Muurinvartijat

2019-07-31 "Mutta minä jätän jäljelle sinun keskuuteesi köyhän ja vähäpätöisen kansan, joka turvautuu Herran nimeen. Israelin jäännös ei tee vääryyttä, ei puhu valhetta, eikä heidän suussaan ole petollista kieltä. He käyvät laitumella ja lepäävät kenenkään säikyttämättä. Riemuitse, tytär Siion, puhkea... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1818/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_31_7_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 31.7.2019

"Mutta minä jätän jäljelle sinun keskuuteesi köyhän ja vähäpätöisen kansan, joka turvautuu Herran nimeen. Israelin jäännös ei tee vääryyttä, ei puhu valhetta, eikä heidän suussaan ole petollista kieltä. He käyvät laitumella ja lepäävät kenenkään säikyttämättä. Riemuitse, tytär Siion, puhkea huutoon Israel. Iloitse ja riemuitse kaikesta sydämestäsi, tytär Jerusalem. Herra on poistanut sinun tuomiosi, raivannut pois vihollisesi. Herra, Israelin Kuningas, on keskelläsi. Ei sinun enää tarvitse nähdä onnettomuutta.” 
Sefanja 3: 12 -15. 

Rakkaat rukousystävät!

Profeetta Sefanja sai Pyhässä Hengessä katsella Jumalan työn valtavaa lopputulosta Hänen kansansa Israelin kohdalla. Hän näki ajan, jolloin Israelin ei tarvitse enää hävetä tekojensa takia. Israelin pelastunut jäännös ei tee mitään vääryyttä. Valhetta ja petollisuutta ei ole heidän suussaan. Eikä mitään pelkoa ole enää, jäljelle jäänyt kansa saa elää rauhassa ja turvallisesti, kenenkään säikyttämättä. Ihmeellinen aika!

Istuessani näiden jakeiden äärellä tunsin, miten Jumalan Henki kosketti ja mursi sisimpääni. Jumala saa eräänä päivänä työnsä päätökseen ja tulos on sanomattoman ihana. Jumalakin tulee siitä suuresti iloitsemaan ja riemuitsemaan. Se, mitä me näemme tänä päivänä Jumalan Hengen tekevän Israelin kansan keskellä, kääntäessään heidän sydämiään ainoan elävän Jumalan ja heidän Messiaansa puoleen, on yhteydessä tähän kaikkeen. Jumala kokoaan pelastuvaa jäännöstä. Tässä sinä, rakas ystävä, saat olla Hänen armostaan mukana.

Pyhä Henki jatkoi puhettaan sydämelleni pitkin alkuyötä. Ymmärsin Jumalan valinneen meidätkin tähän ”köyhään ja vähäpätöiseen” kansaan. Kansaan, joka ei ylvästelisi itseriittoisuudessaan, vaan sydämen nöyryydessä ja täydellisessä riippuvuudessa Jumalastaan palvelisi Häntä, turvaten kaikessa Häneen. Jumala haluaa sanoa sinullekin, rakas idän juutalaistyön ystävä ja vastuunkantaja: ” Älä pelkää, älkööt sinun kätesi hervotko!” Pidä silmiesi edessä päämäärä, joka on valtava!

RUKOUSAIHEITA:

 • Kishinevin seurakunnasta pyydetään esirukousta Anna-sisaren puolesta, joka on sairaalassa hoidossa sydämensä takia. Annalla on suuri huoli perheestään.

  Boris-veljemme on jo vuosikymmenet hoitanut yksin vaikeasti vammaista poikaansa, joka on jo noin 30-vuotias, mutta on 3-vuotiaan kehitystasolla, eikä kaikessa suhteessa silläkään, sillä poika ei esimerkiksi kävele, vain konttaa pitkin lattioita ja on valtavan suurikokoinen. Isän oma jaksaminen on nyt kirjaimellisesti lopussa. Hänen terveytensä reistailee pahasti. Kaiken lisäksi ystävä, joka on käynyt auttamassa, laittamassa ruokaa ja siivoamassa, on nyt kuollut. Patmos on vuosia tukenut taloudellisesti tätä pikkuperhettä, vaikka apu on ollut pieni, niin on sillä ollut valtaisa merkitys. Nyt olemme kyllä ison ongelman edessä, miten auttaa ja ohjata isää eteenpäin elämässä poikansa kanssa. Rukoilkaa, ystävät, Jumalan antamaa ratkaisua tähän tilanteeseen.

