Muurinvartijat

2019-11-06 "Minä tuon Israelin takaisin omille laidunmailleen. Se saa käydä laitumella Karmelilla ja Baasanissa ja syödä kyllikseen Efraimin vuorilla ja Gileadissa. Niinä päivinä ja siihen aikaan, sanoo Herra, etsitään Israelin rikosta, mutta sitä ei enää ole, ja Juudan syntiä, mutta sitä ei löydetä, sillä... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1888/hannele_suortti_idan_diasporajuutalaistyon_muurinvartijakirje_6_11_2019 Patmos article

Hannele Suortti: Idän diasporajuutalaistyön muurinvartijakirje 6.11.2019

”Minä tuon Israelin takaisin omille laidunmailleen. Se saa käydä laitumella Karmelilla ja Baasanissa ja syödä kyllikseen Efraimin vuorilla ja Gileadissa. Niinä päivinä ja siihen aikaan, sanoo Herra, etsitään Israelin rikosta, mutta sitä ei enää ole, ja Juudan syntiä, mutta sitä ei löydetä, sillä minä annan anteeksi niille, jotka minä jätän jäljelle.” Jeremia 50: 19,20.

Rakas rukousystäväperhe!

Raamattu on elävä, eläväksi tekevä ja voimallinen Jumalan Sana. Se on myös pohjaton lähde täynnä raikasta lohdutuksen vettä ilahduttamaan meitä ja antamaan voimia jaksaaksemme.

Jumalan ihmeellinen pelastussuunnitelma, jonka Hän teki, ja joka kulkee punaisena lankana läpi koko Raamatun, aina sen ensi lehdiltä Golgatan kummulle asti, on kulkenut koko vuosituhansia pitkän matkansa juutalaisen kansan siemenessä. Vaikka matka oli usein hyvin vaivanloista ja Jumala joutui kärsimään, pettymään ja kokemaan hylkäämistä oman rakastamansa kansan taholta, matka kuitenkin onnistui ja Golgatan keskimmäiseltä ristiltä kuului voiton julistus: ”Se on täytetty ja se kestää ikuisesti!” Jeesus Kristus, juutalainen Vapahtaja ja Messias, on voittanut, tie on avattu Isän Jumalan yhteyteen. Synti on täysin sovitettu. Kaikki on valmista tulla ja ottaa vastaan.

Miten sitten itse tämä kansa, joka sai olla koko maailman pelastushistorian välikappaleena? Melko yleinen vastaus on, että tämä kansa, juutalaiset, on menettänyt asemansa, heidät on hyljätty, sanoohan niin Raamattukin, nyt on kirkon aika ja kristillinen kirkko on saanut juutalaisten paikan ja kaikki heille kuuluvat lupaukset. Väärin! Jumala, joka pystyi tuomaan pelastussuunnitelmansa läpi raskaitten ja koettelevien vuosituhansien Golgatan voittoon asti, pystyy pelastamaan oman juutalaisen kansansa ja toteuttamaan kaikki sille profeettojensa kautta antamansa lupaukset ja hän on tekevä sen!

Edessämme on tuo ihmeellinen päivä ja aika, jolloin Israelista ei etsimälläkään löydy rikosta ja syntiä, koska kansa on saanut syntinsä anteeksi! Jumala vuodattaa kansansa päälle armon ja rukouksen hengen, ja ”he katsovat minuun, jonka ovat lävistäneet. He valittavat häntä, niin kuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti niin kuin murehditaan esikoista.” Sakarja 12:10. ”Siionille, niille Jaakobissa, jotka kääntyvät synnistä, tulee lunastaja, sanoo Herra.” Jesaja 59:20. Tuona päivänä ei tule kukaan toinen tai uusi Messias, tulee hän, joka jo kerran tuli ja joka aikaansai iankaikkisen lunastuksen ristinsä veren kautta. Ristiinnaulittu, lävistetty Jeesus Messias tulee!

