Jumalan silmäterä

Israel ja juutalaiset ovat olleet työn keskiössä Patmoksen perustamisesta lähtien. Jumalan Sanan mukaan uskomme, että Jumala siunaa niitä, jotka siunaavat Israelia (1 Moos. 12:3). Israel on Jumalan silmäterä (Sak. 2:12). Työmme on hengellistä ja humanitaarista tavoittaen sekä Israelissa että diasporassa eläviä juutalaisia. Israel-apumme tukee sekä säännöllisesti että kertaluontoisin lahjoituksin.

Seurakunta- ja mediatyö

Säännöllisen tukemme kohteena on Kanotissa toimiva yhteistyöseurakunta Armo ja Totuus (Grace and Truth), jonka pastorina toimii David Zadok. Patmoksen Israel-apu tukee erityisesti Edi Golderin työtä holokaustista selvinneiden vanhusten keskuudessa. Työtä varten Patmos on muun muassa hankkinut pikkubussin, jolla heitä viedään retkille ja seurakunnan tilaisuuksiin. Mediatyötä teemme Israelissa tukemalla One For Israel -järjestön Agape FM-radioaseman toimintaa.

Diasporajuutalaistyö

Säännöllisen tukemme kohteina ovat Suorttien perustamat Ystävyyden Silta -seurakunnat Venäjällä ja IVY-maissa sekä Moldovassa ja Transnistrian alueella, Keski-Aasiassa sekä Romaniassa. Lisäksi Euroopan ranskankielisen juutalaisväestön keskuudessa Belgiassa tuemme Beth Yeshoua-seurakuntaa ja venäjänkielisen juutalaisen emigranttiväestön keskuudessa Yhdysvaltain itärannikolla tehtävää lähettimme Anna Deikunin työ.

Exodus-apu

Yhteistyössä Keren Hayesod-järjestön kanssa Patmos on tukenut juutalaisten paluumuuttoa, alijaa Venäjältä ja IVY-maista, erityisesti Ukrainasta ja myös Itä-Afrikasta, Etiopiasta, falasha-juutalaisten paluuta. Apumme on humanitaarista Israelin siunaamista.

Israelin elämäksi

Magen David Adom, Daavidin punainen kilpi, on Punaista Ristiä vastaava järjestö, joka hoitaa ensiapu-, ambulanssi- ja veripankkipalveluita Israelissa. Patmos Lähetyssäätiö on MDA:n ystävyysjärjestö Suomessa. Olemme vuosikymmenien ajan tukeneet MDA:ta esimerkiksi ambulanssihankinnoin. Israelissa on kuusi toimivaa Patmos-ambulanssia, sekä liikkuvia tehohoitoyksiköitä eli MICU ja (mobile intensive care unit) ja standardiambulansseja.

Pohjoisen sairaalat

Kolme Israelin pohjoisosissa sijaitsevaa sairaalaa: Ziv -sairaala Safedissa, Bnei Zion Haifassa ja Länsi-Galilean sairaala Nahariassa ovat sairaaloita, joissa tarvitaan valmiuksia hoitaa potilaita kriisitilanteissa, kuten sodan aikana. Ziv-sairaala on hoitanut myös Syyrian sodan siviiliuhreja, joiden joukossa myös lapsia. Patmos Israel-avun Pohjola Pohjoisen puolesta -projekti on kerännyt varoja humanitaarisen auttamisen merkeissä ja tukenut sairaaloiden tarpeita kertalahjoituksin.

Työtä Israelin elämäksi

Viimeisin sisältö
Israel ja juutalaiset

Hanukka-valoja ja kiitollisuutta Patmos-kentiltä

Israel ja juutalaiset

Entinen Siionin vanki Ida Nudel kuollut 90-vuotiaana

Israel ja juutalaiset

Kuvasanomakiitos

Israel ja juutalaiset

”Suomalaisiin ystäviimme voimme aina luottaa!”

Israel ja juutalaiset

Aikaa vain 15 sekuntia! Ihmeellinen kertomus.

Israel ja juutalaiset

Mukana ihmeessä