Muurinvartijat

2019-08-14 Kurjan rukous, kun hän on näännyksissä ja vuodattaa valituksensa Herran eteen. Herra, kuule rukoukseni, tulkoon huutoni eteesi. Älä kätke minulta kasvojasi, kun minulla on ahdistus. Kallista korvasi puoleeni. Kiiruhda vastaamaan minulle, kun huudan sinua avuksi. Psalmi 102: 1-3 Shalom rakkaat... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1826/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_14_8_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 14.8.2019

Kurjan rukous, kun hän on näännyksissä ja vuodattaa valituksensa Herran eteen. Herra, kuule rukoukseni, tulkoon huutoni eteesi. Älä kätke minulta kasvojasi, kun minulla on ahdistus. Kallista korvasi puoleeni. Kiiruhda vastaamaan minulle, kun huudan sinua avuksi. Psalmi 102: 1-3

Shalom rakkaat rukousystävät!

Rakkaat ystävät, tervehdin teitä jokaista Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen rakkaudella!

Vaikka on vielä kesän aika, niin rukousaiheita on kertynyt rakkaitten juutalaistemme itsensä ja työtovereittemme lähettäminä heidän puolestaan niin suuri määrä, että en käytä paljon tilaa alkusanoihin, vaan menen nopeasti kertomaan teille näitä rakkaittemme pyyntöjä. Joukossa on aina kiitostakin Herralle ja esirukoilijoille.

Olen jatkuvasti liikutettu siitä, miten paljon juutalaiset ystävämme arvostavat esirukousta ja luottavat Jumalan kuulevan rukoukset ja vastaavan niihin. Se on varmasti yksi syy siihen, miksi tuntuu, että rukouspyyntöjen määrä vain lisääntyy. Jos Jumala ei vastaisi rukouksiin ja ihmiset eivät saisi Häneltä apua, niin se aivan varmasti näkyisi pyyntöjen määrässä.

Pyydetään, että Pyhä Henki auttaisi meitä paneutumaan jokaiseen rukouspyyntöön erikseen ja näkemään siinä sen yhden kärsivän ja väsyneen ihmisen, joka on pyytänyt juuri meitä auttamaan häntä esirukouksin. En pysty uskomaan sellaiseen yleiseen massarukoukseen, että ”Herra siunaa nyt näitä Venäjän ja IVY:n juutalaisia, sinähän tiedät heidän tarpeensa…”, vaan tiedän, että Herrani Jeesus kohtasi aina yksilön ja Hän kohtaa sinut ja minutkin hätämme keskellä yksilöinä, omana rakkaanaan. Koska ajattelen näin, jaksan vuodesta toiseen, jo vuosikymmenien ajan, kirjoittaa näitä rukouskirjeitä ja pitää rukouksen asiaa kaikkein tärkeimpänä Jumalan työnä.

 • Silkkitien Petjamme pyytää esirukousta kaikkien heidän puolesta, niin vanhusten kuin työntekijöidenkin. Kulunut heinäkuu on ollut Uzbekistanissa koko mittaushistorian kuumin. Nukusissa mittari on noussut varjossa aina 45 asteeseen, Buharassa yli 43. Tuskallista kuumuutta pahentaa se, että paikoin ei anneta vettä kuin ajoittain, muutamia tunteja ja etukäteen ajankohtaa ilmoittamatta. Petja sanoi, että iho ei enää kestä, vaan palaa haavoille.

 • Romanian Bukarestin ystävät kiittävät sydämestään Patmosta kesäretkestä, jonka he saivat tehdä. Yksi päivä pois suurkaupungin helteestä ylös vuorille raikkaaseen ilmaan oli sanomattoman suuri lahja näille rakkaillemme.

  Esirukousta he pyytävät Viorika-sisaren puolesta, jolla on todettu syöpä.

 • Moldovan Kishinevistä kiitetään Herraa ja esirukoilijoita, että jatkuvasti Herra lähettää uusia juutalaisia työn yhteyteen. Romaniasta muuten tuli ihan sama kiitosaihe. Esirukousta pyydetään, että Jumalan Sana saisi olla niin Pyhän Hengen voimassa ja voitelussa julistettua, että se murtaisi sydämet ja vakuuttaisi nämä ystävät siitä, että Jeesus on Jumalan Poika ja Israelin Messias. Hän on ainut tie Isän Jumalan yhteyteen!

 • Orgejevista pyydetään esirukousta syöpäsairaiden Marian ja Toivan puolesta. Silvia-sairaanhoitajamme pyytää myös muistamaan rukouksin omaa perhettään, lapsiaan ja lapsen lapsiaan, joiden ensimmäinen ja suurin tarve on tulla uskoon Jeesukseen.

 • Transnistrian Benderystä pyydetään esirukousta Raisa-äidin puolesta, jonka poika on ollut jo kokonaisen vuoden kadoksissa. Hän lähti Moskovaan etsimään töitä ja sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään. Hirveä tuska äidin sydämelle! Rukoillaan tämän nuoren juutalaismiehen löytymisen puolesta.

  Angela-sisaremme puoliso menehtyi toukokuussa ja Angelan tuska ja kaipaus ei ole päässyt helpottumaan. Hän on syvästi masentunut ja ahdistettu. Hyvin vaikeat elämän olosuhteet eivät yhtään helpota Angelan jaksamista. Hän tarvitsee kaiken aikaa työntekijöittemme monenlaista apua, huolenpitoa ja myös ruokaa elääkseen.

