PESAH 2019 keräys Israelin elämäksi. Juutalaisten ja kristittyjen pääsiäistä vietetään tänä vuonna samoihin aikoihin. Muistaessasi Patmoksen Israel- ja juutalaistyötä juuri nyt erityisellä Pesah-lahjalla apusi saavuttaa Patmoksen IsraelAvun kautta kahdella tavalla Israelin elämäksi: Ukrainan juutalaisten exodukseen sekä Israelin köyhien auttamiseen. Lue molemmista tältä sivulta lisää.

Mitä Ukrainan juutalaiset pelkäävät?

UKRAINAN kristityn kansan arkea leimaavat kaksi tunnetta. Viha Putinia ja Venäjää kohtaan. Ja toiseksi: Inho ja karkottamisen halu Ukrainassa eläviä juutalaisia kohtaan.

Kammottava totuus on tämä: Babi Yar ei ole vain monumentti vuonna 1941 tapahtuneelle juutalaisten joukkomurhalle.

Se on tukahdutettu, mutta todellinen tämän päivän ukrainalaisen sosiaalisen elämän pinnan alla vaikuttava kimmoke siihen, mitä juutalaiset pelkäävät tapahtuvan ennemmin tai myöhemmin Ukrainassa.

Juutalaiset puhuvat heitä odottavasta uudesta joukkotuhosta.

SIKSI Ukrainan juutalaiset haluavat Israeliin. Pian ja nopeasti. Israel ottaa heidät vastaan. Mutta exodus Israeliin maksaa, eikä kotkan siipiä ole käytettävissä exoduslentoihin rahatta ja hinnatta.

Patmos IsraelApu on alun alkaen ollut merkkitekijä vainottujen itäjuutalaisten ja sittemmin myös etiopialaisten juutalaisten tuomisessa Israeliin. Israel ei ole sallinut tämän unohtua Suomessa.

Vuodesta toiseen kevätaikaan Suomessa on vieraillut Juutalaistoimiston delegaatio Israelista ja puhunut ja kiittänyt julkisesti vain kahdessa osoitteessa: juutalaisessa seurakunnassa ja patmoskansan tilaisuudessa.

Viestinä on aina ollut kiitollisuuden ilmaisu kaikkein köyhimpien ja heikoimpien ja vainotuimpien tuomisesta kotiin Israeliin.

KEVÄÄN pääsinjuhla – pesach – lähestyy nopein askelin.

Patmoskansalle on tullut Jerusalemista pyyntö: Päästäkää Jumalan kansa Ukrainasta Israeliin.

Tämän voimme toteuttaa erilaisin muodoin erilaisilla budjeteilla. Pelastettavan juutalaisen lentomatkaan tarvitaan 640 euron määräinen lahjoitus. Summa pitää sisällään paitsi matkalipun, myös valmistelut Ukrainassa (passit ja dokumentit) ja joillekin myös yöpymisen turvataloissa ennen matkaa lentokentälle. Ja olemme mukana myös Israeliin saapumisen jälkeen ensimmäisissä kustannuksissa. Kyse on koko paketista, josta lentolippu muodostaa osan.

Joku voi maksaa tämän summan yksin tai perheenä. Joku voi maksaa vain yhden kymmenennen osan – 64 euroa – jolloin tarvitaan yhdeksän ystävää lisää ja lentomatka on maksettu.

Samalla kun keväällä 2019 taistelemme Hengessä ja Totuudessa Suomen tulevaisuuden puolesta, osoittakaamme toimivaa uskoa Jumalaa kohtaan antamalla uhrimme pesach-keräyksen merkeissä.

1,8 miljoonaa israelilaista kokee nälkää ja lääkepulaa

ISRAELIN KANSALLINEN vakuutusinstituutti tilastoi vuosittain Israelin kansassa köyhyysrajan alapuolella elävien lukumäärän. Tuorein saatavilla oleva tilasto perustuu vuoden 2016 tilanteisiin.

Pesahin paikkeilla ilmestyy uusi tilasto – vuoden 2017 luvut. Israelissa odotetaan kauhistuksella näitä tilastoja. Tiedetään niitten olevan armottomampia kuin edellisen vuoden kammottavat
totuuden numerot.

Israelissa on huhtikuussa pääministerivaalien aika. Yksi Netanjahua eniten uhkaavista mammuteista on juuri raskaasti kasvavien köyhyystilastojen todellisuus.

Numerot eivät ole pelkkää tilastointia – numerot ovat lihaa ja verta, minkä todellisuuden jokainen Israelissa näkee omin silmin.

PATMOS ISRAELAPU ei sulje silmiänsä Israelin köyhiltä. Israelin köyhät eivät ole patmosmaailmassa pelkkiä numeroita. Pian kahden vuosikymmenen ajan olemme kerran vuodessa keskittäneet merkittävän osan Israeliin kerättyjä kuukausiuhrejamme pyhän kansan köyhille.

Kiitos kun olet mukana ja murrat leipääsi Israelin elämäksi antamalla Pesah -lahjasi juuri nyt. 

LEO MELLER

Osallistu Pesah-keräykseen

Lahjoita

Valitse summa:
 

 Luet tästä uusin julkaisumme Suomi 2019 - Kahden ristin alla: