2019-12-02 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_13_6161-blog_-vieraskyna.jpg Keskustelu ja kiista Päivi Räsäsen uskonnollisista näkemyksistä ja kannanotoista on ohjannut syksyn mediakeskustelua. Jännitteet kasvoivat aivan omalle tasolleen, kun Helsingin Sanomien toimittaja Paavo Teittinen haastattelussaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta alkoi syyttää Räsästä ihmisten... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1400/timo_eskola_helsingin_sanomien_haikailematon_toiminta_karjistyy_rasanen_syypaa_jopa_toimittajan_vaarinkasityksiin Patmos article
Vieraskynä
2.12.2019
Vieraskynä

Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.

Timo Eskola: Helsingin Sanomien häikäilemätön toiminta kärjistyy: Räsänen syypää jopa toimittajan väärinkäsityksiin

Keskustelu ja kiista Päivi Räsäsen uskonnollisista näkemyksistä ja kannanotoista on ohjannut syksyn mediakeskustelua. Jännitteet kasvoivat aivan omalle tasolleen, kun Helsingin Sanomien toimittaja Paavo Teittinen haastattelussaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta alkoi syyttää Räsästä ihmisten kiihottamisesta – apostoli Paavalin jäljissä – homoseksuaalien tappamiseen (HeSa 20.11.19). Räsänen yritti tämän jälkeen pitkään saada Sananvapauslain ja Journalistin ohjeiden hänelle suoman oikeuden turvin oikaisevan vastineen lehteen. Päätoimittaja Kaius Niemi ei kuitenkaan tätä mahdollisuutta hänelle antanut. Ainoa selitys oli, että keskustelu aiheesta on lehdessä päättynyt. 

Mikäli nyt sanallisen ilmaisun ammattilaiset otetaan sanatarkasti, sunnuntain (1.12.2019) Helsingin Sanomissa julkaistu toimittaja Maria Mannerin juttu Päivi Räsäsen kannanotoista ei enää ollut keskustelua. Sen sijaan sitä voidaan pitää lehden omana kannanottona aiheeseen. Kyseessä on tähän mennessä lehden ainoa statement aiheesta. Ja mitä Manner sanoi? 

1

Kuin ohimennen Manner yrittää kumota Teittisen karkeimman solvauksen, syytöksen siitä, että sekä Paavali, että Räsänen kannattaisivat jonkilaista homoseksuaalien tappokäskyä. Manner kirjoittaa: “Twitterissä moni teologiaan perehtynyt on huomauttanut, että Paavali tarkoittaa hengellistä kuolemaa.” Ei anteeksipyyntöä eikä lehden tekemän virheen selvää korjausta. Kuten olen aikaisemminkin todennut: jos HS olisi tehnyt saman toiselle kansanedustajalle Ben Zyskowiczille, jonka pyhässä kirjassa (meidän Vanha Testamenttimme) todella puhutaan homoseksuaalien kivittämisestä, ja olisi esitetty hänen kannattavan tällä perusteella homoseksuaalien surmaamista, toimittaja olisi erotettu nopeasti ja asiasta olisi nostettu kova meteli. Nyt HS ja Manner näyttävät kuvittelevan, että asiat selvitetään twitterissä ja sen jälkeen kaikki on kunnossa. He näyttävät nopeasti unohtavan, että tuo on niin kutsuttu Trumpin tapa toimia. 

Manner tosin sanoo juttunsa alussa, että vaikka uskonasiat ovat “kiinnostaneet viime aikoina erityisen paljon”, hän ei ymmärrä Raamatusta ja Paavalin opetuksesta paljonkaan. “Käännynnäisen maallikon on silti hieman vaikea ymmärtää, mistä hengellisessä kuolemassa oikein on kyse.” Kaiketi hän tekee yrityksen ymmärtämisen suuntaan, koska on ottanut yhteyttä Helsingin yliopistoon. Ehkä pienenä yllätyksenä edes eksegetiikan osastolla räväköistä lausunnoistaan tunnettu yliopistonlehtori Outi Lehtipuu ei suostu hyväksymään ajatusta, että Paavali jakaisi tappokäskyjä. Teologisessa tiedekunnassa suositun hermeneuttisen ohjelman mukaan Lehtipuu tyytyy vain toteamaan, että tulkinta on lukijan silmässä. Vastuu on hänen mielestään lukijalla. Raamattua “voidaan lukea niin monella tavalla”. 

2

Päivi Räsänen ei kuitenkaan näiden faktojen perusteella vapaudu syytöksistä. Lehtipuun tulkintaohjelman varjolla tulkinta suomalaisesta tilanteesta kääntyy yllättäen ympäri. Vaikka Paavali ei tappokäskyjä jakele, eikä Räsänenkään ole koskaan syyllistynyt sellaiseen, Lehtipuu vierittää vastuun uudelleen Räsäselle. “On vastuutonta Raamatun käyttöä sanoa ilman mitään kontekstia, että joku ansaitsee kuoleman.” Vastuu ei siis olekaan Raamatun lukijan. Lukijan ei pidä olla kriittinen sen suhteen, että ateistit ja kansainvälinen homoliike ovat vuosikausia viljelleet retoriikassan virheellistä kuvaa Paavalin oletetuista tapposyytöksistä.

Lehtipuun mukaan lukijan ei siis pidä aluksi epäillä, että itse syytökset olisivat virheellistä Raamatun tekstien tulkintaa. Sen sijaan ongelma on hänen mielestään Räsäsen siitä huolimatta, että tämä kuitenkin periaatteessa – kuten Lehtipuu ensin joutuu myöntämään – on lukenut Paavalia oikein eikä edusta vihapuhetta. Ongelmaksi jää tarkemmin määrittelemätön “konteksti”. Konteksti muuttaa “kuoleman ansaitsemisen” tapposyytökseksi siitä huolimatta, että tuo uskonnollinen termi tarkoittaa vain kaikkien syntisten hengellistä kuolemaa. Lehtipuu jättää kuitenkin mainitsematta, että ainoa paikka, jossa Paavalin lauseet tulkitaan tapposyytöksiksi, on nimenomaan tuo ateistien ja kansainvälisen homoliikkeen retoriikka. Se on Lehtipuun mainitsema “konteksti”, josta vääristelty käsitys kumpuaa. 

Näin ollen Lehtipuun väite on looginen vain, jos ajatellaan Räsäsen olevan vastuussa ei vain lukijan väärinkäsityksistä, vaan myös ateistien ja kansainvälisen homoliikkeen esittämästä vääristelystä. Ja koska Räsänen on Lehtipuun mielestä tällaiseen syypää, hän joutuu vastaamaan myös seurauksista: “Joku voi siitä todella tulkita, että Räsänen on antanut luvan lähteä heittämään pommeja Pride-kulkueeseen”. 

Melko uskomatonta, että ammattieksegeetti sanoo julkisuudessa tällaista. Lehtipuu ei tyydy korjaamaan Helsingin Sanomien ja toimittaja Teittisen virhettä. Sen sijaan hän laittaa uudet sanat Räsäsen suuhun ja väittää, että tämän kannanottojen perusteella kuulijalla on suorastaan oikeus tulkita asia niin, että Räsänen kannattaa jopa pommien heittämistä Pride-kulkueeseen. Tämä on törkeätä. Näin epälooginen esitys ei sovi tohtorin ja yliopistonlehtorin rooliin. Vaikka Räsäsen ei voi teologisin syin väittää kannattavan minkäänlaisia tappokäskyjä, hänestä tehdään syyllinen mahdolliseen homoseksuaalien pommittamiseen. 

3

Yhtä uskomatonta on, että toimittaja Manner omaksuu käsityksen ja alkaa syyttää Räsästä jopa siitä, että ihmiset ovat ymmärtäneet häntä väärin. Puhumattakaan siitä, että Helsingin Sanomat tai toimittaja pyytäisivät Räsäseltä anteeksi tai edes lausuisivat yhden sanan korjatakseen toimittaja Teittisen tekemän häpäisevän syytöksen, Manner tekee Räsäsestä syyllisen lehden ja sen toimittajan virheisiin. Hän puhuu jutussaan suoraan Räsäselle: “Mutta jos kokee tulevansa jatkuvasti väärinymmärretyksi, ehkä voi miettiä myös omaa viestiä”. Taustalla väijyy Mannerin teologinen vakaumus, jossa ei näy jälkeäkään maallikon varovaisuudesta: “Raamatussahan sanotaan yhtä ja toista, mikä nykypäivänä olisi tulkittavissa vihapuheeksi”.

