Muurinvartijat

2019-05-10 Rakkaat rukousystävät! "Filippos tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: "Me olemme löytäneet hänet, josta Mooses laissa ja profeetat kirjoissaan ovat kirjoittaneet: Jeesuksen, Joosefin pojan, Nasaretista. Natanael kysyi häneltä: "Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?" Filippos... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1776/idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_8_5_2019 Patmos article

Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 8.5.2019

Rakkaat rukousystävät!

”Filippos tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: ”Me olemme löytäneet hänet, josta Mooses laissa ja profeetat kirjoissaan ovat kirjoittaneet: Jeesuksen, Joosefin pojan, Nasaretista. Natanael kysyi häneltä: ”Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?” Filippos vastasi: ”Tule katsomaan!” Joh. 1: 45-46.

Ylistys ja kiitos taivaalliselle Isälle, Hänen armostaan mekin voimme todistaa, että olemme löytäneet – tai paremminkin Hän Itse löysi meidät - Jeesuksen Kristuksen, Joosefin pojan Nasaretista!

Tämän Jeesuksen tulosta Jumala puhui Moosekselle: ”Minä annan nousta heille sinun kaltaisesi profeetan heidän veljiensä keskuudesta ja panen sanani hänen suuhunsa. Hän puhuu heille kaiken, mitä minä käsken hänen puhua. Ja jokaisen, joka ei kuule minun sanojani, jotka hän puhuu minun nimessäni, minä vaadin tilille.” 5. Moos. 18:18.

Tästä Jeesuksesta ennustivat myös muut Israelin profeetat. Näiden kirjoitusten perusteella Filippos nyt tunnisti Hänet ja kertoi heti löydöstään eteenpäin Natanaelille. Kun Natanael kuitenkin epäili, Filippos sanoi nuo hyvin tärkeät kaksi sanaa: ”Tule katsomaan.” Filippos ei sanonut: ”Mene katsomaan.” Filippos lähti itse viemään Natanaelia Mestarin luokse. Kun Natanael näki Jeesuksen, hän uskoi: ”Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas!”

Tämän Jeesuksen luokse mekin tahdomme olla kutsumassa ja viemässä juutalaista kansaa. Jatkuva harras rukouksemme on, että Natanaelin tavoin jokainen juutalainen saisi nähdä Hänet ja varmistua siitä, että tämä Jeesus on todella Jumalan Poika ja Israelin kuningas, juuri Hän, josta kaikki profeetat Mooseksesta lähtien ovat ennustaneet.

RUKOUS – JA KIITOSAIHEITA:

* Kuukausiraporttien äärellä pysähdyin taas kerran niiden numeroiden edessä, jotka kertovat, että joka kuukausi joukostamme lähtee Taivaskotiin keskimäärin 10 omaa rakasta juutalaisvanhustamme. Kaikki hyvä, kaikki apu ja rakkauden osoitus, mitä ikinä olemme heille voineet osoittaa, on nyt loppu, he ovat lopullisesti poistuneet keskuudestamme. Tämä on hyvin kipeää ja surullista. On kuitenkin yksi asia, ja se on se ainoa asia, joka lohduttaa: He ovat nyt Jeesuksen luona ja kaikki kipu, sairaus, yksinäisyys, puute … kaikki sellainen on nyt ikuisesti ohi. Jeesuksen luona! Ei mikään asia ole ikuisuudessa tämän tärkeämpää. Rukoillaan, että voisimme olla ”filippoksia” kaikille kohtaamillemme juutalaisille ja viedä jokaisen heistä Jeesuksen luokse. 

* Silkkitien työmme keskeltä Petja kertoo, että Keski-Aasian tulvissa todellakin – kuten saimme esitietoa – ovat monet vuorilla asuvat omat juutalaiset veljemme perheineen menettäneet kotinsa. Monien pienet viljelykset ovat tuhoutuneet. Hallitus on luvannut palan maata kotinsa menettäneille, jolle he voivat rakentaa uuden kodin. Mutta kun kaikki omaisuus meni tulvien mukana, on alusta asti uuden asumuksen rakentaminen vaikeaa. Muistetaan näitä rakkaita rukouksin!

Petja kertoo löytäneensä kaksi uutta juutalaista perhekuntaa. Rukoillaan, että heidän sydämensä aukenisivat Jeesus Messiaalle.

Rukoillaan ja siunataan jatkuvasti työtä näillä Silkkitien alueilla, monissa kaupungeissa, kylissä ja vuorilla. Petja tarvitsee varjelusta, Pyhän Hengen johdatusta ja voimia päivästä toiseen. Hänen autonsa kärsi myös isoja vaurioita tulvissa ja sen toiminta on epävarmaa.

* Transnistrian Dnestrovskista juutalaisemme lähettävät sydämelliset kiitokset humanitäärisen avun kuormista. He joutuvat elämään suuren puutteen keskellä, monet ilman töitä ja monet aivan minimaalisten eläkkeiden varassa. Tällä lähettämällämme avulla on erittäin suuri merkitys.

Sairaitten puolesta pyydetään jälleen esirukousta. Nimeltä mainitaan Rima-sisar, joka on saanut sydäninfarktin ja on hyvin heikossa kunnossa. Ja myös Kostja-veljemme, jonka nivelet särkevät kovasti.

* Kishinevistä pyydetään muistamaan rukouksin Feliksiä, joka ei pääse enää liikkumaan ulos asunnostaan. Feliks- veljellämme  on paljon erilaista sairautta ja heikkoutta. 

Boris, matemaatikko-veljemme, sanoo voimiensa olevan nyt ihan lopussa. Boris on joutunut vuosikymmeniä hoitamaan yksin 35 -vuotiasta poikaansa, joka on henkisesti ja fyysisesti 2 – 3 vuotiaan tasolla, hyvin isokokoinen konttaava ja tavuja ääntelevä lapsi. Isä sanoo, ettei enää jaksa, hän on aivan masentunut ja voimaton. Työtoverimme lähettävät tämän Boriksen tilanteen erityisenä hätärukousaiheena meille. Jumala rakas, auta! 

Galina -sisaremme puoliso on poistunut luotamme vain 57 -vuotiaana. Muistetaan rukouksin Galinaa, joka suuren surun ja kaipauksen keskellä tarvitsee rukoustukeamme.

Fima- evankelistamme Saksassa asuva Anna- tytär tarvitsee rukousapua. Tämä juutalainen Anna on uskossa Jeesukseen. Hänen elämässään on nyt tilanne, jolloin Fima – isä pyytää, että Annan puolesta rukoiltaisiin, Annalla on isoja vaikeuksia ja koettelemuksia, joissa vain rakas Herramme voi häntä auttaa.

* Beltsyn Igor – pastorimme kertoo, että heillä on suuri ilo seurakunnassa sen johdosta, että 89 – vuotias Fjodor, jonka luona on jo kahdeksan vuoden ajan tehty kotityötä, käyty auttamassa ja kertomassa Jeesuksesta, on nyt vihdoin itse pyytänyt esirukousta sielunsa puolesta ja tunnustanut Jeesuksen Pelastajakseen ja Messiaakseen. Tämä Fjodor – veli on miltei sokea. Rukoillaan hänen puolestaan!

* Orgejevista tulee myös hyvin vakava ja surullinen rukouspyyntö: Ljubov – sisaremme on iäkäs invalidi, joka on tarvinnut sisarensa vakituista apua ja huolenpitoa. Nyt tämä sisar sai kutsun Taivaskotiin. Ljuban tilanne on hyvin vaikea, sillä mitään laitoksia ei ole, johon hänet voitaisiin saada hoitoon. Jumala auta! 

