Muurinvartijat

2019-02-06 SHALOM, RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT! "…anna palvelijoittesi puhua täysin rohkeasti sinun sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän palvelijasi Jeesuksen nimen kautta. Kun he olivat rukoilleet, vavahteli paikka, jossa he olivat koolla, ja he... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1723/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_6_2_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 6.2.2019

SHALOM, RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT!

”…anna palvelijoittesi puhua täysin rohkeasti sinun sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän palvelijasi Jeesuksen nimen kautta. Kun he olivat rukoilleet, vavahteli paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä ja puhuivat rohkeasti Jumalan sanaa.”
Ap. teot 4: 30, 31.

Apostolien Johanneksen ja Pietarin kautta oli tapahtunut suuri parantumisihme: äitinsä kohdusta asti rampana ollut reilu nelikymppinen mies alkoi kävelemään. Hän hyppi ja ylisti Jumalaa. Tätä ihmetekoa ja sitä seuraavaa Pietarin hyvin voimallista Jeesusjulistusta seurasi tuhansien uskoontulo. Mutta myös se, että apostoleja vastaan noustiin hyvin lujasti. Heidät otettiin kiinni, heidät vangittiin ja heiltä vaadittiin saada tietää, millä voimalla tai kenen nimessä he tämän parantumisihmeen tekivät. Apostolien vastaus oli rohkea ja uljas: ”Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen nimessä, hänen nimessään tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne.”

Apostolit todistivat suurella voimalla ylösnousseesta Jeesuksesta. Häntä tulee totella enemmän kuin ihmisiä. He eivät yksinkertaisesti voineet vaieta siitä, minkä he tiesivät oikeaksi ja todeksi. Johannes ja Pietari olivat varmoja asiastaan: On vain yksi ainoa Pelastaja ja yksi ainoa pelastuksen tie. Koko taivaan alla ei ole muuta nimeä, kuin Herran Jeesuksen nimi, joka pelastaa. Jumalan Korkeimman tahto on pitää tätä nimeä esillä. Rakkauden synnyttämä palo sydämissä ei antanut apostolien olla hiljaa Herrastaan.

Päästyään vapaiksi pidättäjiensä, hallitusmiesten, pappien ja vanhimpien, eli kaiken uskonnollisen eliitin käsistä, apostolit riensivät omiensa tykö ja kertoivat kaiken, mitä heille oli sanottu. Tuosta tapaamisesta on tämä väkevä kirjeeni alussa oleva huutorukous Jumalalle. Tätä rohkeutta ja uskonlujuutta me rakkaat ystävät tarvitsemme tänä päivänä ja tässä omassa juutalaistyössämme! Me tarvitse julistaa rohkeasti ristille naulittua Jumalan veriuhrikaritsaa! Vain hänen pyhässä puhtaassa uhriveressään on pelastus, sovitus ja rauha Jumalan kanssa. Me tarvitsemme myös nähdä, miten ihmeet ja merkit seuraavat Jumalan Sanan julistusta! Me tarvitsemme kokea niin julistajina kuin työn esirukoilijoina ja uhraajina täyttymisen Pyhällä Hengellä uudelleen ja kerta toisensa jälkeen! Vain Pyhässä Hengessä on se rohkeus, voima ja rakkauden tuli, mitä me tarvitsemme tänä päivänä tässä työssämme voittaaksemme juutalaiset Kristukselle, heidän Messiaalleen.

Annetaan Pyhän Hengen täyttää meitä ja rukoilla kauttamme nyt, kun lähdemme kulkemaan pitkin eri työn kenttiä rukoillen ja siunaten työtä ja rakkaita juutalaisiamme:

 • MOLDOVAN ORGEJEV: Silvia-sairaanhoitajamme pyytää rukoilemaan Maijan puolesta, joka on vakavasti syöpäsairas. Sairaus on jo lähettänyt metastaaseja. Maija työntää evankeliumin pois, ei ole siitä kiinnostunut. Maijan isä oli synagogan esimies, joka menehtyi aivosyöpään. Jumala rakas auta ja armahda!
 
 • MOLDOVAN KISHINEV: Vladimir-veljemme on joutumassa pian leikkaukseen. Hän on kovin jännittynyt ja peloissaan. Rukoillaan, että Herra antaisi leikkaaville lääkäreille ja hoitajille apunsa ja Vladimirille voimia.

