Muurinvartijat

2019-06-12 "…yhä enemmän tuli niitä, jotka uskoivat Herraan, miehiä ja naisia joukoittain. Sairaita kannettiin jopa kaduille ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa ohi edes hänen varjonsa koskettaisi jotakuta heistä. Myös ympärillä olevista kaupungeista tuli paljon ihmisiä Jerusalemiin. https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1795/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_12_6_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 12.6.2019

”…yhä enemmän tuli niitä, jotka uskoivat Herraan, miehiä ja naisia joukoittain. Sairaita kannettiin jopa kaduille ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa ohi edes hänen varjonsa koskettaisi jotakuta heistä. Myös ympärillä olevista kaupungeista tuli paljon ihmisiä Jerusalemiin. He toivat mukanaan sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja kaikki tulivat parannetuiksi.” Apt. 5: 14-16. 

RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT!

Helluntain Pyhän Hengen vuodattamisen jälkeen Jeesuksen Nimen voima ilmeni valtavalla tavalla apostolien kautta. Uusi voima oli täyttänyt Pietarinkin ja hänen saarnansa seurauksena 3000 juutalaista ja Jerusalemin asukasta tuli uskoon Jeesukseen. Hetken päästä kerrotaan noin 5000:n miehen uskoon tulosta Jerusalemissa Pietarin ja Johanneksen julistaessa Jeesuksessa ylösnousemusta kuolleista. Naisten ja lasten määrää ei mainita, mutta se varmasti oli monin kertainen. Seuraavaksi luemme, miten Jumalan voima vetää edelleen Jerusalemissa kansaa Jeesuksen tykö ja miehiä ja naisia tulee joukoittain uskoon Jeesukseen.

Jerusalemin asukkaat eivät vain kuulleet voimallista, Pyhän Hengen voitelemaan julistusta, vaan he näkivät ja kokivat Jumalan voiman tekoja: apostolien kätten kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä. Sairaita kannettiin kaduille, jotta edes Pietarin varjo koskisi heihin. Tämä valtava Pyhän Hengen toiminta ei rajoittunut vain Jerusalemin asukkaisiin, vaan siitä levisi tietoa myös ympärillä oleviin kaupunkeihin ja niistä alkoi virrata sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia kärsiviä ihmisiä Jerusalemiin, ja kaikki tulivat parannetuiksi.

Tätä suurta Jumalan voimaa, rakkaat ystävät, me tarvitsemme tänä päivänä!

Kiitos- ja rukousaiheita:

 • Kiitetään Herraa shavuotin, helluntain, juhlista seurakunnissamme, joita saimme viettää Jumalan siunauksessa!

 • Benderystä, Transnistrian alueelta, kiitetään, että Herra on vastannut rukouksiin pikku-Levin ja hänen äitinsä Tanjan puolesta. Lev-poika on tervehtynyt ja äiti samoin.

  Rukoustukea pyydetään Valentina-sisarelle, joka sai pitkästä aikaa luokseen lomalle poikansa Igorin, 55, USA:sta. Poika sai Benderyssä viime viikolla sydänkohtauksen ja menehtyi siihen. Äiti tarvitsee nyt apuamme ja tukeamme rukouksin suuressa surussaan.

  Rukoillaan myös Faina-sisaremme puolesta, joka on miehensä kuoleman jälkeen muuttanut asumaan lastensa luokse Moskovaan. Kiitos Herralle, että siellä on Nonna ja Pakrovkan rakas seurakuntamme ottamassa vastaan! Faina tarvitsee esirukousta vakavan sairautensa puolesta.

 • Kishinevin johtava pastori Jura Majevski pyytää esirukousta koko työn ohella omasta puolestaan, että hänellä olisi kaikki se hengellinen voima ja voitelu, jota hän tarvitsee hyvin laajassa työssään. Juran paikallisella vastuulla on yli 550 hengen juutalaistyö ja seurakunta ja myös olla aluevastaavana niin Moldovassa kuin Transnistriassa. Rukoillaan Juralle myös fyysistä jaksamista.

