Tässä keräyksessä on kysymys juutalaisen elämän pelastamisesta. Näemme kaksi uhkapilveä: Yhden Israelin rajoilla. Toisen Ukrainan taivaalla. Kohteena kummallakin suunnalla ovat Jumalan valitut - joille me suomalaiset patmoskristityt voimme ja saamme antaa lahjan - pienenkin! - juutalaisen elämän pelastumiseksi!

Lahjallasi Patmoksen IsraelAvulle osallistut Israelin ihmeeseen kolmella taholla. Lue lisää tältä sivulta sekä tuoreimmasta EXTRA-julkaisusta.

LastenApu Israelissa

Kuva: Sarah Schuman / Flash90

Meidät on kutsuttu Israelin raja-alueitten traumatisoitujen lasten avustus- ja kuntouttamistyöhön. Keskeytymättömässä pelossa ja painajaisissa eläminen vaatii korkean hinnan Israelin raja-alueitten lapsilta.

Erityisen raskasta on elämä Israelin eteläosissa, joskin tilanne pahentuu nopeasti kaakkois- ja pohjoisrajan alueillakin. alueilla jopa 40 % alle 14-vuotiaista lapsista kokee uhkaa vihollisrajan takaa ja pelkää esimerkiksi päätyvänsä orvoiksi, palavansa kuoliaiksi, tulevansa teloitetuiksi jne.

Yhteistyökumppanimme Keren Hayesod ja Terrorin uhrien rahasto (FVOT) auttavat lapsia. Sekä päiväkohtaisissa paikallisissa tilanteissa että kutsumalla pahiten traumatisoituneita
lapsia erityisiin koko elämän kuntouttamisleireihin. Alkukesästä järjestetään kolme leiriä. Jokaiseen hyväksytään 200 lasta. Kymmenen vuorokauden pituisen leirin budjetti on alkaen 45 000 euroa.

Tämä on Israelin Messiaan sydäntä lähellä oleva mahdollisuus rakkauden voiman osoittamiseen vihan ympäröimän Israelin perheille ja lapsille

 

Ukrainan juutalaiset - ExodusApu

Juutalaiset puhuvat heitä odottavasta uudesta joukkotuhosta ja tämän vuoksi Ukrainan juutalaiset haluavat Israeliin. Pian ja nopeasti. Israel ottaa heidät vastaan. Mutta exodus Israeliin maksaa, eikä kotkan siipiä ole käytettävissä exoduslentoihin rahatta ja hinnatta.

Patmos IsraelApu on alun alkaen ollut merkkitekijä vainottujen itäjuutalaisten ja sittemmin myös etiopialaisten juutalaisten tuomisessa Israeliin.

Israel ei ole sallinut tämän unohtua Suomessa. Vuodesta toiseen kevätaikaan Suomessa on vieraillut Juutalaistoimiston delegaatio Israelista ja puhunut ja kiittänyt julkisesti vain kahdessa osoitteessa: juutalaisessa seurakunnassa ja patmoskansan tilaisuudessa. Viestinä on aina ollut kiitollisuuden ilmaisu kaikkein köyhimpien ja heikoimpien ja vainotuimpien tuomisesta kotiin Israeliin.

Pelastettavan juutalaisen lentomatkaan ja muihin kuluihin tarvitaan 640 euron määräinen lahjoitus. Joku voi maksaa tämän summan yksin ja perheenä. Joku voi maksaa vain yhden kymmenennen osan 64 euroa. Kiitos, että lahjallasi osallistut Israelin ihmeeseen.

 

Suojien kunnostaminen ja liikuteltavat pommisuojat

Kuva: MVphotos

Viime kuukausien aikana turvallisuustilanne Israelin rajalla ja Gazan kaistalla on huonontunut ja terroristihyökkäyksistä on tullut tällä alueella asuvien ihmisten jokapäiväistä elämää. Tulivatpa nämä hyökkäykset rakettien muodossa tai tulipaloja aiheuttavien lennokkien ja ilmapallojen muodossa, alueen ihmisten täytyy olla jatkuvassa hälytystilassa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet itsensä turvaamiseksi.

Kotirintaman komentaja, kenraalimajuri Tamir Yadai on lähestynyt Patmos IsraelAvun kumppania Keren Hayesodia pyytäen sitä auttamaan ja vahvistamaan etelän asukkaita näinä vaikeina aikoina. Seuraavat hätäapuvälineet ja toimet auttavat yleisen luottamuksen ja turvallisuudentunteen palauttamisessa:

1. Suojien kunnostaminen: Keskikokoisen yleisen pommisuojan kustannukset vaihtelevat 25 000-30 00 euron välillä ja iso pommisuoja maksaa noin 40 000 euroa. Kymmenet pommisuojat vaativat yhä korjausta.

2. Paikasta toiseen liikuteltavat pommisuojat: Tarvitsemme 40 liikuteltavaa suojaa, joista jokainen maksaa 16 700 euroa.

3. Defibrillaattori: Tarvitsemme 50 defibrillaattoria, joista jokainen maksaa 1500 euroa.

 

Anna lahjasi IsraelAvulle tästä. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita: Israel ja juutalaiset (IsraelApu)

Valitse summa:
 

Lue lisää tuoreimmasta EXTRA-julkaisustamme: