PUURIM AKTIO on suunnattoman tärkeä haaste jokaiselle suomalaiselle kristitylle vuonna 2017

Kuva: iStockphoto.com    

ISRAELIN KANSALLISKIRJASTOSSA on toistasataa Esterin kirjakääröä. Vuoden 2017 puurimjuhlan edellä kirjasto asetti nähtäville yli 400 vuotta vanhan, käsin kuvitetun Esterin kirjan. Käärö on Italiasta. Kuraattori tri Yoel Finkelmanin mukaan käärön kuvitus on realismissaan vähintäänkin järkyttävä: pelkkää väkivaltaa, verenvuodatusta ja päitten katkomista. ”Pitäen mielessä 1600-luvun Euroopassa vallinneen hirmuisen juutalaisten vainon kuvittajat ovat halunneet varoittaa kristittyjä Jumalan vanhan omaisuuskansan tuhoamisyrityksistä. Jos varoitus ei toimisi, niin muinaisten kansojen osa laskeutuisi Euroopan kristittyjen harteille”, tri Finkelman selittää. Kirjakäärö käsittää 27 pergamenttisivua.

Maaliskuun 11. päivästä huhtikuun 11. päivään ulottuu ihmeellinen
uskossa käsitettävä silta.


LUE LEO MELLERIN PYSÄHDYTTÄVÄ
PUURIM-KIRJE

Lataa tästä: Jumalalle kiitos, purim sheni on toivoa täynnä!

 

ESTERIN PÄIVINÄ yksi kansakunta – Persia, nykyinen Iran – suunnitteli koko juutalaisen kansakunnan joukkotuhoa. Puurim on kertomus siitä, miten Jumala tuhosi Israelin tuhoa juonittelevat pakanat. Tänään Iran on jälleen eturivissä tuhoamassa Israelia. Eikä se ole yksin. Pohjola, kuin yhtenä joukkona, on käskytettävänä Israelia vastaan.

Soiko Jumala armahduksen Amerikalle presidentti Trumpin myötä?

Suoko Jumala Pohjolalle Israel-herätyksen?

Kansojen Tuomari seisoo kerran Jerusalemin maaperälle rakennetun tuomarinistuimen takana. Pakanakansat tuomitaan sen mukaisesti, miten ne ovat suhtautuneet ja toimineet aikojen lopussa Israelin ahdistuksessa. Kerran lähetettiin Jumalan maasta ”maistiaisia” pakanavaltakunnassa eläville juutalaisille.

Nyt osat ovat vaihtuneet. Jumala on pian lohduttava Israelia suurimmalla mahdollisella lohdutuksella. Pakanoitten apostoli Paavali opettaa lohdutuksen alkusiemenen olevan kristittyjen lähettämissä ”maistiaisissa”. ”Nyt kuitenkin matkustan Jerusalemiin viemään avustusta ... ovat halunneet suorittaa keräyksen niille ... jotka ovat köyhiä ... ovatkin sen heille velkaa” (Room. 15).

MIKSI PURIM-VISIO KUULUU SINULLE?

VAIN Israelin Pyhän RAKKAUS KOETUKSIEN ISRAELIIN VOI SYNNYTTÄÄ KAIKEN TÄMÄN

PATMOSKANSA ON KAHDEN AIKAMERKIN KANSAA RAKKAUDESSAAN ISRAELIA KOHTAAN. OLEMME USKOSSA LÄHETTÄNEET AVUSTUKSEN ENSIMMÄISEN PUURIMIN NIMISSÄ.


Kuvassa Armo ja Totuus -seurakunnan vapaaehtoiset pakkaamassa Patmoksen tuella hankittuja Puurimlahjoja.

Tämä on Patmos IsraelAvun uskonteko. Olemme Israelin Pyhän luottohenkilöitä – Sinäkin. Olemme lähettäneet puurimlahjoituksia seuraavia siltoja myöten köyhille ja tarpeessa oleville:

1. YHTEISTYÖSEURAKUNTAMME ARMO JA TOTUUS. Varoilla on levitetty puurimrakkautta esimerkiksi sotilaille Israelin puolustusvoimissa, köyhille, sairaille.

2. ISRAELIN TOORAJUUTALAISTEN VANHIMMAN, KAIKKEIN HYLÄTYIMPIEN JA YKSINÄISIMPIEN AVUSTUSTOIMINNAN KAUTTA ERITYISESTI PYHÄN JERUSALEMIN ALUEELLA. Järjestö on 1788 perustettu Cholel Chabad. Järjestöllä on Jerusalemin sydämessä Blavatnikin vastaanottokeskus Venäjältä saapuville yksinäisille ja sairastaville juutalaisille. Cholel Chabad kulkee Hyvän Paimenen muodossa kaikkein slummiutuneimmissa osissa Jerusalemia ja etsii niitä, joita se voi siunata puurimin merkeissä.

Nämä kaksi kanavaa ovat saaneet patmosvaroja ”uskossa”. Mitä se tarkoittaa? Olemme käyttäneet toisilta sisäisiltä työtileiltä ne rahat, jotka olemme lähettäneet Israeliin ennen kuin tätä postitusta on edes tehty valmiiksi, saatikka, että se olisi jo tuottanut käytetyt varat. Jos Sinun on mahdollista osallistua puurimkeräykseen pikaisesti, olet maksamassa näitä jo tehtyjä lahjoituksia. Puurimin siunaus lepää päälläsi!

NYT KATSOMME ETEENPÄIN PUURIM SHENIIN, JOHON MENNESSÄ JUMALAN POJAN OMALLA USKOLLA VARUSTETTUNA SAAMME TODETA, MILLÄ TAVALLA JUMALA VASTAA TOISEN MAHDOLLISUUDEN NIMISSÄ.

3. YHTEISTYÖKUMPPANIMME ON MESSIAANINEN ISRAEL TODAY (ISRAEL TÄNÄÄN) JULKAISUTALO JA MISSIO. TUNNEN KAHDEN SUKUPOLVEN AJALTA TYÖN VASTUULLISET JOHTOHENKILÖT. Tämän yhteistyökumppanin kautta saavutamme useissa sairaaloissa olevia pieniä lapsia samoin kuin hylättyjä vanhuksia. Kirjeeni kuvitus näyttää, millaisia puurimlahjapaketteja Sinunkin varoillasi kehitetään. Anna lahjasi. Ja pyydämme vielä enemmän Sinulta: laske kätesi puurimlahjamallien päälle ja rukoile ja siunaa lahjasi vastaanottaja niin, että hänelle avautuisi Jumalan rakkauden korkein mahdollinen todistus.

LEO MELLER

PUURIM: TAIVAASTA SUOMEN KAUTTA ISRAELIIN 11.3.-11.4.2017

Pyydämme Sinua mukaan puurim-rakkaudenlahjaan ”vähimmille veljille” Jumalan Israelissa.
Lahjasi kattaa seuraavaa:

1: Puurimina – 11.–12. maaliskuuta – pitkäaikaiselle seurakuntakumppanillemme Armon ja totuuden seurakunnalle rahoittamamme jo jaetut puurimpaketit. Katsele kuvaraportti tästä toiminnasta tästä linkistä avautuvan sivun lopusta. Laskut on maksettu uskossa odottaen puurimkeräystä.

2: Myös jo puurimina toorauskovien juutalaisten luotettavien, mm. Israel365, jakelukanavien kautta orpokoteihin levinneet Patmos IsraelAvun rahoittamat puurimpaketit.

3: Niin sanotun purim sheni-lain mukaisesti puurimista pesachiin saakka (11.3.–11.4.2017 välisenä aikana) tarkan valinnan seurauksena sairaaloissa, lastenkodeissa, kouluissa kaikkein köyhimmille juutalaislapsille jaettavat arvopaketit. Jakelun hoitavat messiaanisen Israel today -järjestön työntekijät.

4: Rukoilemme Jeesusta vaikuttamaan patmosystävissä runsasta antamista saadaksemme valituissa sairaaloissa tarkan suunnitelmallisuuden kehyksissä luovuttaa kertalahjoituksina rahastipendejä yhteisenä nimittäjänä laitehankinnat ja lastenhoidon kaikkinainen parantaminen. Mitä voikaan tapahtua Sinun lahjasi tuella!

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan