Paikka: Savenvalajan paja (Pajuniityntie 1, Etelä-Haaga, Helsinki)

Alkaa: 27. maaliskuuta 2017 klo 18:00

HELSINKI - Leo Meller TAUKOPAIKKOJA KRISTITYN ONNELLISEN ELÄMÄNMATKAN VARRELLA

Olenko unohtanut Jeesuksen opetuksen - jopa määräyksen - siitä, että kun opetuslapsen vaellus syystä tai toisesta käy vaikeaksi, niin tilanteiden purkaminen ja oma uudistuminen alkaa vaelluksen taukopaikalla?

Jeesuksen päivinä tapahtui, että opetuslapset joutuivat olemaan valtaisan työmäärän keskipisteessä. Tapahtui ihmeitä ja merkkejä ja tunnustekoja, mutta myös koettiin väsymystä ja vastoinkäymisiä monessa. Mikä oli Jeesuksen neuvo läheisillensä näiden Markus 6:30 mukaan kokoontuessa Jeesuksen luokse kertomaan kaikesta?

"Tulkaa yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän."

"Niin he lähtivät veneellä autioon paikkaan, yksinäisyyteen."

Taukopaikkoja on kaikenlaisia. Myös sellaisia, joihin ei välttämättä joudu lähtemään mihinkään kauas - ei veneellä eikä lentokoneella - vaan vaikka tyhjässä kirkossa penkin päässä istuen pysähtyy pyytämään Pyhän Hengen valaisua mielen maailmaan.

Uskovaisen ihmisen suurin ongelmakenttä synteihin nähden muodostuu mielenlaadun synneistä.

Raamattu luettelee suuren joukon mielenlaadun syntejä. Paholainen on ovela. Se tietää, että kristitty ei hevin lankea niin sanottuihin  suuriin lihan tekosynteihin. Se kannustaa sitoutumaan  mielenlaadun synteihin, jotka eivät ainakaan heti näy ulospäin. Kanssaihmisemme eivät heti tiedä niistä mitään. Alamme pitää mielenlaadun syntejä vähäisinä Jumalankin silmissä. Mutta olemme joutuneet varsin kaltevalle pinnalle. Olemme matkalla pimeään syvyyteen. Paavalin mukaan näitä mielenlaadun syntejä suosivat joutuvat ulkopuolelle Jumalan hallitusvallan - jäävät yksin kamppailemaan ja vaeltamaan omassa voimassansa.

Tarvitaan taukopaikkoja!

Leo Meller opetti aiemmin kahdessa raamattuluennossaan tätä aihemaailmaa.

Tänään on vuorossa jälleen kaksi luentoa.

Käsitellään mielen kovuutta, kiittämättömyyttä, katkeroitumista, loukkauksia, luottamuksen siunausta, juonitteluja, tuomitsemista - ja opitaan päästämään Jeesus mielen taukopaikalla sisälle muuttamaan ja tekemään uutta.
Opetuksen monipuolisuus ilmenee siinä, että analyysin kohteena ovat sekä omassa mielessä tapahtuva että toisen ihmisen taholta itseeni kohdistuvaa.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Takaisin

 

Marraskuu 2017
  MA TI KE TO PE LA SU
44 30 31 1 2 3 4 5
45 6 7 8 9 10 11 12
46 13 14 15 16 17 18 19
47 20 21 22 23 24 25 26
48 27 28 29 30 1 2 3