Muurinvartijat

2019-08-28 "Pelasta kansasi ja siunaa perintöosaasi. Kaitse heitä ja kanna heitä ikuisesti." Psalmi 28: 9. RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT! Ihana kuningas Daavidin sydämen rakkauden rukous oman kansansa Israelin puolesta! Saakoon se aina ja joka hetki täyttää meidänkin sydämemme, olla sydäntemme ainainen palo... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1835/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_28_8_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 28.8.2019

 ”Pelasta kansasi ja siunaa perintöosaasi. Kaitse heitä ja kanna heitä ikuisesti.”
Psalmi 28: 9.

RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT!

Ihana kuningas Daavidin sydämen rakkauden rukous oman kansansa Israelin puolesta! Saakoon se aina ja joka hetki täyttää meidänkin sydämemme, olla sydäntemme ainainen palo ja rukous: Pelasta, Jumala, kansasi Israel, kaitse Sinä heitä Taivaastasi ja johdata ikuiseen valtakuntaasi!

Haluaisin jollain tavoin saada näitä rukouskirjeitäni lyhyemmiksi, etten niin kovasti rasittaisi teitä, rakkaita esirukoilijoita, ja veisi teidän kallista aikaanne. Eihän se ole tarkoitus, että näännytän teidät näillä kirjeillä tyystin. Vaikka muistankin kirjoittaneeni, että ellet mitenkään jaksa lukea, niin levitä kirje Herramme eteen, laita sen päälle kätesi, ja siunaa kaikki rakkaat, joiden elämän suurta hätää tuon näissä kirjeissä esille.

Silloin tällöin saan teiltä posteja ja soittoja, miten nimenomaan kirjeen alkuosia käytetään rukouspiireissä innoittamassa rukoukseen. Tämä ilahduttaa omaa mieltäni ja kertoo siitä, että eivät ainakaan kaikki ystävät ole rasittuneita kirjeen pituuteen.

Jos minulla olisi työkohteena vain yksi maa, tilanne olisi paljon helpompi, mutta kenttiä on vielä Valko-Venäjän työnkin jäätyä omavaraiseksi, Moldova, Transnistria, Venäjä, Romania ja Keski-Aasia. Siksi rukouspyyntöjä on paljon ja on sydäntä riistävää karsia niitä vain sen tähden, että saisi kirjeen lyhyemmäksi. Minä kun en usko, että Herramme kovinkaan usein avaa unessa tai näyssä jonkun Raakelin rukoustarpeen Keski-Aasian vuorilla. Tietysti sellaistakin joskus on, mutta yleensä se Raakelin tarve on tullut ihmisen käsien, korvien tai silmien kautta tietoon ja rukouspyynnöksi. Joten kiitos teistä rakkaat, joiden sydämen kutsu ja palo on rukoilla diasporajuutalaisten pelastumisen ja elämän hädän puolesta ja olla siinä auttamassa!

KIITOS – JA RUKOUSPYYNTÖJÄ:

 • Transnistrian Benderystä sain suruviestin: Ljudmila-sisaremme, jonka puolesta pyysin viime viikolla esirukousta, joka oli saanut syöpädiagnoosin, on menehtynyt. Kiitämme Jeesusta, että Ljudmila oli uskossa Jeesukseen ja on nyt Hänen luonaan. Rukoillaan Ljudmilan puolisolle ja opiskelu-iässä olevalle Jura-pojalle taivaan lohdutusta. Juralla on erilaisia psyykkisiä vaikeuksia ja isälle jää suuri ja vaikea vastuu hänestä.

  Angela-sisaremme on kaatunut pahasti ja murtanut useampia kylkiluita. Rukoillaan Angelan puolesta, että hän pian parantuu, eikä kivut ole liian kovia.

  15-vuotias Lenamme on toista kertaa tänä kesänä joutunut sisään sairaalaan pahan angiinan takia. Lääkärit ovat päättäneet nyt leikata nielurisat. Rukoillaan rakkaan Lenan puolesta, että leikkaus menee hyvin ja hän pian tervehtyy.

  Benderyn työntekijämme Lena pyytää esirukousta oman äitinsä puolesta, joka on hyvin huonokuntoinen, diabeteksen, verenpaineen, sydänvian ja unettomuuden takia. Lenan veljen, Vovan, vaikeudet psyyken puolella jatkuvat.

 • En ole muutamaan viikkoon saanut mitään yhteyttä Silkkitielle. Rukoillaan, että kaikki olisi siellä rakkaillamme kuitenkin hyvin. Siunataan heitä kestämään Keski-Aasian tämän kesän vielä jatkuvissa hurjissa helteissä ja veden puutteessa. Kova helle ja samanaikaisesti puute vedestä on todella tuskaisen uuvuttava yhdistelmä.

 • Kishinevistä Jura-pastorimme pyytää esirukousta sairaalasta kotiutettavan Igel-veljen takia. Hän on heikossa kunnossa ja tarvitsee rukousapuamme, hänen ohellaan koko perhe. Myös heidän hengellisen vahvistumisensa puolesta.

  Esirukousta pyydetään myös huomenna torstaina olevan leiripäivän puolesta. Kaksi täyttä isoa bussillista Kishinevin juutalaisiamme lähtee aamuaikaisella leirikeskukseen, jossa he saavat olla koko päivän virkistyen luonnon keskellä ja Jumalan Sanan äärellä. Tämä on joka kesäinen kovasti odotettu ja rakastettu tapahtuma. Rukoillaan, että Jumala siunaan tämän leiripäivän yli kaikkien odotusten jokaiselle osanottajalle!

  Ensi viikon perjantaina, 6. syyskuuta, on sovittu kastejuhlan päiväksi. Pastorimme pyytävät hartaasti rukoilemaan, sillä vuosien mittaan olemme aina uudelleen joutuneet toteamaan, että Vihollinen todella vihaa ja tekee kaikkensa, jotta juutalaiset eivät menisi kasteelle. Monet ovat tälläkin kertaa ilmoittautuneet ja käyneet läpi kasteopetuksen. Rukoillaan, että ei tulisi sairautta, onnettomuuksia, sukulaisten kovaa vastustusta ja uhkailua, epäilyksiä ja pelkoja… kuten aina on tullut.

 • Rukoillaan omien rakkaitten työtovereittemme terveydentilan puolesta. Monilla on erilaista, hyvin vakavaakin sairautta, ja monien perheissä on sairautta. He tarvitsevat jatkuvaa esirukousapuamme ja – tukeamme. Niin kuin Vihollinen tekee kaikkensa, etteivät juutalaiset tulisi uskoon ja ottaisi kastetta, niin se vihaa kaikkia meitä työntekijöitäkin, jotka eri tavoin olemme työssä mukana, joko kentillä tai kotirintamassa rukoillen ja varustaen. Erityisesti pyydän muistamaan rukouksin pastoreita Juraa, Petjaa, Juria ja Mihailia.

 • Olin aivan juuri puhelinyhteydessä Valko-Venäjälle. Viktor-pastorin pojan Maksimin vaimo, Ljuba, on jouduttu viemään tänä aamuna Minskiin sairaalaan. Ljuba kirjoittaa itse, että hänen raskautensa on viikolla 27. Tilanne on lyhyesti nyt se, että hän on menettämässä vauvan. Vain Jumalan ihme voi pelastaa. Ljuba pyytää, että rukoilisimme tätä ihmettä. Herra Jeesus, auta! Vauvan isä Maksim on pitkäaikainen nuorisotyöntekijä ja musiikinvetäjä Bobruiskin messiaanisessa seurakunnassa.

 • Moldovan tubilaitokset: Anatoli Gutjum- sairaalatyöntekijämme pyytää jatkamaan esirukousta 15-vuotiaan Lilijanin puolesta, joka sairastaa vaikeaa tubia ja epilepsiaa. Lilija on hyvin heikossa kunnossa. Ruoka ei maistu ja tyttö on hyvin laiha. Suuri kiitosaihe on se, että Lilija on tullut uskoon Jeesukseen ja lukee Raamattua ja rukoilee ja pyytää, että Jeesus parantaa hänet. Pyydetään sitä mekin!

Sydämellisin ja siunaavin terveisin,

Hannele