25 MILJOONAA IHMISTÄ UHATTUNA

Itä-Afrikan Nälkä

Kuva: Lehtikuva

DEREK HAMMOND, PATMOS-MIEHEMME AFRIKAN SARVESSA RAPORTOI ”Palvelutyössäni Patmoksen AfrikanAvun edustajana olen nyt ylittänyt rajan alueelle, jonka sisäpuolella 800 000 ihmistä on kuolemassa nälkään. Joka päivä heistä 250 kuolee. Joka vuorokausi uhrien luku kasvaa. Ennen vuoden loppua 100 000–150 000 voi kuolla nälkään. Kylässä toisensa jälkeen paikalliset roskien kerääjät nostavat yön aikana kuolleet pienet lapset jaloista roskavaunuihinsa ja vievät heidät roviopaikalle. Haistan palavan lihan. Oliko tämä se haju, joka levisi keskitysleirien uuneista? Sanotaan, etteivät kristityt välittäneet siitä – paitsi milloin se häiritsi ehtoollisen viettoa kirkoissa.”

MIKSI JUMALA sallii sukupolvemme kauhistuttavimman nälänhädän Afrikassa ja Jemenissä? Kyllä, kyllä, kuten sinä olen minäkin tietoinen kaikista toimivista vastauksista. Kuitenkin! Minun on pakko sanoa julki tämä: Olen saanut Herralta kysymykseeni yli kaikkien tunnettujen selitysten olevan vastauksen. Tässä se on: Jumala sallii fyysisen janon ja nälän kauhut viimeisenä keinona herättääkseen Poikansa maailmanlaajuisen seurakunnan tiedostamaan kehittyvässä maailmassa raivoavan hengellisen nälän ja janon kauheudet. Ajalliseen nälkään kuoleva ei kuole iankaikkisesti, jos hän on tullut ravituksi taivaasta tulleella elämän leivällä. Kymmenestä kahdeksan nyt juuri kuolemaa Afrikan sarvessa tekevä siirtyy iankaikkisuuteen kahdessa nälässä ja janossa. Mitä se merkitsee meille?

Lataa tästä uusin Patmospostitus

Patmospostitus

 

AFRIKAN LÄHETIT ovat neljän sukupolven päivinä liikkuneet Suomen Siionissa ja puhuneet mustan kansan kuolemattomien sielujen arvosta ja hädästä. Jeesuksen punainen veri virtasi Golgatalla ja mustan kansan sielut pestään lumivalkeiksi – kunhan he kuulevat. Usko tulee kuulemisesta – Jumalan Pyhällä Hengellä on vastuu siitä alkaen, kun suomalainen lähetyskansa on tehnyt työnsä. Neljännen afrikanlähetystyön sukupolven sydämet ovat kovettuneet ja lompakot lukkiutuneet. Lähetit vetoavat kyynelissä: Lähde! Lähetä toinen, ellet voi itse lähteä! Suomen Siion, tee kahden käden lähetystyösi kuolevien keskellä! Mutta lentokoneet lentävät ja niissä olevat tyhjät istuimet eivät täyty ilosanoman julistajista. Valtaisat autokaravaanit kulkevat tyhjinä nälkään kuolevien maille – mutta palaavat viimeiseen en piiruun kuormattuna öljyllä ja luonnonrikkauksilla, jota kuolevat eivät kuitenkaan saa vaihtaa elämän leiväksi.

SIKSI JUMALA nyt särkee kehittyneen maailman kristittyjen sydämiä näyttämällä alle puolimetrisen luurankolapsen synnyttäjänsä kuivettuneilla rinnoilla ja sallimalla televisiokameroitten tallentaa katsottavaksemme satojen tuhansien kuoleman. Käsitätkö, että sukupolvesta toiseen puhuneet lähetit ovat nyt saaneet äänen vahvistimen, joka sanojen lisäksi huutaa meille kuvilla niistä miljoonista, jotka kahdessa nälässä kuolevat! Olen hiljalleen oppinut sen, että jokaisesta turhasta sanastani joudun tilille Kristuksen tuomioistuimella. Voi minua, joka olen nuorena herkästi sanonut kuulleeni Herran puhuneen – silloinkin, kun sanani ovat rakentuneet hurskaitten toivomusteni varaan. Mutta läksyn oppineena on sanassani nyt substanssi kun sanon: Herra on puhunut hengessäni siitä, miten ankara on Hänen tuomionsa meille, jos Afrikan nälän kuvat eivät pysäytä meitä kahdella kädellä vastaamaan Afrikan kahteen nälkään.

PATMOS AFRIKANAPU pyytää saada olla kanava sinun vastauksellesi. Jumalan kasvojen alla sitoudumme kahden käden ohjelmalla auttamaan. Jumala, joka kaiken tietää ja näkee ja kerran palkitsee kaikkivaltiudessaan, tietää, mitkä viljakassit ja mitkä vesiastiat pelastivat kenet – sinun uhrisi varassa.– Leo Meller

”Ei mitään uutta tässä kuvassa.”

”Näimme tätä jo vuodesta 1998 alkaen.”

SANO SE HÄNELLE!

Lapsi

Hän on lapsi. Syntynyt edellisen Afrikan sarven suuren nälänhädän jälkeen. 

Hän ei tiedä mitään siitä, mitä me rikkaan kehittyneen maailman ihmiset pohdiskelemme katsoessamme hänen kuvaansa. ”Jälleen uusi nälänhätä!” ”Miksi?” ”Miten?” ”Kuuluuko tämä minulle?”

Hänen aikuiset läheisensä tietävät, että hän kuolee pian. Kuitenkin aikuisten sydämessä elää jokin toivo. He elivät vuonna 1998. Silloinkin oli nälänhätä. Mutta merien takaa valkoihoiset hyvät ihmiset lähettivät ruokaa. Voisiko se tapahtua nytkin – voisiko heidän lapsensa vielä pelastua? Hän tiedostaa vain yhden ainoan asian. Hänen on nälkä. Koko ajan nälkä. Nälkä.

Luet toimittamastani lehdestä, että yhden lapsen pelastaminen elämälle Sudanissa maksaa 35 euroa.

35 euroa!

Mihin sinä käytit 35 euroa viimeksi? Mihin käytät 35 euroa tämän luettuasi? – LEO MELLER

ANNA LAHJASI JO TÄNÄÄN

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan