Lähetyskäskyä toteuttamassa

Jeesus käski viemään evankeliumin kaikkeen maailmaan ja tekemään hänelle opetuslapsia kaikista kansoista (Matt. 28:18-20) ja sanoi, että valtakunnan evankeliumi pitää viedä kaikille kansoille ennen kuin Hän tulee takaisin (Matt.24:12). Jeesuksen käskyille kuuliaisena teemme lähetystyötä ja joudutamme Jeesuksen paluuta viemällä evankeliumia kansakuntiin.

Lähetysradiotoiminta

Lähetystyössä radio on rajat ylittävä evankelioimismedia. Patmos on tukenut evankeliumin levittämistä suljettuihin maihin sekä saavuttamattomien kansojen ja kansanryhmien pariin muun muassa Afganistanissa (FEBA), Korean niemimaalla (FEBC) ja Etelä-Sudanissa (ONMI). Radio Patmos International on työmuoto, jota tukemalla suomalaiset Patmosystävät tukevat lähetysradiotoimintaa maailmalla.

Jumalan sana omalla kielellä

Raamatunkäännösinstituutin näky on Jumalan Sanan kääntäminen itärajamme takana asuville ei-slaavilaisille kansoille. Patmos on tukenut RKI:n Moskovan osaston burjatian-, kalmukin- ja tuvan- ja nenetsinkielisiä käännösprojekteja ja valmiiden tekstien julkaisuja painettuina ja äänitettyinä, nykyisin myös digimuotoisina. Tuemme myös RKI:n Suomen osaston alaisuudessa tapahtuvaa kominkielisen Raamatun käännösprojektia.

Arabityö

Patmoksen tukema Jerusalemin kristillinen lähetys eli JEO-työ tavoittaa Israelissa ja Palestiinan itsehallintoalueilla jopa 18 000 ihmistä, jotka eivät aiemmin ole puhuneet kenenkään kristityn kanssa. JEO:n lähetystyö tavoittaa Beetlehemin ja lähikaupunkien asukkaita retkien, kokoustapahtumien ja mediaevankelioinnin kautta. JEO:n avustustiimi jakaa joka kuukausi 150:lle perheelle humanitaarista apua. Connect Café Beetlehemissä tarjoaa toimintaa pienryhmille. Patmos-lähetti Mohamad Sharieh evankelioi muslimeita sekä opettaa uskoontulleita ex-muslimeita. Työn painopiste on Kreikkaan saapuneiden arabipakolaisten keskuudessa, mutta Mohamad tekee työtä myös Suomessa sekä Lähi-idän eri maissa.

Saavuttamattomat kansat

Yli 3 miljardia ihmistä maailmassa ei ole vielä kuullut Jeesuksesta. Lähetystyö ja evankeliumin saaminen saavuttamattomille kansoille on Patmoksen lähetystyössä viime vuosina merkinnyt muun muassa lähetysradiotyötä Afganistanissa ja Korean niemimaalla. Tärkeässä asemassa on myös raamatunkäännöstyö ei-slaavilaisten kansojen, kuten burjaatien, nenetsien, tuvien ja kalmukien keskuudessa. Lisäksi lähetystyötä auttavat raamatunkäännöstyön tukilähetit. Vuonna 2021 Patmos sai lähettää Arju Kaldar-oolin Mongoliaan tavoittamaan tsaatan- ja tsengelikansoja evankeliumilla Jeesuksesta.

Viimeisin sisältö
Kansojen evankeliointi

Rukousopas 2023-2024 on ilmestynyt!

Kansojen evankeliointi

Sheni – joulu kakkonen

Kansojen evankeliointi

Patmos-lähetti Arju Kaldar-ool julistaa Jeesusta

Kansojen evankeliointi

Jeesuksen Suurta lähetyskäskyä toteuttamassa Mongoliassa

Kansojen evankeliointi

Jotta he saisivat kuulla!

Kansojen evankeliointi

Rukousopas 2022-2023 on ilmestynyt!