Muurinvartijat

2019-09-04 "Me julistamme teille hyvän sanoman: minkä Jumala lupasi isille, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen, herättäessään Jeesuksen. Tulkoon siis tietoonne, miehet, veljet, että hänen kauttaan teille julistetaan syntien anteeksianto ja vapautus kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1840/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_4_9_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 4.9.2019

”Me julistamme teille hyvän sanoman: minkä Jumala lupasi isille, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen, herättäessään Jeesuksen. Tulkoon siis tietoonne, miehet, veljet, että hänen kauttaan teille julistetaan syntien anteeksianto ja vapautus kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain avulla vapautua. Hänessä tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo.” Ap. teot 13: 32-33, 38-39.

 RAKKAAT RUKOUSYSTÄVÄT!

Tervehdin teitä kaikkia, rakkaita esirukoilijoita, Herramme ja Messiaamme, Jeesuksen Kristuksen rakkaudella!

On suuri ilo jälleen tietää, että kun tätä kirjettä kirjoitan, se menee näin uuden kuukauden alussa myös kaikille niille, joilla ei ole mahdollisuutta lukea sitä netistä. Siunatkoon rakas Herramme teitä jokaista voimallisella rakkauden siunauksellaan! Olen Jumalalle sanomattoman kiitollinen jokaisesta teistä!

Olen erityisen mieltynyt Apostolien tekoihin, joka on oikea juutalaistyön oppikirja. Apostolien teot vievät meidät juutalaislähetyksen alkuun, kaikkiin niihin voimallisiin asioihin, joita tapahtui työn alussa, tuhansien ja taas tuhansien tullessa uskoon Jeesukseen. Mutta myös kaikkeen siihen vastukseen ja vainoon juutalaisten itsensä taholta, jota apostolit ja heidän työtoverinsa joutuivat kokemaan. Nyt esille ottamani raamatun kohta kertoo ajasta, jolloin apostoli Paavali seuralaisineen oli tullut Pisidian Antiokiaan. Tapansa mukaan he menivät sapattina synagogaan ja siellä heitä pyydettiin puhumaan kehotuksen sana läsnäoleville juutalaisille.

Paavali lähtee puheessaan liikkeelle Israelin valinnasta ja tulee Israelin historiaa seuraten lupauksiin Vapahtajasta, Jeesuksesta, hänen elämäänsä ja sijaiskuolemaansa meidän puolestamme. Paavalin julistus oli rohkeaa, hän ei jättänyt kuulijoitaan epäselvyyteen siitä, miten ihminen voi pelastua. Vain usko Jeesukseen tekee ihmisestä vanhurskaan.

Tämä Paavalin puhe on parhainta opetussaarnamallia tämän päivän juutalaistyön tekijöille. Paavali näytti puheessaan johdonmukaisesti ja kirkkaasti, kuka Jeesus on, että hän on Israelin voideltu Messias. Auttakoon Pyhä Henki meitäkin kaikkia olemaan rohkeita ja täynnä Pyhää Henkeä näyttämään Kirjoituksista juutalaisille, että Jeesus on Kristus, Messias! Rukoillaan tätä jatkuvasti.

Kiitos – ja rukousaiheita:

- Sain vihdoin jo kovasti kaipaamani yhteyden Silkkitielle. Syksyn kansallinen juhla-aika on parhaillaan menossa ja se on häirinnyt yhteydensaantia. Tämä on joka syksy aikaa, jolloin on kaikin tavoin toimittava erityisen varovaisesti, niin yhteyden pidossa sinne kuin siellä paikan päälläkin. Ihmisten kokoontumisia seurataan, tehdään tarkastuksia ja edelleen jatkuu kirjallisuuden takavarikointi, kuulustelut ja jopa vangitsemiset. Myös ulkonainen helle on jatkunut tänne asti. Petja sanoo kokeneensa sen tänä vuonna kovasti raskaaksi kestää, niin itselleen kuin rakkaille juutalaisillemmekin. Jatkuvat katkot vedenjakelussa ovat vain pahentaneet asiaa. Muistetaan näitä rakkaita siellä kaukana Keski-Aasian aroilla ja vuorilla usein esirukouksin!

