Lehtikuva / AFP PHOTO

KUVATOIMISTOLTA saatu kuvateksti kertoi koruttomasti: Gazasta lähetetty ilmapallokuolema lamauttaa Israelin muutoin ykköstasoa olevat sotilaat.

Edelleen kerrotaan kuvassa olevan, käsivarret antautumisrukoukseen levittäneen juutalaisen sotilaan pyytävän avuksi HaShemia – Israelin Pyhää – kun ihmisen väellä ja voimalla ei kyetä estämään ilmapalloilla varustettujen pommien laskeutumista arvaamattomille maa-alueille
Israelin etelässä.

ISRAEL osaa rukoilla. Sen voi jokainen suomalainenkin pyhiinvaeltaja Israelissa huomata, kun vaivautuu etsimään tiensä sapatinajan tai juhlien rukoustilaisuuksiin.

Rukousta ei kuitenkaan ole koskaan liialti – voisimme sanoa: ei edes tarpeellisen paljon.

Billy Graham totesi aikoinaan – oliko vuoden 1967 sodan päivinä – ettei ole kyennyt omin voimin laskemaan yhteen, miten monta kertaa

Raamatussa kehotetaan rukoilemaan Israelin maan ja kansan puolesta. Puhumattakaan täsmärukouksesta Jerusalemin puolesta.

En liene aivan väärässä, jos sanon, että niin useita tällaisia kannustuksia on, että meille riittää yksi kehotus jokaiseen viikon tuntiin.

Näin Billy Graham, joka tunnettiin suurena Israelin tukijana ja sionismin siunaajana.

TUOREIMMASSA Vuosi 219 Israelissa julkaisussa (Lue tästä) on kerrottu uhatusta Israelista. Koskettavat raportit ovat tuoneet eteemme yhden totuuden toisensa jälkeen siitä, miten Israel tarvitsee taloudellista tukeamme – Israelin elämän puolesta. Kaikki eivät kykene uhraamaan. Mutta Jumalan nimessä haastan: jos olet kristitty ja riiput Jumalassa, kanna Israelin asiaa Jumalan eteen päivittäin. Se ei maksa euroja. Mutta se pelastaa ja vaikuttaa Israelin selviytymiseen enemmän kuin mammona.

LEO MELLER

Mitä Patmos vastaa kumppanillemme MDA:lle?

Kuluneiden kuukausien aikana israelilaiset ovat heränneet rakettihyökkäyksiin Etelä-Israelissa, terroristihyökkäyksiin Juudeassa ja Samariassa ja horisontissa häämöttävän täysimittaisen sodan mahdollisuuteen. Libanonin rajaa unohtamatta.

Luotamme siihen, että annat tänään sen, minkä suinkin kykenet, auttaaksesi pelastamaan entistäkin enemmän ihmishenkiä, kun seuraava lääkintää vaativa hätätapaus iskee.

Lahjoita 20 euroa rahoittamaan yksi annos lääkettä rytmihäiriön hoitoon.

Lahjoita 30 euroa rahoittamaan yksi hätäannos adrenaliinia.

Lahjoita 250 euroa rahoittamaan yhden ambulanssitehtävän tarvikkeet.

Lahjoita 1 500 euroa rahoittamaan yksi defibrillaattori.

Lahjoita mikä tahansa summa MDA:n ihmishenkiä pelastavaan työhön.

Miehet ja naiset MDA:ssa pelastavat ihmishenkiä joka päivä mitä vaikeimmissa olosuhteissa – ihmishenkiä, jotka varmasti menetettäisiin ilman sinun anteliaisuuttasi. Kiitos tuestasi.

Lahjoita: Israel ja juutalaiset (IsraelApu)

Valitse summa:
 

Viime kuukausien aikana turvallisuustilanne Israelin rajalla ja Gazan kaistalla on jälleen huonontunut ja terroristihyökkäyksistä on tullut tällä alueella asuvien ihmisten jokapäiväistä elämää. Tulivatpa nämä hyökkäykset rakettien muodossa tai tulipaloja aiheuttavien lennokkien ja ilmapallojen muodossa, alueen ihmisten täytyy olla jatkuvassa hälytystilassa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet itsensä turvaamiseksi.

Kotirintaman komentaja, kenraalimajuri Tamir Yadai on lähestynyt Keren Hayesodia ja Patmos Israelapua pyytäen niitä auttamaan ja vahvistamaan etelässä asuvia näinä vaikeina aikoina. Seuraavat hätäapuvälineet ja toimet auttavat yleisen luottamuksen ja turvallisuudentunteen palauttamisessa.

1. SUOJIEN KUNNOSTAMINEN
Keskikokoisen yleisen pommisuojan kustannukset vaihtelevat 25 000–30 000 euron välillä, ja
iso pommisuoja maksaa noin 40 000 euroa. Kymmenet pommisuojat vaativat yhä korjausta.

2. PAIKASTA TOISEEN LIIKUTELTAVAT POMMISUOJAT
Tarvitsemme kaikkiaan 40 liikuteltavaa suojaa, joista jokainen maksaa 16 700 euroa.

3. KAIKENLAISISSA MAASTO-OLOISSA LIIKKUVAT, SAMMUTUSKALUSTOLLA VARUSTETUT
MÖNKIJÄT
Tarvittavat neljä tällaista mönkijää saadaan hankittua 52 000 euron kappalehintaan.

4. DEFIBRILLAATTORI
Tarvitsemme 50 defibrillaattoria, joista jokainen maksaa 1 600 euroa.

5. HÄTÄAPUPAKKAUKSET
Tarvitsemme 50 paikallista pakkausta, joista jokainen maksaa 431 euroa.
Tarvitsemme 50 pakkausta, joista jokainen maksaa 216 euroa.

Lue tästä tuorein EXTRA julkaisumme: Vuosi 2019 Israelissa - mitä on tulossa