 • Tiraspolista pyydetään esirukousta monien sairaitten rakkaittemme puolesta: Mark, Mihail, Galina, Esfir, Anna, Leonid… Juri-pastori pyytää esirukousta myös oman perheensä, tyttärensä Vitan ja vaimonsa Veran puolesta, joilla on vaikeaa kroonista sairautta.

 • Rybnitsasta kiitetään valtavan paljon leiristä, jolle seurakuntamme lapset ja nuoret pääsivät. Leiri oli ollut oikein rakentava, virkistävä ja siunattu taivaasta. Lasten vanhemmat lähettävät myös omat sydämelliset kiitoksensa. Ottakaa, ystävät, näitä kiitoksia ja siunauksen toivotuksia vastaan! Ne kertovat siitä, että teillä on Rybnitsassa ja eri puolilla työmme kentillä juutalaisia rakkaita ystäviä, jotka rukoilevat teidän puolestanne ja rakastavat teitä.

  Rukousta pyydetään Allan ja Sashan puolesta, jotka molemmat ovat hyvin heikossa kunnossa sisällä sairaalassa.

 • Dnestrovskista Aleksandr-veljemme kiittää Herraa hyvästä viinirypälesadosta, siitä riittää nyt myyntiinkin ja näin tulee pientä lisätuloa perheen muuten niin kovin niukkaan talouteen. Ihana saada tällaisiakin kiitosaiheita, että Herra on siunannut sadon!

  Kapitalina kiittää siitä, että hänen sisarensa tuli Ukrainasta vierailulle ja lähti mukaan kokoukseen ja oli kovasti kosketettu ja innostunut, miten ihania ovat uskovat ihmiset meillä seurakunnassa! Tämä jäi kovasti puhuttelemaan sisarta. Rukoillaan, että tätä kautta Herran Henki vetää sisaren tekemään parannusta Jeesuksen ristin luokse.

 • Moldovan tubilaitokset: Esirukousta pyydetään hyvin vaikean tilanteen vuoksi, jossa aiemmin Kishinevin sairaalassa hoidossa ollut Isabella, 25, nyt on. Oma isä on kääntynyt sairaalatyöntekijämme Anatoli Gutjumin puoleen tyttärensä hädässä. Lääkärit eivät pysty häntä auttamaan. Isabella on menettänyt täysin halunsa elää. Hän ei suostu syömään, ei puhumaan, ei liiku ulos huoneesta. Muutaman kerran tyttö on jo yrittänyt itsemurhaa. Viimeisin tieto on, että Isabella rukoilee vanhempiaan auttamaan häntä itsemurhassa, sillä hänellä ei ole mitään tarkoitusta enää olla elossa. Jumala rakas, tartu Sinä nuoren Isabellan elämään ja anna Sinun toivosi ja apusi!

  Seuraava tubisairaalan rukouspyyntö on pienten Sergein, 6, ja Annan, 2, puolesta. Lasten isä on menehtynyt tubisairauteen. Äiti sairastaa myös tubia. Äiti ei enää pidä mitään yhteyttä lapsiinsa ja Anatoli on joutunut viemään Sergein Korneshtin koulukotiin, pikku-Anna on vielä hoidossa Kishinevin sairaalassa.

  Jekaterina on 7-vuotias pikkutyttö, jonka äiti myös sairastaa tubia. Perheen isä on kohdellut vaimoaan ja tytärtään aina hyvin väkivaltaisesti, hakannut kaikilla mahdollisilla käsiin saamillaan esineillä ja sulkenut tytön usein pimeään kellariin. Tyttö kärsii kovasti ja ei suostu syömään, ei puhu, ei leiki toisten lasten kanssa, pelkää vanhempia ihmisiä eikä pysty kunnolla nukkumaan. Rukoillaan niin äidin kuin tyttären paranemisen puolesta.

  Sisarusten Diman, 8, Vadimin, 6, ja Pavelin, 5, äiti on menehtynyt tubiin. Isä sairastaa myös tubia ja on hoidossa Kishinevin sairaalan aikuisten osastolla. Sieltä hän käy usein katsomassa poikiaan ja isästä näkyy, että pojat ovat hänelle rakkaita. Tämä isä ei ole alkoholisti, kuten niin monet muut tubilastemme vanhemmat. Tubin lisäksi isä on invalidi ja koska ei pysty työntekoon, saa hän alle 20 euroa kuukaudessa eläkettä. Tämä raha ei riitä edes yhden ihmisen minkäänasteiseen elämiseen, saati koko perheen. Koska perheellä ei ole myös edes vakituista kotia, ei isällä ole muuta mahdollisuutta kuin suostua lasten siirtämiseen Tyrnovon tubilaitokseen, vaikka se onkin hänelle hyvin vaikeaa. Rukoillaan tämän koko perheen puolesta.

Kirjeestä on tullut jo näin pitkä ja siltikään en ole voinut mahduttaa siihen kaikkia rukouspyyntöjä. Viikon päästä, jHs, jatkan. Raskaalla sydämellä lähetän tämän niin paljon kärsimystä, tuskaa ja elämän monenlaista ahdistusta sisältävän kirjeen teille, rakkaat ystävät. Kiitos Jumalalle, että te olette ja te rukoilette ja te rakastatte ja teette koko työn mahdolliseksi antamalla omastanne, niin että työtä voidaan tehdä, juutalaisia ja tubilapsia voidaan auttaa ja voittaa Herralle Jeesukselle, joka on ihmeellisin ja ihanin Apu ja Auttaja ihmisen elämässä.

Siunaten teitä, rakkaudella,
Hannele