuntamme pastorin Jurin keuhkoputkentulehduksen tähden. Lyhyen ajan sisällä uusiutuessaan tulehdus on vaikeuttanut hänen työtään.

Covid19 on mahdollisesti myös lisännyt esiintymismuotojaan täälläkin. Kukaan rakkaista ystävistämme ei ole pysyvästi vammautunut, mutta monet sairastavat kotonaan.Talvea on jäljellä pari kuukautta ja sen myötä samoin muita virustauteja.

Ihmeinen Jumalan väliintulo tapahtui muutama päivä sitten juutalaisen veljemme Jurin kohdalla. Hän tunsi töihin mennessään outoa oloa, ja ehti saada nopean kyydin ensiapuun. Heti  lääkäriin päästyään hänen sydämensä pysähtyi infarktin tähden. Hänet saatiin elvytettyä ja kiitollinen veljemme ei ole lakannut Herraa kiittämästä. Tämä Juri-veljemme palvelee meitä sofariin, oinaansarveen puhaltamalla tilaisuuksien alussa, ja samoin käyttää ylistyslippuja kun ylistämme.

Jumalan siunausta ja parhaat kiitokset, kun jaksatte rukoilla!

Rakkain terveisin,

ANNA DEIKUN