Tervetuloa mukaan!

Radioraamattukoulun ensimmäinen syyskausi on nyt takanapäin ja olemme päässeet jo uuden vuoden 2018 puolelle. Edelleen joka tiistai klo 20 Radio Patmoksen taajuuksilla Takaisin Raamattuun -radioraamattukoulun uusi jakso. Jakso kuullaan uusintana to klo 16 ja la klo 20 (yhteislähetys Radio Dein kanssa). Ilmoittautuneita palvelee radioarkisto, josta voi kuunnella aiempia jaksoja niin halutessaan.

"Aikanamme, jolle on luonteenomaista sekä skeptisismi että Pyhien Kirjoitusten lähes täydellinen tietämättömyys, Takaisin Raamattuun –radioraamattukoulu pyrkii avaamaan sinulle niiden raamatullisten perustotuuksien ja opetusten kokonaisuuden, josta kristillinen seurakunta on vuosisatojen aikana pitänyt kiinni", Petri Mäkilä (TM), Takaisin Raamattuun -radioraamattukoulun rehtori.


RADIORAAMATTUKOULUN JOHDANTOJAKSOT

Kesällä  ja alkusyksyllä kuullut TAKAISIN RAAMATTUUN – MIKSI? -johdantojaksot avasivat näkökulmia tilanteeseen jossa elämme Suomessa. Jumalan Sanan asema on heikentynyt pelottavalla tavalla ja kehityksen näin jatkuessa, edessä on tuhon tie. Siksi Radioraamattukoulu kutsuu jokaista takaisin Raamattuun oman elämämme tähden (johdanto 1), Kristuksen seurakunnan tähden (johdanto 2), ympäröivän yhteiskunnan tähden (johdanto 3) ja Jumalan valtakunnan tähden (johdanto 4). 

Loput alkusyksyn johdantojaksoista avasivat näkökulmia mm. Raamatun ymmärtämisen perusteisiin ja siihen kuinka meidän tulisi lukijoina ja ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsina lähestyä Jumalan Sanaa ja ottaa se vastaan. Radioraamattukouluun ilmoittautuneet voivat kuunnella johdantojaksot ohjelma-arkistosta.

 

RADIORAAMATTUKOULU PÄHKINÄNKUORESSA

Radioraamattukoulu jatkuu läpi vuoden. Jaksoja on 52, yksi jakso viikossa (3.10.2017-25.9.2018). Opetus jakaantuu syyslukukauden 2017 ja kevät-kesä 2018-kauden kokonaisuuksiin. Lokakuun 3. päivänä alkavat varsinaiset radioitavat opetusjaksot muodostavat seuraavanlaisen kokonaisuuden: Yksittäisen jakson pituus on 50-55 minuuttia. Jakso jakaantuu kahteen osaan: perusopetukseen (opetuslapsen usko) n. 40 min., sovellusosaan (opetuslapsen elämä) n.10 min., joka johtaa myös yhteiseen rukoukseen. Radioraamattukoulun jaksot ovat kaikkien kuultavissa Radio Patmoksen (ti klo 20, to klo 16 ja la klo 20) ja Radio Dein (la klo 20) taajuuksilla.

Ilmoittautuneille lukukausimaksun maksaville lisäksi mahdollisuus kahdensuuntaiseen yhteyteen lähetysten jälkeen sekä muuta lisämateriaalia, josta voit lukea tarkemmin alempaa tältä sivulta.

RADIORAAMATTUKOULUN PÄÄSISÄLTÖ 1-14

 Esipuhe: Kenelle Raamattu avautuu?
1. Ilmoitus: Jumala puhuu
     a) Raamattu, Jumalan Sana
     b) Raamattu, Jumalan inspiroima
     c) Raamattu, Jumalan ilmoitus
     d) Raamattu, uskon ja elämän perustus
     e) Raamattu, kristillisen opin ylin auktoriteetti
2. Kolminaisuus: Jumala on
3. Luominen: Jumala tekee
4. Ihminen: Jumala rakastaa
5. Lankeemus: Jumala tuomitsee
6. Liitto: Jumala suojaa
7. Israel: Jumala valitsee
8. Ristin sovitus: Jumala pelastaa
9. Seurakunta: Jumala lähettää
10. Palvonta: Jumala muuttaa
11. Palvelutehtävä: Jumala antaa
12. Valtakunta: Jumala hallitsee

Radioraamattukoulun  kysymykset a) mitä Raamattu sanoo kyseisestä asiasta ja b) mitä sen pitäisi henkilökohtaisesti merkitä, johtavat sinut ohjelman lopussa vahvaan rukoukseen, jossa etsimme sellaista Pyhän Hengen täyteyttä, joka vahvistaa opetetun sanan elämääsi kaikkine taivaallisine ihmeineen ja merkkeineen.

RADIORAAMATTUKOULUN TAVOITTEET

1. Tutustuttaa ja juurruttaa kristillisiin perustotuuksiin ja niiden raamatullisiin perusteisiin.
2. Ohjata elämään todeksi Raamatun perustotuuksista nousevia käytäntöjä uskon elämässä ja vaelluksessa.
3. Rohkaista rukoilemaan ja uskossa omistamaan Kristuksen vaikutuksen elämäänsä Pyhän Hengen kautta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen syyslukukaudelle 2017 maanantaista 22.5. alkaen.  Ilmoittautuminen Kevät-kesä 2018 kaudelle alkaa 1.12.2017.

RADIORAAMATTUKOULUN HINTA

Radioraamattukouluun ilmoittautuvat maksavat lukukausimaksun, joka on syyslukukaudelle 2017 (tammikuun 2018 loppuun) 40 EUROA ja kevät-kesä 2018-kaudelle  (helmikuu-syyskuu) 80 EUROA. Hinta on siis vain 10 euroa kuukaudessa. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa syys- lukukausi kokonaan. Voit myös ilmoittautua heti koko lukuvuodelle maksamalla koko vuoden kurssimaksun 120 euroa.

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla lukukausimaksu alla olevalla lomakkeella verkkopankissa. Ilmoittautumisesi rekisteröityy silloin automaattisesti. Jos se ei ole sinulle mahdollista voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia petri.makila(at)patmos.fi maksettusi lukukausimaksun pankissa Patmos Lähetyssäätiön tilille Nordea FI17 1257 3000 5088 55 viitteellä 77156.

Otamme yhteyttä kaikkiin kesän ja alkusyksyn aikana lukukausi- tai vuosimaksun maksaneisiin sekä sähköpostiosoitteen antaneisiin aloitusviikolla 40 ja vahvistamme osallistumisen Takaisin Raamattuun -radioraamattukouluun.

Ilmoittautuneille lisäksi seuraavaa:

  • Pääsy Takaisin Raamattuun -radioraamattukoulun oppilaiden suljettuun Facebook -ryhmään, jossa voi vaihtaa ajatuksia, kokemuksia, lähettää kysymyksiä ja keskustella kunkin opetusjakson annista opettajan ja muiden oppilaiden kesken.
  • Vähintään joka toinen tiistai suoran lähetyksen päätyttyä radiossa LIVE yhteys jatkuu ilmoittautuneiden oppilaiden kanssa Takaisin Raamattuun Facebook -ryhmässä LIVE-tilassa klo 21 (-22). Siinä vastataan sekä mahdollisesti lähetettyihin kirjallisiin kysymyksiin sekä avataan mahdollisuus esittää suoria kysymyksiä opetuksiin liittyen.
  • Ilmoittautuneet voivat hyödyntää Takaisin Raamattuun –nettiarkistoa, jonne päivittyvät opetusjaksot pääsee kuuntelemaan jälkikäteen haluamanaan ajankohtana.
  • Takaisin Raamattuun – radioraamattukoulun kurssisivusto lisämateriaaleineen on ilmoittautuneiden käytössä.
  • Kurssisivustolta löydät mm. kunkin opetusjakson sisältöön liittyvän jaksokohtaisen alasivun, josta voi ladata lyhyen tiivistelmän kunkin jakson sisällöstä ja vastata opettajan esittämiin kolmeen aihetta koskevaan kysymykseen.
  • Kurssisivuston kautta voit myös lähettää kysymyksiä, joihin vastataan kunkin kuukauden viimeisen tiistain Facebook LIVE-lähetyksessä.

Ilmoittautuneilla on myös mahdollisuus osallistua erikseen ilmoitettavaan Takaisin Raamattuun –tapahtumaan, joka tullaan järjestämään lukuvuoden aikana. Tarkempia tietoja myöhemmin.

 

 

TAKAISIN RAAMATTUUN –RADIORAAMATTUKOULUN OPETTAJA

PETRI MÄKILÄ, TM, on kokenut tekijä Patmos Lähetyssäätiön saroilla jo yli 15 vuoden ajalta. Hän on työskennellyt raamatunopettajana, radiopastorina, toimittajana ja nyt myös ulkolähetyksen tukitehtävissä säätiön lähetyspastorina. Väliin mahtui reilun parin vuoden ajanjakso myöskin Helsingin Lähetysseurakunnan johtavana pastorina. Uskovan pastoriperheen lapsena hän itse sai armon kohdata Jeesuksen jo pienenä lapsena ja on saanut seurata Häntä siitä saakka.

Vaikka Petrin hengellinen taustayhteisö onkin helluntailaisuuden piirissä, hänen palvelutyönsä ytimessä on aina ollut löytää ja vahvistaa sitä Hengen synnyttämää rauhan yhdyssidettä, joka Pyhän Hengen vaikutuksesta on olemassa kaikkien uudestisyntyneiden Jumalan lasten välillä, pitäytyen samalla vahvasti kiinni Raamatun perusopetuksiin. Petrin vastuutehtäviin kristillisellä kentällä kuuluvat myös Suomen Evankelisen Allianssin puheenjohtajuus sekä hallituksen jäsenyys Suomen Helluntaikirkossa.

Petri on kirjoittanut kirjan ”Helluntailainen – Klassisen helluntailaisuuden teologinen ihmiskäsitys” ja toimittanut kirjan ”Jumalan Sana – inspiroitu ja erehtymätön” yhdessä Pasi Turusen kanssa.

Yhteystiedot: petri.makila (at) patmos.fi