Kiitos- ja rukousaiheita:

 • Rukoillaan ensi perjantain, 8.11., juutalaistyön sammitin kokoontumisen puolesta Kishinevissä. Vastaavat työtoverimme saapuvat eri työn kohdemaista paikalle kuka lentäen, kuka autolla tai bussilla. Rukoillaan heidän matkoihinsa varjelusta. Ja rukoillaan, että tuo kokouspäivä saisi olla niin Pyhän Hengen läsnäoloa täynnä, niin virvoittava ja uutta intoa ja näkyä ja rakkautta sytyttävä, että jokainen saisi kotiin päin lähtiessään todeta: olemme saaneet olla voimakkaassa Herramme läsnäolossa ja puhuttelussa. Taivas on ollut auki! Viime viikon kirjeessä mainitsin, että nyt ensimmäistä kertaa en ole pääsemässä itse paikalle. Hannun sairauden tilanne on sellainen, etten voi jättää häntä. Vielä viime keväänä olimme yhdessä Kishinevin Sovetissa, mutta nyt se ei ole enää mahdollista.

 • Kishinevin rukousaiheet: Svetlana-sisar on niin heikossa kunnossa, että hän tarvitsee jatkuvaa rukousapuamme. Svetlanan tytär asuu kaupungissa ja yrittää olla äidille avuksi, mutta tyttären mielenterveydellinen tila ei ole hyvä.

  Iäkkään Labora-sisaren vointi alkaa myös olla hyvin heikko. Hänellä ei ole Moldovassa ketään läheistä, Amerikassa asuvat jotkut hyvin kaukaiset sukulaiset. Laboran jokapäiväinen huoli onkin nyt, miten hän selviää yksin tulevina päivinä.

  Tatjana on hyvin Jumalan Sanan kiinniottama, rukoillaan, että Jeesus Messias kirkastuisi hänelle ja hän saisi tulla elävään uskoon.

  Galinan jalat ovat hyvin kipeät, liikkuminen on yhtä tuskaa. Hän ei pääse myöskään kokouksiin, vaikka niin kovin haluaisi.

 • Rybnitsasta pyydetään esirukousta Raisa-sisaren puolesta, joka on täysin vuodepotilas ja kärsii kovista kivuista. Raisan lankomies on alkanut käydä kokouksissamme, rukoillaan hänen uskoon tuloaan.

 • Orgejevista on rukouspyyntö Maijan puolesta, joka sairastaa syöpää. Rukoillaan, että Herramme vahvistaisi Maijan uskoa ja lievittäisi kipuja. Jeesus on Herra ylitse sairauksien, ylitse syövänkin!

  Galinan ja Natashan puolesta pyydetään myös esirukousta. He ovat äiti ja tytär. Äidillä on psyykkisiä ongelmia ja tytär on fyysisesti vakavasti sairas.

 • Dnestrovskista on tullut kiitosaihe Nadezda-äidin puolesta, joka vihdoin on suostunut muuttamaan lastensa luokse Israeliin pitkän taivuttelun jälkeen. Lapset olivat soittaneet pastorillemme, että nyt alkaa olla kaikki hyvin ja äiti alkaa sopeutua. Kiitos Herralle! Hyvin iäkkäitten ihmisten muutto on usein monella tapaa raskasta, silloinkin kun omat lapset ovat ottamassa vastaan. On vaikea jättää oma koti, vaikka hyvin vaatimatonkin, rakkaitten haudat ja omat ystävät, kaikki tuttu ja turvallinen.

  Kapa-äiti pyytää esirukousta omien lastensa puolesta, että Herra Jeesus siunaisi heidän elämänsä.

 • Benderyn rukouspyynnöt: Rima pyytää esirukousta, hän haluaisi kovin muuttaa Israeliin. Kaikki dokumentit ovat kunnossa, mutta on yksi vaikea kysymys: Rima sairastaa Aidsia. Rukoillaan, että asiat järjestyisivät ja Rima pääsisi muuttamaan ja saisi Israelissa tarvitsemaansa hoitoa.

