"Herra, minulla ei ole ketään"

Kuva: taiteilija/runoilija TUIJA HALTTUNEN. Magdalan kirkon alasalin alttarimaalaus. Nainen koskettaa Jeesuksen viitan tupsua ja parantava voima kulkee häneen.

Kuva: taiteilija/runoilija TUIJA HALTTUNEN. Magdalan kirkon alasalin alttarimaalaus. Nainen koskettaa Jeesuksen viitan tupsua ja parantava voima kulkee häneen.

Lataa tästä Patmospostitus

Patmospostitus

 

Betesdan vedet kutsuivat sairaita. Kerrottiin enkelin ajoittain laskeutuvan altaan veteen ja kuohuttavan sitä. Joka veden kuohuttamisen jälkeen ensimmäisenä astui siihen, tuli terveeksi, sairastipa mitä tautia tahansa. JOH 5:1-15 Eräänä päivänä satojen sairaitten keskuudessa alettiin huhuilla: Jeesus on tulossa! Evankeliumit kertovat Jeesuksen parantajamaineen kulkeneen Hänen edellänsä. Jännitys kohosi. Nyt – nyt Jeesus oli paikalla – kenen luokse Hän päätyisi? Kolmekymmentäkahdeksan vuotta oli kertomuksemme mies sairastanut. Jeesus pysähtyy hänen eteensä. Tahdotko tulla terveeksi? Herra, minulla ei ole ketään – ei yhtään ainoata ihmistä! Mikä tragedia. Sairas mies tunnistaa Jeesuksen Herraksi. Tuolla tunnustuksella hän vaarantaa henkensä: ei juutalainen voi kutsua ihmistä Herraksi. Tunnistamisesta huolimatta mies ei jaksa uskoa Jeesuksen haluun parantaa hänet. Hän sitoo avun saamisensa luotuun – enkeliin ja veteen. Kun vesi kuohuu ... kun minä olen menossa ... toinen astuu sinne ennen minua. Jeesuksen vastaus on yksi maailmankaikkeuden suurimpia paljastettuja salaisuuksia siitä, miten ihminen pelastuu ja saa kaikkinaisen avun.

Jeesuksen vastaus sairaalle on kolmen kehotussanan mittainen. Nouse, ota patjasi ja kävele (LAMSA). Sanat paljastavat maailman Vapahtajan ohjelman kaikkien syntisten ja sairaitten pelastukseksi. ”NOUSE” Jeesus puhuu ihmisen hengelle. Kaikki Jumalan ihmeen kokeminen alkaa aina ihmisen sisimmästä sisimmästä – hengestä. Siellä tapahtuu ihmisen pelastusihme. ”OTA PATJASI” Pelastettu ihminen saa seuraavaksi jättää sielunsa – tahtoelämänsä -– hänessä asuvan Kristuksen, kirkkauden toivon, alaisuuteen. Pelastettu ihminen saa Pyhän Hengen johdatuksen ja avun ratkaisuihinsa. ”KÄVELE” Hengessä ja sielussa pelastuksen ihmeen lahjaksi saanut ihminen saa elää maailmassa, mutta ei maailmasta. Hän saa voimaa korkeudesta. TÄMÄ ON BETESDAILMIÖ. TÄSTÄ ON KYSYMYS KESKIKESÄN 2017 PELASTUSAKTIOSSA. ANNA LAHJASI OHEISEN SIIRTOKORTIN VIITTEELLÄ JUHANNUSVIIKOSTA HEINÄKUUN LOPPUUN 2017. UHRISI VIE ELÄVÄN JEESUKSEN NELJÄLLE MAANOSALLE KOKO IHMISEN TÄYDELLISTÄ PELASTUSTA ETSIVÄN AVUKSI.

Hallituksen kokouksessa Patmos pyhittäytyi uudella antautumisella huolehtimaan siitä, että ihmisen kallein asia: iankaikkinen pelastus kuuluu kaikilla kanavilla kaikille, joilla on Pyhän Hengen avaamat korvat kuulla. Niin Afrikan kuiviksi kovettuneilla kentillä kuin miljoonakaupunkien pilvenpiirtäjien yksinäisissä huoneistoissa kuulukoon Sinun rukoustesi ja lahjasi voitelemana kaikkien äänien yläpuolella -- JEESUS PELASTAA! SIKSI: NOUSE – OTA VUOTEESI – KÄVELE! SINULLE KUULUU TULEVAISUUS JA TOIVO!


Jeesus Näkyy - Miten

Miksi minun on oikein ja kohtuullista rakastaa Jeesusta tarvitsevia ihmisiä Patmos Lähetyssäätiön välityksellä? Useatakin reittiä pääsemme vastaukseen. Mutta miksi kierrellä? Vastauksen ytimessä on kaksi suurta totuutta. Ensiksi: Patmos on yhden kutsumuksen – yhden asian – lähetys. Meillä on vain raamatullinen Jeesus. Ei enempää, ei vähempää. Toiseksi: Kun teemme ulkokenttäyhteistyötä saadaksemme mahdollisimman suuren tuloksen tuellesi, kenttäkumppanimme ovat kaikki kaltaisiamme suhteessa Jeesukseen. Olet tekemisissä Jeesus-lähetyksen kanssa. Sopiiko se Sinulle?

Patmosapu: Yhdeltä Yhdelle 

Jumalan pelastusohjelmassa on kaksi määrettä. Maailma. Ja yksi ihminen. umala rakasti maailmaa ja antoi Poikansa. Tässä rakkauden kohteena olevassa maailmassa ihmiset pelastuvat yksilöinä. – Tunnethan sinä pienoisevankeliumin sisällön? Patmosvisiossa ei ole kysymys Jumalan rakkauden laajuuden rajoittamisesta. Lähetyskäskykin tuo sen esille. Menkää kaikkeen maailmaan. John Wesley sanoi: Koko maailma on seurakuntani. Saarnaamme kuitenkin, että jokainen – yksi – joka uskoo, pelastuu. Samalla tavalla autamme kahden käden ohjelmassamme ajallisessa hädässä olevia. Vuosikokouksemme on juuri pidetty. Tilinpäätökset on luettu. Uusia avunpyyntöjä on eri ilmansuunnilta. On kysymys siitä, että yhden lahjoittajan uhri kohtaa yhden jopa viimeisellä askelmalla olevan ihmisen. Juuri ennen ikuisuutta. Kiitos jos annat – rukoillen. – LM

Lähetyt rahavarat

ANNA LAHJASI TÄNÄÄN!