  Seurakunnan monista sairaista Jura mainitsee nimeltä tällä kertaa Adan, Arkadin ja Ninan. Tämä Nina on 99-vuotias rakas juutalaisvanhuksemme.

  Tässä yhteydessä haluan muistuttaa meitä kaikkia, että Moldovassa on edelleen virallisesti jäljellä noin 9500 juutalaistaloutta, joka tarkoittaa yli 30 tuhatta juutalaista. Koska tämä on virallinen lukumäärä, niin epävirallisia on aina runsaasti lisäksi. Joten työtä tällä alueella riittää vielä kovasti. Myös Israelista palaajia tulee kaiken aikaa pienenä virtana. Iso kiitosaihe on se, että en todellakaan muista yhdenkään uskoon Jeesuksessa Israeliin muuttaneen palanneen sieltä takaisin. Heidän muuttonsa perustuu Jumalan Sanaan ja he etsiytyvät heti seurakunnan yhteyteen Israelissa, ja saavat näin tukea ja rohkaisua jaksaa aloittaa elämää uudessa kotimaassaan.

 • Moldovan tubityö: Anatoli-sairaalatyöntekijämme pyytää muistamaan esirukouksin kaikkia niitä nuoria, jotka nyt ovat päättäneet peruskoulunsa Tyrnovon tubilaitoksessa ja joutuvat sulkemaan takanaan laitoksen oven. Tämä on hyvin vaikea vaihe näiden nuorten elämässä. Juuri kukaan ei haluaisi palata kotiinsa, lapsuutensa kurjuuden olosuhteisiin, katselemaan juopottelevia vanhempia, kenellä ne sitten ovat olemassa. Monen nuoren kohdalla vanhemmista ainakin toinen on menehtynyt tubiin tai viinaan, monella on isä vankilassa. Näissä köyhissä pikkukylissä nuorilla ei ole muuta tietä edessään kuin seurata vanhempiensa jalanjäljissä.

  Rukoillaan näiden rakkaiden nuorten puolesta, joista jokainen on kuullut evankeliumin, että he kääntyisivät sydämestään Jeesuksen puoleen. Ne nuoret, jotka sulkevat laitoksen ovet uskossa Jeesukseen, heitäkin on, he ovat Jeesuksen turvallisessa kädessä ja Hän ei jätä yhtäkään omaansa ilman johdatustaan. Siksi niin tärkeätä on aina ja aina rukoilla evankeliumille menestystä näihin laitoksiin ja siunata Anatolia, joka kantaa tästäkin työn alueesta vastuun.

  Anatoli tuo rukousaiheeksi nimeltä yhden tytön, hän on Marina, 16. Marina on tullut uskoon Jeesukseen Tyrnovo-aikanaan. Nyt hänen pitäisi toisten koulunsa päättäneiden joukossa lähteä ”omaan elämään”, eikä Marinalla ole mitään paikkaa, mihin mennä. Marinan molemmat vanhemmat ovat alkoholisteja, heillä ei ole kotia, ei mitään vakituista paikkaa, missä asua. Isä sairastaa myös tuberkuloosia. Marina ei halua itselleen samanlaista elämää, jota vanhemmat elävät. Marina pyytää meidän apuamme, että rukoilisimme hänen puolestaan.

Kiitos rakkaat ystävät, että te olette olemassa ja seisotte uskollisesti muurinaukossa koko työmme – niin juutalaisten kuin tubilasten ja – nuorten puolesta! Koko laaja työkenttämme tarvitsee teitä joka hetki! Niin heikosti osaan kertoa, miten tärkeätä on teidän työnne niin rukouksin kuin työn taloudellisen vastuun kantamisessa. Jumala taivaassa tietää aivan kaiken; jokaisen rukouksen, vuodatetun kyyneleen ja jokaisen työn uhriarkkuun tiputetun rovon.

Siunaavin rakkain terveisin,

Hannele