  Benderyn rukoushuoneemme vanhan puolen kattoremontti on meneillään. Tälle rakennukselle on ikää jo noin 100 vuotta. Uusi puoli rakennettiin noin 10 vuotta sitten. Seurakunnan laaja lasten ja nuorten työ on keskitetty nimenomaan tähän vanhaan puoleen. Olen erittäin iloinen siitä, että seurakunnan nuoret veljet – ja sisaretkin apuna – ovat päättäneet tehdä itse koko mittavan työn. He rakastavat seurakuntaansa ja ennen kaikkea seurakunnan Herraa, Messiastaan. Urakka on iso ja vie paljon aikaa, silti veljet ahertavat ruokapalkalla. Kiitos Herralle heistä jokaisesta, ennen kaikkea lapsityöntekijämme Lenan puolisosta, Koljasta, joka kantaa ammattimiehenä suurimman vastuun. Tämä Kolja on muutenkin aivan ihmeellinen kaikessa auttamisvalmiudessaan ja sydämellisyydessään juutalaisvanhuksiamme kohtaan. Jumalan lahja seurakunnalle! Häneltä sujuvat kaikki rakennusalan työt. Rukoillaan rakkaille voimia ja varjelusta, että mitään onnettomuutta ei pääse tapahtumaan ja ulkokatto saadaan paikoilleen ennen sateita.

  Rukoillaan juutalaisen äidin Zannan puolesta, jonka molemmat nuoressa aikuisiässä olevat lapset ovat tulleet houkutelluiksi aivan kummalliseen ja vaaralliseen lahkoon. He olivat aivan ihania ja aktiivisia jo muutama vuosi sitten meillä uskoon tulleita nuoria. Heidän lähtönsä on ollut hyvin kipeä asia koko seurakunnallemme ja ennen kaikkea nuorten keskuudessa. Kukaan ei ymmärrä, mitä on tapahtunut, miksi tuo lahko sai ensin houkuteltua Mashan, joka jätti miehensä ja lapsensakin ja sitten Masha sai houkuteltua veljensä Danielin peräänsä. Koko tilanne on äiti-Zannalle hyvin suuri kärsimys. Rukoillaan hänen ja lasten puolesta!

 • Moldovan tubityö: Rukoillaan pienen Valja-tytön puolesta, jonka äiti tulee joka kerta juovuksissa katsomaan tyttöään. Äidillä ei ole asuntoa, hän asuu kadulla. Saamassani valokuvassa pieni tyttö istuu ja katselee penkillä sairaalan pihamaalla humalassa makaavaa äitiään. Jumala auta!

  Rukoillaan 16-vuotiaan juuri sydämensä ovet Jeesukselle avanneen Annan puolesta, että hän saisi juurtua Jeesukseen ja kasvaa uskossansa. Rukoillaan samalla kaikkien muiden näissä laitoksissa uskoon tulleiden lasten ja nuorten puolesta. Viisi nuorta on tullut kuluneen kuukauden aikana uskoon Jeesukseen. Yhteensä tällä hetkellä tubilaitoksissa on 20-30 uskossa olevaa nuorta. Kiitos Jumalalle! Hänelle nämä sairaat ja hyvin köyhistä oloista tulevat lapset ja nuoret ovat rakkaita ja hän pelastaa heitä itselleen.

  Rukoillaan Lenan puolesta, joka on 17-vuotias. Lena tuli myös Tyrnovossa ollessaan uskoon. Nyt hän on kotona ja asuu alkoholisti-isänsä ja invalidi-äitinsä kanssa äärimmäisen huonoissa olosuhteissa. Lena on kerännyt työkseen pitkiä päiviä painavilla koreilla omenia ansaitakseen lämmityspuihin rahaa talveksi. Nyt kun omenat on kerätty, on edessä etsiä jotain muuta työtä, mutta kylmään aikaan Moldovan köyhissä kylissä ei juurikaan mitään työtä ole tarjolla. Lehmien hoito on ainutta, jos sitä joku hänelle antaisi. Lena oli sanonut Anatolille rukoilevansa joka ikinen päivä, että Jeesus auttaisi häntä ja johtaisi hänen elämäänsä.

Tämä kirje kuukauden ensimmäisenä tulee postitse myös kaikille teille rakkaille ystäville, joilla ei ole mahdollisuus lukea kirjeitä netin kautta Patmoksen sivuilta. Aivan erityiset siunausterveisemme teille jokaiselle!

Kiitos kaikille teille rukousystäville kaikista esirukouksista yhteisen juutalaistyömme, kentillä olevien työtovereittemme, juutalaistemme ja myös meidän puolestamme, Hannun ja minun. Teidän rukouksenne kantavat meitä kaikkia ja antavat voimia jokaiseen päivään!

”Minun Jumalani on täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa olevan rikkautensa mukaan Kristuksessa Jeesuksessa.”
Fil. 4: 19.

Siunaavin, rakkain terveisin,

Hannele