Tämä ei siis ole keskustelua. Tämä ei myöskään ole uusi haastattelu. Sen sijaan viestinnällisesti kyse on Helsingin Sanomien omasta kannanotosta, joka on jostain syytä delegoitu toimittaja Mannerille. Manner ei korjaa asiaa eikä myönnä Helsingin Sanomien tehneen virhettä. Sen sijaan syy vieritetään jälleen kerran Räsäsen niskoille. Journalisti ei voisi tehdä fataalimpaa virhettä. Toimittajan ammattitaidottomuus ei sentään ole hänen väärin perustein syyllistämänsä ihmisen syytä. Sanon tämän nyt niin yksinkertaisesti, kuin mahdollista. Toimittajat ovat ensin rakentaneet Päivi Räsäsesta vääriin perusteisiin perustuvan karikatyyrin ja sen jälkeen he väittävät, että syy siihen on Räsäsen. Saanen huomauttaa, että vastuullinen journalismi ei toimi näin.

Todellinen vastuu juridisella tasolla on päätoimittaja Kaius Niemen. Jos vertaamme tilannetta tuoreeseen kiistaan postilakon syistä, ministeri Paatero joutui eroamaan tehtävistään muodollisesti paljon pienemmän toimintavirheen takia. Helsingin Sanomien on puolestaan todettu solvaavan kansanedustajaa, estäneen tältä Sananvapauslain ja Journalistin ohjeiden turvaamat oikeudet ja toistuvasti syyllistäneen häntä lehden itsensä tekemistä virheistä. Päätoimittaja Kaius Niemen olisi tällaisessa tilanteessa syytä harkita eroa. Ilmeisesti mikään muu ei palauta Helsingin Sanomien toimintaa moraalisesti kestävälle perustalle.

------
Dosentti Timo Eskola (TT, FT) on toiminut Suomen teologisen instituutin tutkijana ja Uuden testamentin opettajana yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kirjoitus on ilmestynyt alunperin Eskolan blogilla Dosentin kammiosta 2.12.2019

 

Kommentoi "Timo Eskola: Helsingin Sanomien häikäilemätön toiminta kärjistyy: Räsänen syypää jopa toimittajan väärinkäsityksiin"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ _   ___   ______   ___   _ __ 
 | \| ||  / _ \\  /_____//  / _ \\  | |/ // 
 | ' || | / \ || `____ `  | / \ || | ' // 
 | . || | \_/ || /___//  | \_/ || | . \\ 
 |_|\_||  \___//  `__ `   \___//  |_|\_\\ 
 `-` -`  `---`  /_//    `---`  `-` --` 
          `-`             
 
 

16 kommenttia "Timo Eskola: Helsingin Sanomien häikäilemätön toiminta kärjistyy: Räsänen syypää jopa toimittajan väärinkäsityksiin"

Sivu 1/2

Kommentaattori 4.12.2019 12.25

Suomessa on ehdoton oikeus harjoittaa ja ilmaista uskonnollisia mielipiteitä perustuslain 11 §: "Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan."

Mitä tulee yhdenvertaisuuteen, lain 6 § ei mainitse ollenkaan seksuaalista suuntausta, mutta mainitsee henkilöön liittyvän syyn. Yhdenvertaisuudesta voidaan kuitenkin poiketa hyväksyttävällä syyllä: "Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Yhdenvertaisuudesta voidaan poiketa hyväksyttävällä syyllä, mutta uskonnon vapaudesta ei voida poiketa. Tästä seuraa se, ettei seksuaalinen yhdenvertaisuus voi estää vapautta ilmaista uskonnollista mielipidettä eikä estää siteeraamasta Raamattua. Perustuslain 106 § on säädös, ettei virkamies saa soveltaa peruslain vastaisi lakeja. Päivi Räsäsen rikosepäilyt ovat ilmiselvästi perustuslain vastaisia, joten tutkinta tulisi lopettaa.

Helsingin Sanomat puolustaa voimakkaasti sanavapautta tunteisiin vetoavalla televisiomainoksella, mutta se on tekopyhyyttä. Kaikki ei ole sitä, miltä se näyttää.

Sanavapaus merkitsee yhtiölle tilaisuutta ansaita rahaa kainolla millä hyvänsä kuten esim. paljastamalla puolustusvoimien viestikoelaitoksen sotasalaisuuksia, jotka tasavallan presidentin antaman lausunnon mukaan voivat aiheuttaa vakavia vaurioita Suomelle.

Sanoma Oyj:n kanavat lähettävät Astral-TV:n ohjelmia, jossa erilaiset meediot ennustelevat Tarot-korteista ja tähdistä sekä välittävät energiaa kaukoparantaakseen niitä sairaita, jotka ovat kirkon maksavia asiakkaita. Puhelinpalvelu maksaa 215 euroa tunnissa plus pvm. Sanoman suuromistajana oli aikanaan tunnettu vapaamuurari Aatos Erkko, joten yhtiöllä on pitkä perinne uskonnollisesta toiminnasta.

Yhtiön televisiokanavilla alkaa ensi keväällä 'Ensitreffit alttarilla' tapainen uusi ohjelmasarja, jossa sinkut tekevät lapsia tuntemattoman kanssa ilman aikomustakaan asua yhdessä. Ohjelmasarjaa on jo kuvattu 1,5 vuotta ja naisia on jo raskaana.

Yhtiöllä on Radio Rock -kanava, jonka televisiomainoksessa nostetaan alkoholilasia luurankoalttaria kunnioittaen, jonka etusormi ja pikkurilli tekevät pirun merkin, missä roikkuu saatananpalvojien tavan mukaan kristillinen risti pää alaspäin.

Miten alas Sanoma on oikein vajonnut?

Vaino toistansa seuraa 4.12.2019 12.25

Luulisi HS:n toimittajien tietävän, että vallassa ollessaan Hitler kielsi Raamatut ja poistatti ne kirkoista ja tuotatti tilalle itse kirjoittamansa Mein Kampf (Taisteluni) -kirjan. Näin kerrottiin kirjassa Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho, jonka luin kymmeniä vuosia sitten, mutta jonka puistattavimmat kohdat pysyvät mielessä.

Kaikki tietävät Hitlerin vieneen tuhoamisleireilleen juutalaisten lisäksi myös vammaisia ja homoseksuaaleja. Hän ei noudattanut raamatullisuutta eikä kristinuskoa tässä, vaikka hänen vastuuvirkamiesten kerrotaan turhaan yrittäneen Lutheriin vedota juutalaisvihamielisyyksistään tuomiolle joutuessaan. Lutherin loppuelämänsä puolella kirjoittamat juutalaisvastaiset lausunnot eivät ole raamatullisesti katsottuna se lopullinen totuus eivätkä ne siten edusta kristillisyyttä.

Hitler halveksi kristinuskon ”kilttiyttä” ja ihaili islamia avoimesti sodanuskontona ja ihaili sitä, että islam sisältää sotastrategioita joka tasolla. Hitler liittoutui korkeiden islamin edustajien kanssa. Entinen PLO-terroristi Walid Shoebat on esitelmöinyt paljon tästä aiheesta (löytyy suomeksi mm. TV7:n arkistosta, englantia taitaville laajemmin). Islamin juutalaisvihamielisyys miellytti Hitleriä. Mutta niin miellytti myös kova laki mm. homoille.

Ei pitäisi tarvita kertoa, että islamin pyhiin kirjoihin perustuvassa sharialaissa homoille ja avionrikkojille on määrätty ihan kirjaimellisesti kuolemantuomio, jota yhä edelleen noudatetaan syvästi islamilaisissa maissa. Luulisi HS:n toimittajien tietävän tämän. Kristillisen näkemyksen vääristely samansuuntaiseksi ei ole homoseksuaalien etu.

Se, mitä ultraliberaalien aatteiden kannattajat eivät sen sijaan tunnu ymmärtävän on se, että Jumalan lakien pimitys. Juutalaisuuden ja kristillisyyden lokaan painaminen ei tuo maailmaan ikuista Pride-paraatien paratiisia vaan nimenomaan raivaa tietä islamin hirmuhallinnolle - tai jos ei sille niin Stalinin tai Hitlerin hirmuhallintoa muistuttaville kaveruksille.

Kun todellinen ja hyvä kristillinen seksuaalietiikka ja sen opetus hylätään ja vääristellään, nolataan, painetaan alas ja tehdään rikolliseksi, nousee vähitellen kuuluvammin esiin se nyt tavallisten ei-uskovaisten heteromiesporukoissa keskenään ”kiintiöhomoista ja homorummutuksesta” jupiseva joukko, joka on läpeensä kyllästynyt ”homppelikulkueisiin”, Ylen ”homotusteemaviikkoon” jne.

Kun kyllästyminen saavuttaa lakipisteensä eikä kaunista kristillistä etiikkaa ole hillitsijänä missään esillä, jälki on yhtä rumaa kuin ennenkin vastaavissa oloissa. Tätäkö nämä kristillisenopin vääristelijät kerjäävät? Tietoisesti vai tietämättään? Vai onko nyt taas niin nykyaika, ettei kauhuskenaario voi toteutua? Ei ole.

