Muurinvartijat

2019-08-21 "Halleluja! Laulakaa Herralle uusi laulu, laulakaa Hänen ylistystään pyhien seurakunnassa! Iloitkoon Israel tekijästään, riemuitkoot Siionin lapset kuninkaastaan! Ylistäkööt he Hänen nimeään karkeloiden, ylistäkööt Häntä rumpuja ja lyyraa soittaen, sillä Herra on mieltynyt kansaansa, Hän... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1832/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_21_8_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 21.8.2019

”Halleluja! Laulakaa Herralle uusi laulu, laulakaa Hänen ylistystään pyhien seurakunnassa! Iloitkoon Israel tekijästään, riemuitkoot Siionin lapset kuninkaastaan! Ylistäkööt he Hänen nimeään karkeloiden, ylistäkööt Häntä rumpuja ja lyyraa soittaen, sillä Herra on mieltynyt kansaansa, Hän kaunistaa nöyrät pelastuksella.” Psalmi 149: 1-4.

RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT!

Shalom - rauhantervehdys teille jokaiselle!

Herra on mieltynyt kansaansa! Miten ihanalta tämä kuulostaakaan sydämissämme. Herra on mieltynyt Israeliin, joka on Hänen oma, ikuisesti valitsemansa ja rakastamansa kansa. Hän ei valintaansa koskaan kadu. Suuri Ylipaimen pitää täydellisen tarkasti huolta omasta lammaslaumastaan. Hän on Jumala, Hän ei unohda, ei hylkää eikä petä.

Herra on valinnut myös sinut ja minut omakseen. Hän on kutsunut meidät palvelukseensa, työyhteyteensä. Kukaan ei ole siihen liian heikko, sairas tai iäkäs. Me palvelemme Jumalaa, joka tietää, millaisina Hän on meidät valinnut, eikä Hän koskaan kadu valintaansa. Tämä kallis juutalaistyö on meille Jumalan ihmeellinen valinta. Kiitän kohdallani Jumalaa ikuisesti siitä hetkestä, kun sain voiman vastata Hänelle ”kyllä”. Kiitän Jumalaa ikuisesti myös sinusta, kallis ystäväni ja työtoverini, että sinäkin olet vastannut Hänelle ”kyllä”. Tehdään yhdessä Hänen työtänsä kiittäen, iloiten ja ylistäen ja myös toistemme puolesta jatkuvasti rukoillen.

RUKOUS- JA KIITOSAIHEITA:

 • Moskovan juutalaisesta seurakunnastamme kävi 35 hengen ryhmä Suomessa viikon mittaisella lomalla. Ryhmä oli hyvin liikutettu kokemastaan rakkaudesta matkan aikana. Tapaaminen Patmoksessa, työntekijöiden rakkaus, yhteinen ateria ja humanitäärinen mukaan saatu apu kosketti heitä syvästi. Nyt ystävät ovat jo takaisin kotona ja kaikki ovat hyvällä ja kiitollisella mielellä. Nämä 35 ystävää ovat vain kymmenesosa seurakunnasta. Harvalle on mahdollista saada vuodenkaan aikana kokoon matkaan tarvittavat kustannukset, mutta kiitos Herralle niistä, jotka tänä vuonna pääsivät viikoksi Suomeen lepäämään.

  Ryhmässä oli myös useita minullekin uusia juutalaisia ja oli hyvin liikuttavaa, miten he tulivat luokseni ja sydämestään halaten kiittivät, että on olemassa Pakrovkan (Pikkuturvan) seurakunta ja tämä koko juutalaistyö, että juutalaiset saavat kuulla evankeliumin Jeesuksesta. Kiitos kuuluu Patmokselle ja kaikille teille ystävät, jotka olette rukouksin ja varoin tekemässä työn mahdolliseksi.

  Rukoillaan, että yhä useampi Moskovan juutalainen löytäisi tavalla ja toisella tiensä Pakrovkan temppelille ja Jeesuksen Ilosanoma valtaisi heidän sydämensä.

 • Valko-Venäjän Bobruiskista Viktor-pastori pyytää esirukousta poikansa puolison, Ljuban, puolesta, joka odottaa 6. kuukaudella vauvaa ja nyt on ilmennyt suuria ongelmia raskauden kanssa. Viktorin tytär, Ira, on menossa 2.9. keisarinleikkaukseen. Rukoillaan näiden rakkaiden nuorten äitien ja koko pastoriperheen ja Bobruiskin messiaanisen seurakunnan puolesta. Kaupunkiin on muuttanut hyvin paljon viime aikoina juutalaisia takaisin Israelista ja synagogan toiminta on voimakkaasti vilkastunut, samoin heidän saamansa taloudellinen tuki ja humanitäärinen apu juutalaisille eri maista. Valitettavasti synagoga vastustaa voimakkaasti meitä messiaanisia ja sulkee meidän juutalaisemme täysin kaiken avun ulkopuolelle. Tämä ymmärrettävästi hankaloittaa toimintaamme. Tämäkin tilanne rukousaiheena teille ystävät.