- Kishinevin seurakunnan eläkeläisten retkipäivä oli viime viikon perjantaina. Ystävämme ovat kovin kiitollisia ja lähettävät kiittävät terveiset Patmokseen kaikille, jotka jälleen tänäkin vuonna mahdollistivat rakkauden lahjoillaan tämän virkistävän ajan luonnon helmassa. Juutalaisemme rakastavat Sanan julistusta ja fyysisen ravinnon lisäksi heitä ravittiinkin runsaasti Jumalan Sanan leivällä. Se koettiin erityisen siunaavana osana retkeä.

- Sapatin aattona, 6. päivä syyskuuta, ollaan Kishinevissä viettämässä kastejuhlaa. Kastettavia on tulossa muistakin työmme kaupungeista. Pastoriveljet pyytävät harrasta esirukousta tilaisuuden puolesta. Olen usein selittänyt, miten vihollinen tekee kaikkensa, jotta juutalaiset eivät ottaisi tätä askelta. Rukoillaan todella, rukous on ainoa tie, joka meillä on käytössä ja se erittäin voimallinen tie! Herra Jeesus on voimallinen säilyttämään kasteelle ilmoittautuneet juutalaisemme päätöksessään, ilman että perheväen ja sukulaisten uhkaukset – jopa välien totaalisella katkaisemisella – samoin kuin sairastumiset, onnettomuudet, ystävien ylipuhumiset, pilkka, pelko Israeliin pääsystä jne. laittavat kampoja rattaisiin.

- Transnistrian Benderyn leiri—ohjelma on saatu päätökseen. Lapsista eläkeläisiin, kaikki rakkaamme, ovat kiitollisia leireistä ja lähettävät sydämelliset kiitoksensa Patmos-ystäville. Erityisen ihanasti leiri oli vaikuttanut nuoriin juutalaisiimme, jotka miltei kaikki ovat jo uskossa, mutta leiri oli syventänyt heidän kaipaustaan Jeesukseen ja haluunsa oppia lisää Hänestä ja Hänen Sanastaan. Työtoverimme pyytävätkin nyt esirukousta omasta puolestaan, että he Pyhän Hengen avulla pystyisivät vastaamaan nuorten työn haasteisiin. Samoin lapsityön.

Sasha-ystävämme, tämä vuosia apumme kohteena ollut juutalainen, jolla on kaksi yliopistollista loppututkintoa, mutta jonka elämä on luisunut niin päihteiden tielle ja siteisiin, että kulku on toistuvaa haparoimista seurakunnan ja maailman välillä, on nyt lähtenyt omalla vastuulla pois sairaalasta, koska lääkäri katsoi parhaaksi sokeritaudin takia amputoida Sashan jalan, ja mies ei tähän suostunut. Sashankin suhteen työtoverimme tarvitsevat viisautta Herraltamme, mitä tehdä ja miten oikein auttaa pysyvästi tätä onnetonta juutalaismiestä.

- Benderyn seurakuntamme yhteydessä on noin 300 juutalaista, joten sairaita on kaiken aikaa paljon, sairaita ja muita kärsiviä ja suuressa puutteessa eläviä. Mihail-pastorimme puoliso on hyvin heikossa kunnossa, hänellä on vaikeita ongelmia sydämen kanssa.

Seurakunnassa on nyt alettu jakaa Patmoksen kevään humanitäärisen kuorman talvivaatteita. Juutalaiset ovat valtavan kiitollisia, he kiittävät Jumalaa ja teitä, jotka lähetitte heille apua.
Dnestrovskin seurakunnastamme pyydetään esirukousta Riman puolesta, joka on sairaalassa. Rimalla on sydämen kanssa paljon ongelmaa ja myös paha diabetes, jonka takia ilmeisesti joudutaan nyt amputoimaan sormi.

Galja-sisaremme vointi on jo niin heikko, että hän sanoo, ettei enää jaksa…

Nämä ovat niitä rakkaitamme, jotka Jumala on nähnyt hyväksi uskoa hoitoomme, että me heistä huolehtisimme ja osoittaisimme heille Hänen rakkauttaan. Rukoillaan työtovereillemme voimia ja jaksamista ja terveyttä. Usein olen sanonut, että työssämme on yli 800 tällaista iäkästä ja sairasta kotipotilasta vastuullamme. Lisäksi noin puolitoistatuhatta muuta, heistäkin suuri osa jo siinä iässä, että monenlainen apu on usein tarpeen.

Jälleen sain jakaa kanssanne tätä yhteisen työmme ja rakkaittemme asiaa. Kiitos, että jaksatte rukoilla ja välittää, myös rakkauden lahjoin, jota ilman emme tässä työssä pärjää.

Rakkain siunauksin,

Hannele.