  Georgi-veljemme on myös sairaalassa. Hänen vaimonsa Ariana on hyvin huolissaan. Siunataan tätä rakasta professori-pariskuntaa, joka on pitkään ollut seurakunnassamme. He rakastavat Herraa Jeesusta!

  Tatjana-sisarellamme on myös erilaisia vaikeuksia terveytensä kanssa. Hän pyytää meitä rukoilemaan puolestaan.
 
 • SILKKITIE: Petjamme on sairaalassa. Hänet on leikattu yhden kerran ja toinen leikkaus on ilmeisesti vielä edessä. Rukoillaan Herramme apua. Ymmärrämme, että sairaanhoidossa noilla seuduilla on paljon puutteita. Rukoillaan myös laajalla monissa eri kaupungeissa ja vuorilla olevan työmme puolesta ja niiden ystävien, jotka auttavat nyt, kun Petja on sairaana.
 
 • TRANSNISTRIAN DNESTROVSK: Nadezda kärsii masennuksesta. Hänen elämässään on paljon vaikeutta. Rukoillaan, että Herra Jeesus vahvistaa lastaan ja auttaa hänet pääsemään ulos kaikista tuskista ja ahdistuksista.

  Haluan tässä kohden pyytää rukousta kaikkien rakkaitten työntekijä-tovereittemme puolesta eri kentillämme, jotka ahertavat näiden sairaiden ja kärsivien juutalaisten parissa. He eivät mitenkään pärjää omissa voimissaan. Rukoillaan Pyhän Hengen johdatusta, viisautta ja rakkauden täyteyttä heille, että he jaksavat itse ja voivat olla avuksi tälle Herramme omalle monella tapaa kärsivälle juutalaiskansalle.

  Natalia-sisaremme tarvitsee uudet henkilöllisyyspaperit. Kaikki tällaiset viralliset asiat on hoidettava Kishinevissä, joka sijaitsee kaukana ja asioiden hoitaminen vaatii monia käyntejä ja on hankalaa ja kallista. Natalia pyytää, että auttaisimme häntä saamaan asiat kuntoon rukoillen hänen puolestaan.
 
 • TRANSNISTRIAN BENDERY: Svetlana lähettää suuret kiitokset! Olemme rukoilleet Svetlanan ja hänen äitinsä puolesta, heidän välinsä ovat olleet ”jäissä” useat vuodet. Nyt Svetlana kiittää onnellisena, että ”jäät ovat lähteneet liikkeelle”, vaikka välit eivät vielä ole hyvät, niin paljon on silti jo tapahtunut. Kiitetään mekin Herraa ja jatketaan rukousta täydelliseen voittoon asti, joka on Herramme tahto.

  Faina-sisar pyytää rukousta puolestaan. Hän on ollut selkäleikkauksessa. Nyt pitäisi päästä jaloille ja liikkeelle.
 
 • MOLDOVAN AVUSTUSKUORMAN paperit ovat tänään keskiviikkona Kishinevissä aloittaneet kierroksensa ministeriössä. Köyhien avustaminen ei tässä Euroopan köyhimmässä maassa ole tehty helpoksi. Jumalamme avulla ”me hyppäämme ylitse muurin”, rukoillaan ja luotetaan Häneen. Pyydetään sitäkin, että saisimme luvat nopeutetussa tahdissa, jotta pääsemme lähettämään tämän ensimmäisen avustuskuorman rakkaillemme, Moldovan ja Transnistrian juutalaisille ja tubilapsille.
 

Sydämelliset siunaavat terveiset kaikille teille rakkaat ystävät, jotka kannatte vastuuta rukoillen ja käytännössä mahdollistaen tämän laajan Idän juutalaisdiasporatyön!

Tämä helmikuun ensimmäinen kirje lähtee myös postitse ystäville. Ottakaa sen mukana vastaan oikein voimahalit, kaikki te, jotka jälleen kuukauden olette odottaneet tätä kirjettä! Rukoilemme Hannun kanssa puolestanne, että teidän rakkautenne ja uskollisuutenne työssä saa olla vahvaa ja kestävää. Olkaa kaikki Jeesuksen nimessä siunattuja!


Rakkaudella, Hannele