Leikataanko poikki RADIO PATMOKSEN ELÄMÄ?

Kerran vuodessa Radio Patmos joutuu mittaamaan olemassaolonsa tarpeellisuuden. Vuoden 2018 hetki on nyt. 

Saako Radio Patmos palvella huomennakin?

  • RPI EXTRA

     
     
    RADIO PATMOS on ensiksikin oma FM-lähetysverkosto Suomessa. Lisäksi ostamme aikaa Radio Deistä ja Järviradiosta. Yhteenlaskettuna tuotantomme kuuluu valtakunnallisessa peitossa – lähes jokainen radion tavoitettavissa olevan suomalainen ja maahanmuuttaja saa ja voi kuulla raamatullisen evankeliumin. Lisäksi nettilähetykset ovat 24/7 kuultavissa maapallon ympäri.
  • RADIO PATMOS INTERNATIONAL (RPI) puolestaan vastaa lähetyskielisten ohjelmien tuottamisesta ja ostaa lähetysaikaa maailman voimakkaimmilla lähetinasemilla. Melkein puolet maapallon asutetusta pinnasta peitetään kansainvälisellä kristillisellä lähetysradiolla. Esimerkiksi: 

-- Patmos tukee radiotyötä israelissa: Radio FM Agape Net. Studiot ja lähetintilat sijaitsevat messiaanisten kristittyjen kompleksissa Nataniassa. Siellä on myös raamattukoulu ja muuta toimintaa. Kuuntele netissä Radio Agapen musiikkia ja puhetta. Kuunnellessasi muista, että kuukausittain Patmos Lähetyssäätiö tukee israelilaista kristillistä radioääntä. Ohjelmisto on sekä hepreaksi että englanniksi. 

-- Etelä-Sudanin kristillinen radio on uusin rengas RPI-verkossa. Radio evankelioi ja kouluttaa. Mitä kehittyneempi lähetintekniikka on – RPI on sijoittanut merkittävän lahjoituksen antennirakennelmaan – sitä laajempi on evankelioiva vaikutus. Lahjoitamme esiviritettyjä aurinkokennoilla toimivia radioita, jolloin kokonaiset viidakkokylät saavat kuulla evankeliumin. Lue Pasi Turusen tuore blogi tästä johdatuksesta. 

Luvut ja numerot kertovat

MILLOIN tahansa saan eteeni Radio Patmoksen ja Radio Patmos Internationalin talousraportteja, huomaan ihmetteleväni yhtä ja samaa totuutta:

Miten paljon halvempaa on saavuttaa miljoonia – jopa satoja miljoonia – Kristukselle vieraana kulkevia ihmisiä kehittyvässä maailmassa kuin saavuttaa vaikkapa satatuhatta suomalaista paikalliskirkkojen risteillä varustettujen tornien varjossa.

Liittyy tällaiseen aivotyöskentelyyn parit muutkin aiheet:

Matkoillani ristiin rastiin Suomea kohtaan hengellisissä tilaisuuksissa ja vaikkapa yleisissä kulkuneuvoissa ihmisiä, jotka tunnistavat minut ja toteavat olevansa kiitollisia Radio Patmoksen ohjelmista. Saatan nostaa esille radiotuotantomme taloudellisen totuuden: yksikään hengellinen taho ei maksa mitään tukimaksua radiotyöllemme; Patmos-tilaisuuksien ulkopuolella ei kerätä ainoatakaan kolehtia; rahat laskujen maksamiseen on saatava yksityisiltä kuuntelijoilta ja tukijoilta – niin, satojen juttutuokioitten summana totean, ettei kukaan ole kysynyt minulta, miten juuri hän voisi tukea RPI-työtä – vaikkapa kiitollisuuden ilmaisuna saamistaan siunauksista radiokanaviemme kautta. Joka viikko radioimme ainakin 45 täysimittaista raamattutuntia – mikä hengellisen kasvun aarrepaikka onkaan RP. Miten paljon maksaisi matkustaa maata ja maailmaa ja etsiä vastaava opetus kaikkine kuluineen – ja miten väsyttävää se olisikaan. RP tuo mahtavimman opetuksen suoraan eteesi.

ERITYISEN murheellisena pidän sitä, että RPI-työ – maamme rajojen ulkopuolella radioitavien ohjelmien kustantaminen – jää hyvin pienen ystäväjoukon taakaksi.

Eikä tuo tuki riitä läheskään koko ulkolähetysradiomme budjetin maksamiseen. Talousosastomme joutuu napsimaan jokaisen joltakin tililtä irtoavan sentin lähetystilille. Joka päivä – arki tai pyhä – RP ja RPI vaativat löytämään 2 214 EUROA, jotta radiotyö pysyy nykyisessään.

Mikään kirkko, liike, seurakunta, yhteisö, valtio tai kunta maksa tästä senttiäkään. Mainostuloja tai ohjelma-ajan myyntiä ei ole sentinkään edestä. Kaikki on riippuvaista yksityisten Patmos-ystävien lahjoista.

Olemme sanan joka merkityksessä uskon lähetys. Jumala on ainoa lähteemme – Hänen ystäviensä sydänten ja kukkaroitten kautta.

Lahjoita: Radio Patmos / Radio Patmos International

Valitse summa:


VOISITKO SINÄ ANTAA 50 EUROA?

RADIOLUPA on tämän hetken sana. Nuori sukupolvi on tottunut saamaan mediatarjonnan ilmaiseksi. Vanhempi sukupolvi muistaa ajan, jolloin radion kuuntelemiseen tarvittiin viranomaisten antama laitekohtainen kuuntelijalupa. Viranomaiset myös valvoivat, että lupa on. 

Jumalalta pyydän, että se olisi myös taivaallinen visio Sinun tähän ja tuleviin päiviisi. Viisikymppisesi on niin äärettömän tärkeä. Ajattelemme ja puhumme ja kirjoitamme viisikymppisestä kuvitellen, että edes joka kolmas postituksemme vastaanottaja maksaisi radioluvan.

Mikään vetoomuksemme ei tuota niin heikkoa tulosta kuin radiotyön avunpyynnöt.

Jumala vaikuttakoon, että joku maksaisi useamman kuin yhden radioluvan – sitä rukoilen yötä päivää – jopa unessa viime yönä huomasin rukoilevani tällaista ihmettä.

LEO MELLER