Muurinvartijat

2020-01-09 Rakkaat Muurinvartijat, Jeesus sanoi: "Minun pitää vaeltamaan tänään ja huomenna…" Englantilainen Kunigas Jaakon käänös sanoo samat sanat näin: "I must walk today and tomorrow". Suomeksi se on "Minun on pakko", tai "minun on ehdottomasti mentävä tästä... https://www.patmos.fi/muurinvartijat/1927/anna_deikun_yhdysvaltain_itarannikon_venajankielisen_juutalaistyon_rukousaiheet_9_1_2020 Patmos article

Anna Deikun: Yhdysvaltain itärannikon venäjänkielisen juutalaistyön rukousaiheet 9.1.2020

Rakkaat Muurinvartijat,

Jeesus sanoi: ”Minun pitää vaeltamaan tänään ja huomenna…”

Englantilainen Kunigas Jaakon käänös sanoo samat sanat näin: ”I must walk today and tomorrow”. Suomeksi se on ”Minun on pakko”, tai ”minun on ehdottomasti mentävä tästä eteenpäin”. Luukas 13:33. Venäläinen käänös on sama kuin englannikielinen käännös.

Viimeisin Patmos-postitus, ”Patmos nyt ja aina”, jossa oli Päivi Räsäsen extrasivut, saapui lopulta tännekin. Ensimäistä kertaa minulle tuli yllä oleva Jeesuksen Sana eläväksi. Herramme ei kääntynyt tieltään, ei perääntynyt mistään, eikä jäänyt sanattomaksi kun Hänen vastustajansa esittivät uudet määräykset. Jeesus eli täydellisessä yhteydessä Taivaalliseen Isään. Meidän Herramme täytti kaiken Isän tahdon.

Mitä rohkeutta Hän lisää sinulle ja minulle, kun kannamme ristin häpeän tien Hänen kanssaan. Kristuksen Henki on antanut meille vapauden nojata Jeesuksen rintaa vasten. Saamme Häneltä rautaisen tahdon sitoutua yksin Jumalan Pyhään Sanaan. Mikä suuri armo se on. Olemme saaneet löytää totuuden tien Kristuksen. Kompromissit eivät tule kysymykseen (Joh 9:4). Monta kertaa löydätte Jeesuksen puhuvan. ”I must”, englanniksi: “Minun on pakko”, tai ”minun ehdottomasti täyyy tehdä näin”. Ajatus löytyy näistä ja moistakin muista jakeista. Vuoden 2020 alkaessa tarvitsemme rukoustyössä tämän selvän peiaatteen: etenemme, emmekä suostu antamaan periksi yhdestäkään lupauksesta, jotka kuuluvat Israelille tai meille Herran seurakunnalle. Kiitos teille, että tahdotte seistä rukousmuureilla juutalaisen kansan pelastukseksi ja parhaaksi.

Meillä täällä on viimeksi kuluneet viikot ovat olleet yllättäviä kuolemantapauksia, hautajaisia ja sairastumisia seurakunnassa.
Mikael, venäjänjuutalainen veljemme, joka johtaa rukoustyötä Israelin puolesta keskuudesamme, on jälleen saamassa syöpähoitoja sairaalassa.

Keski-Aasiasta saapunut evankelista-pastori sai viisi päivää sitten vaikean sydänkohtauksen. Tilanne oli ensimmäisinnä päivinä lääketieteellisesti niin vaikea, ettei tiedetty jääkö hän eloon. Menemättä yksityiskohtiin, olimme seurakuntana niin kosketettuja tämän perheen isän ja rakkaan veljen tilanteesta, että uskon rukousta jatkettiin ympäri vuorokausia. Tänään lääkärienkin ihmeeksi “Petja” avasi silmänsä ja katsoi suoraan vaimoaan silmiin ja hymyili. Tilanne vaatii edelleen rukousta, johon uskon teidän yhtyvän siunaamaan Petjaa. Kiitos teille jokaiselle.

Erityinen jatkuva rukousaihe kuitenkin on lisääntyvä antisemitismi, viha juutalaista kansaa kohtaan, joka nousee esiin kaupungissamme ja muuallakin. Olette tietoisia uutisistamme täällä. Varmasti monet teistä tahdotte rukoilla ja olla siunaamassa niin koteja kuin monia juutalaiskaupunginosia, kouluja, temppeleitä jne. Minun mielestäni jopa kaikki yksittäistapaukset, esimeriksiksi kaduilla nuorten poiken hyökkäys jonkun perinteisessä tummassa juutalaisessa asussa kulkevan nuoren tai vanhemman ihmisen päälle, on hirmuista. Yhden tiedämme: ”Hän, joka Israelia varjelee ei torku eikä nuku.” Tahdothan rukoilla varjelusta tälle kansalle. Tiedän että otat vakavasti viestini.

Minun ehdottomasti täytyy, tai minun on nyt pakko rukoilla Juutalaisten puolesta varmasti vastaat, ja Kristuksen Henki sisimmässäsi iloitsee sinun uskollisuudestasi.

Rakkain rukousterveisin,

Anna Deikun