Muurinvartijat

2019-05-03 Rakkaat Muurinvartijat, Pyydän anteeksi pitkää kirjoitustaukoa teille. Olemme seurakuntatyössä jälleen kerran tilanteessa, jossa meiltä yksinkertaisesti loppuvat sanat. On itkettävä hiljaa rukoukouskammiossa ja tutkittava Johanneksen evankeliumin kymmenettä lukua. Hyvä Paimen sanoo tänäänkin: minun... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1772/anna_deikun_yhdysvaltain_itarannikon_venajankielisen_juutalaistyon_rukousaiheet_3_5_2019 Patmos article

Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 3.5.2019

Rakkaat Muurinvartijat,

Pyydän anteeksi pitkää kirjoitustaukoa teille. Olemme seurakuntatyössä jälleen kerran tilanteessa, jossa meiltä yksinkertaisesti loppuvat sanat. On itkettävä hiljaa rukoukouskammiossa ja tutkittava Johanneksen evankeliumin kymmenettä lukua. Hyvä Paimen sanoo tänäänkin: minun lampaani kuulevat minun ääneni ja seuraavat minua. Ja on oleva yksi lauma ja yksi Paimen.

Seurakunnassa mielipiteitten jakaantuminen alkoi hitaasti, mutta nyt näemme, että ne jotka ovat lähteneet keskuudestamme, puuhaavat itselleen uutta seurakuntaa kahteen eri kaupunginosaan.

Suurista asioista on kysymys iankaikkisuusnäkökulmastakin lähtien ja meidän, jotka olemme yhdessä juutalaisten kanssa kantaneet kuormaa ja rakentaneet yhtä Kristuksen seurakuntaa Brooklynissä on vaikea uskoa, että eilen kilpailimme toinen toisemme kunnioittamisessa ja palvelemisessa. Tänään ne rakkaat ja läheiset veljemme ovat kääntäneet selkänsä meihin eivätkä tahdo puhua kanssamme. Joku on joskus sanonut viisaasti, että ladon rakentaminen on suuri urakka, joka vaatii paljon uhrauksia. Kuitenkin sen saman ladon voi yhdellä tulitikulla tuikata tuleen. Seurakunnan vertaaminen latoon on tietenkin epämääräinen kuva arvokkaasta Kristus-ruumiista, mutta sallinette arkisen esimerkin, koska maassa me kaikki elämme ja olemme tomua.

Mutta armollinen Jumala tekee edelleen työtään sydämissä ja oman kansansa keskellä täälläkin. Emme saa koskaan menettää toivoamme eikä hellittää käsiämme rakkauden palvelutyöstä. Kerran Kristuksen tuomioistuimen edessä meiltä jokaiselta kysytään erikseen sama kysymys. Opitko sinä rakastamaan veljiä niinkuin Kristus rakasti seurakuntaa.

Kiitosaiheita:

Syöpäleikkauksista toipuneet Iina, Raija, Emma ja Victoria. Anatolinkin tilanne on hiukan kohentunut. Elvis, nuori uskovan juutalaisen kodin poika, on vapautunut huumeista.

Pääsiäisen aikana saimme pitää siunattuja kokoontumisia, yksi suurempi Seder -juhla Brooklynissä ja lisäksi lukuisissa kodeissa. Minunkin kodissani oli kahtena päivänä Seder-pöytä katettuna ystäville.

Kiitos teille uskolliset esirukoilijamme, että siunaatte venäjänjuutalaisten keskuudessa tehtävää työtä täällä Lännessä. Teidän rukoustenne tähden minäkin saan kohottaa pääni ja jatkaa työtä karulla kentällä uskoen, että siunauksien sateet ovat pian alkamassa. Tänään on Hyvän Sanoman julistuspäivä. Kiitos teidän tuestanne.

Suurella kiitollisuudella avustanne,

Anna