Anna -sisaremme, jota sain tavata äskettäisellä käynnillämme Hannun kanssa Moldovassa, sairastaa syöpää, joka on jo lähettänyt laajalti metastaaseja. Veimme Annalle vuodevaatteita ja lämpimän peiton, joista hän ilahtui kovin ja lähetti paljon kiitoksia. Saimme siinä Annan vuoteen vierellä tulla osallisiksi Messiaan ateriasta ja rukoilla ja siunata Annaa ja hänen David-puolisoaan, joka myös on uskossa Jeesukseen. Anna kertoi heidän tyttärensä olevan tulossa käymään Israelista, josta hän iloitsi kovasti ja kertoi tyttären perheineen olevan uskossa. Näin työ on kantanut heidänkin kohdallaan hedelmää lapsen lapsiin ja Israeliin asti.

* Moldovan tubityön kiitos – ja rukousaiheet: 11 ja 12 – vuotiaat Diana ja Jana ovat pyytäneet Herran Jeesuksen sydämeensä Vapahtajanaan. Kiitos Herralle näistä pienistä rakkaista tytöistä. Rukoillaan, että he saavat juurtua syvään Jeesuksen tuntemisessa ja vastaan ottaa Hänessä parantuminen niin sielulleen kuin ruumilleen. Ja tietenkin, että he niin kuin kaikki toisetkin uskoon tulleet lapset olisivat ihania Jeesuksen todistajia näissä laitoksissa.

Esirukousta Anatolimme pyytää myös 14-vuotiaan Nikoletan puolesta. Tyttöä joudutaan pitämään eristyshuoneessa, koska hänen munuaisensa eivät kestä runsasta lääkehoitoa. Nikoletta ikävöi kovasti kotiin äidin ja siskon luokse. Isää perheessä ei ole. Kotona eletään suuressa köyhyydessä. Äidin ainoat tulot ovat joskus naapureitten pelloilla ansaitut pienet tienestit. Nikoletta on kertonut itsekin siskon kanssa tehneensä peltotöitä, jos vain joku on sallinut, saadakseen leipää syödäkseen. 

Kishinevin tubisairaalassa on osastolla lapsensa, 1,5 – vuotiaan Vovan, mukana äiti, Oksana, 31. Pojan sairaudentila on vaikea. Ja niin on äidinkin koko elämän tilanne: Juoppo aviopuoliso on ajanut hänet pois kodista, hänellä ei ole mitään paikkaa, mihin mennä. 

Sain juuri nyt, ennen kirjeeni lopettamista Anatolilta tietää, että Kishinevin tubisairaalassa on tänään hoidossa jo 77 lasta. Tämä on harvinaisen suuri määrä, koska sairaala hoitaa vain kaikkein vaikeimmin sairastavia lapsia. Tuli mieleen Lidia – lääkärin sanat tavatessamme, että käytäntö Moldovassa tubin suhteen ei ole sitä, mitä tilastot sanovat, käytännössä tubi-ongelma edelleen jatkaa vain pahenemistaan. Ongelma kulkee käsi kädessä kaikkein köyhimmän kansanosan jatkuvan köyhtymisen kanssa. Tubilapset ovat juuri näistä kodeista, joissa ei ole kaikissa edes vanhempia, tai vanhemmat sairastavat myös tubia tai ovat täysin alkoholisoituneet… Lapsilla ei ole riittävästi ruokaa, koska ei ole rahaa sen hankkimiseen. Asumuksissa, joita usein ei voi taloiksi sanoa, ei ole välttämätöntä lämpöä. Ei ole vaatteita mennä kouluun. Ei ole rahaa edes bussilippuihin, jotta voitaisiin päästä hoitoon tubin alkaessa… Tämä tällainen Moldova on osa Eurooppaa ja pyrkimässä EU:n jäsenmaaksi.

Kiitos Herralle, että sain jälleen vierittää sydämeltäni ison taakan teille rakkaat muurinvartija – esirukoilijat. Teidän työnne on valtavan tärkeää. Anatolikin sanoi, että hän tuntee työssään esirukouksen merkitystä ja näkee sen hedelmiä. Älkää väsykö, rakkaat! Jatkakaa rukousta niin juutalaisten kuin tubilasten puolesta. Herramme kuulee rukouksemme!

Rakkain siunaavin terveisin,

HANNELE