 • Moldovan Kishinevistä tulee jälleen paljon hyvin vaikeita rukousapu-pyyntöjä:

  Rakas suloinen jo 97-vuotias Aleksandramme on hyvin heikossa kunnossa. Hän ei pääse enää lainkaan ylös sängystään. Taiteilija-poika Edik hoitaa äitiä. Joitakin aikoja sitten Aleksandran kasvoihin aukesi haava, joka vuotaa jatkuvasti verta. Lääkäri ei ota asiaan enää mitään kantaa. Muistan tämän rakkaan tädin lähes 30 vuoden takaa, kun hän alkoi käydä kokouksissamme, tuli uskoon Jeesukseen ja onnellisena lauloi jiddishin kielisiä lauluja haitarillaan säestäen. Nyt tuntuu siltä, että Aleksandra on lähdössä pian Jeesuksen luokse. Siunataan häntä rakkaudessa hänestä kiittäen. Aleksandra on ollut uskollinen ja ihana esirukoilija meille kaikille ja koko työlle nämä vuosikymmenet.

  Boris-isällä on noin 40-vuotias, mutta 3-vuotiaan tasolla oleva poika, Ilja. Poika on hyvin isokokoinen ja lattialla konttaava. Isän terveydentila on aina vain huonompi, lisäksi hän on syvästi masentunut ja pelkää kuolemaa ja sitä, mitä Iljalle silloin tapahtuisi, minne hän joutuisi. Työntekijämme ovat avuttomia sen edessä, miten tätä perhettä, isää ja poikaa, auttaa.

  Grigori-veljemme on myös hyvin heikossa kunnossa, täysin vuoteen omana ja vaipoissa. Grigori on uskossa Jeesukseen. Hän toivoo, että Jeesus hakisi hänet jo pian pois, sillä elämä on aivan liian vaikeaa.

  Svetlana-äiti ja tytär tarvitsee esirukousta. Äiti ei enää juurikaan kuule ja jalat eivät toimi. Takana on vakava yleismyrkytystila.

  Rukousta pyydetään neljän juutalaisystävän puolesta, jotka ovat Jumalan puhuttelussa ja kiinniotettuja: Larisa, Svetlana ja Boris poikansa kanssa, ei yllä mainittu Boris.

 • Transnistrian Dnestrovskista esirukouspyyntö Galina puolesta, joka on hyvin sairaana ja voimat ei enää meinaa riittää elämiseen, sekä Kostja-veljen terveyden puolesta. Myös Vanjan puolesta, joka on joutumassa sisään sairaalaan.

 • Benderyn seurakunnastamme: Ljudmila joutui eilen sisään sairaalaan syöpädiagnoosin takia. Aleksandrilta on jouduttu amputoimaan kolme varvasta ja kuolio näyttää edelleen kasvavan, hän pelkää koko jalan menettämistä. Myös vatsassa on paljon nestettä, ja sitä joudutaan poistamaan. Veljemme on ymmärrettävästi sairaalassa hoidossa.

  Rukousta pyydetään myös Alinan puolesta, joka on yksinhuoltajaäiti, hänellä on neljä lasta, vanhin teini-ikäinen. Alina ja lapset ovat alkaneet käydä seurakuntamme tilaisuuksissa säännöllisesti. Rukoillaan, että Jeesus-Messias saisi tulla Pelastajana heidän jokaisen elämään.

 • Moldovan tubityöstä: Anatoli-sairaalatyöntekijämme pyytää jatkamaan esirukousta Isabellan puolesta, joka on aivan masentunut ja pyytää vanhemmiltaan apua itsemurhan tekemiseen. Anatoli pitää yhteyttä isään, joka sanoo, että Isabellan tilanne on entisellään. Jatketaan rukousta, että Herra Jeesus pääsisi antamaan toivon ja tuomaan valon Isabellan elämään.

Kiitos rakkaat rukousystävät, että jälleen kerran – monennenkohan jo 22 muurinvartijakirje-vuoden aikana? – olen saanut jakaa rakkaitten juutalaistemme hätää kanssanne! Päivittäin kiitän teistä jokaisesta Herraa ja pyydän teille uskollista sydäntä ja Hänen siunaustaan elämäänne.

Hannele