  Grigori-veljemme puoliso on lähtenyt Taivaskotiin. Suuren surun lisäksi veljemme on nyt syvästi masentunut ja toivoton, sillä hän on miltei kokonaan sidottu vuoteeseensa sairauksiensa takia. Vaimo, joka teki kaiken ja auttoi kaikessa, on nyt pois ja Grigori on yksin. Tämäkin tilanne on inhimillisesti niin vaikea, että vain Jumala pystyy ja osaa siinä auttaa. Moldova kun ei ole Suomea, jossa yksinjääneelle täysin avuttomalle vuodepotilaalle löydettäisiin varmasti pian hoitopaikka.
 • Orgejevista Silvia-sairaanhoitajamme pyytää esirukousta Aleksandran puolesta, jonka jalat eivät enää kanna. Aleksandra kaatui kotonaan ja makasi lattialla neljä päivää, ennen kuin hänet vihdoin löydettiin ja vietiin sairaalaan. Aleksandra lukee Raamattua ja etsii yhteyttä Jumalaan. Rukoillaan hänen hengellisen ja fyysisen tilansa ja parantumisensa puolesta.

  Esirukousta pyydetään myös kasteelle valmistautuvien rakkaitten juutalaistemme puolesta.
 • Dnestrovskista, Transnistriasta, Kostja-veljemme pyytää esirukousta oman äitinsä puolesta, joka asuu jo Israelissa ja jolla on vaikeuksia löytää työpaikka.

  Valera perheineen pyytää muistamaan heitä rukouksin, perhe on valmistamassa maastamuuttopapereita Israeliin ja Transnistriassa, ”ei-kenenkään maalla” on tämäkin asia tavallista ongelmallisempaa ja kovasti aikaa vievää.
 • Benderystä pyydetään esirukousta Angela-sisaren puolesta, jolla kaksi vuotta sitten suoritetun luuleikkauksen jälkeen jalassa on edelleen isoja vaikeuksia liikkumisessa.

  Ihana Galina-työntekijämme, joka toimii kotityössä sekä lapsi- ja nuorisotyössä ja musiikissa, pyytää esirukousta oman perheensä ja perheessä olevien monien vaikeuksien, sairauksien ym. puolesta.
 • Romanian Bukarestista kiitetään 90 vuotta täyttäneestä Valeriasta, joka vielä iäkkäänä ja hyvin sairaana sai armon avata sydämensä Vapahtajalleen, Jeesukselle.

  Esirukousta pyydetään myös monien uusien juutalaisten puolesta, jotka ovat alkaneet käydä säännöllisesti kokouksissamme ja etsivät Totuutta, että Pyhä Henki avaisi heille Jeesuksen ainoana Pelastajana ja Messiaana.

  Kovat helteet, joista Romaniassakin on jouduttu jälleen tänä kesänä kärsimään, ovat erityisen raskaita iäkkäille ja sairaille. Heidän puolestaan pyydetään esirukousta. Samoin omien rakkaiden työntekijöidemme pastori-Batausun ja kotityöntekijä Vasilen, jotka molemmat ovat sydänsairaita.
 • Moldovan tubityöstä pyydetään rukousta meneillään olevan retkiohjelman puolesta, että Herramme siunaus ja varjelus olisi kaikessa mukana ja lapset saisivat kokea ihanaa virkistäytymistä, iloa ja Jeesuksen läheisyyttä.

  Lilianin, 15, puolesta pyydetään erikseen esirukousta. Lilan tyttö sairastaa vaikean tubin ohella epilepsiaa. Tyttö on kovin laiha ja huonokuntoinen ja ruokahalut ovat tyystin pois.

  Vika, 13, suree sitä, että oma isä pahoinpitelee äitiä ja myös häntä, silloin kun hän on kotona. Nyt Vika on Kishinevin tubisairaalassa hoidossa tubin tähden.

  Kiitos Herralle, että kesänkin aikana Hänen työnsä menee siunauksessa eteenpäin! Saamme rukoilla juutalaisillemme ja kulloinkin työvuorossa oleville työtovereillemme voimia ja jaksamista kovienkin helteiden keskellä, joita jälleen on taas tänä kesänä koettu joka puolella kentillämme. Aivan hurjiakin helteitä!

Siunattuja kesän jatkopäiviä teille kaikki rakkaat! Kiitos Herralle, että te olette olemassa ja rukoilette ja pidätte työstä taloudellisesti huolta! Minua on rohkaissut ja ilahduttanut, että kun viime aikoina on lomien takia ollut kirjeiden kanssa katkoja, olen saanut monia yhteydenottoja ja kysymyksiä, miksi rukouskirje ei ole tullut. Vaikka kirjeet ovat pitkiä ja laajoja, tämä on todistanut niiden olevan tärkeitä ja odotettuja teille monille, jotka rakastatte Herramme omaa kansaa. Ymmärrän myös sen, että pitkien ja ainaista rakkaitten juutalaistemme kärsimystä ja tuskaa sisältävien kirjeiden viikko toisensa jälkeen lukeminen on monille hyvin raskasta, liiankin raskasta ja ehkä kaikilla ei ole aina aikaakaan. Sinä, jolle lukeminen ei ole syystä tai toisesta mahdollista, kerro se Herralle, ja jätä kirje siunaten Hänen käsiinsä.

Sydämellisin terveisin,

Hannele

PS. Hannulta myös siunaavat rakkaat terveiset teille kaikille. Olemme hyvin kiitollisia kaikista esirukouksista Hannun puolesta.