Voisiko näitä mainostaa? 4.12.2019 12.25

Tässä on näköjään HS edistämässä jopa oikeusmurhan tapahtumista. On melkoinen ajojahti käynnissä. Hävetköön toimittajat.

Päivi Räsänen ansaitsee kaiken mahdollisen tuen näyttämisen.

Räsäselle tukea osoittamassa on sentään ainakin kaksi adressia. Toinen on tosin kauhean hankala löytää pelkillä hakusanoilla, ja siinä onkin vähemmän nimiä. Hieman helpommin löytyvässä on myös enemmän allekirjoituksia. Laitan molempiin linkit tähän alapuolelle, ja lisään loppuun vielä linkin kansalaisaloitteeseen (Tahdon 2020), jolla pyritään turvaamaan kristillisen seksuaalietikan opettamisen oikeus jatkossakin seurakunnissa ja yhteiskunnassa.

Jos tätä opetettaisiin, ei kukaan enää tietämättömyyttään hölmöillen kuvittelisi Paavalinkaan puhuvan tässä ajassa määrättävästä kuolemantuomiosta vaan tietäisi kysymyksen olevan iäisyysasioista kristinuskossa. Sananvapauden kaventuessa (siihen on selvä yritys käynnissä), voidaan tulevaisuudessa yrittää kieltää pappia kertomasta homouden ja aviorikoksen jne. olevan syntiä. Tällä kiellolla ei kukaan tule voittamaan mitään. Ehdottoman tärkeää olisi tukea oikean opetuksen vapautta. Kohta varmasti yritetään puuttua seurakuntien opetukseen. Tapaus Räsänen on ennakkoa tulevasta.

Yli 4700 nimeä: https://www.adressit.com/sananvapauden_puolesta_tki_rasaselle

Yli 7900 nimeä: https://www.adressit.com/tuen_ilmaus_paivi_rasaselle

Yli 3800 nimeä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5101

HS:sta on tullut roskalehti 4.12.2019 12.25

Kiitos tästä tärkeästä blogikirjoituksesta!

Pitäisi oikeastaan kerätä erikseen adressi tämä kirjoitus viitteenä, jossa julkisesti vaadittaisiin näkyvää oikaisua Helsingin Sanomilta töppäilyssään Päivi Räsäsen sanomisia - ja Paavalin ja sitä myötä koko kristikunnan sanomisia - vääristellessään.

Tämä juttu saa valtavat mittasuhteet eikä ole kunniaksi toimittajille. Julkisen sanan neuvoston, JSN:n ohjeilla ei taida olla mitään virkaa silloin, kun omaa punaviheragendaa ajetaan. Se on näkynyt aiemminkin eri yhteyksissä.

Maarit 4.12.2019 12.25

Tämä on erityinen hyökkäys Helsingin Sanomilta kristikuntaa kohtaan. Kun kerran Paavalin sanat laajemminkin koetetaan vääristää, yritetään kristinusko rinnastaa samanlaiseksi kuin islam.

Tämän täytyy olla tahallista HS:lta, koska tietäväthän he, ettei missään kristillisessä maassa homoja ole kuolemaantuomittu. Heidän luulisi olevan perillä siitä, että vain sharialakia noudattavissa maissa avionrikkojat ja homot kivitetään kuoliaiksi kirjaimellisesti.

Näin ei menetellä edes juutalaisvaltiossa Israelissa, vaikka Vanha testamentti, VT, ja juutalaiset rabbit ovat siellä lainsäädäntöön ainakin maan uudelleen perustamisen vaiheissa vaikuttaneet, ja heillä on ohjenuoranaan Toora eli käytännössä meidän VT. Näin ei missään tapauksessa menetellä maissa, joissa alun perin haluttiin pohjata kristillisyyteen ja kunnioittaa Raamatun Uutta testamenttia, UT, myös lakeja säätäessä. UT:n Paavali ei ollut ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa, eikä kukaan aidosti uskovainen kristitty kuvittele Paavalin yllättävän ketään tappamaan.

Se onni tässä on, että erittäin laajalle Suomessa nyt leviää tietoisuus siitä, kuinka Helsingin Sanomissa sekä LGBT-liikkeissä vääristellään kristinuskoa ja Raamattua.

sellaista journalismia 4.12.2019 12.25

Onhan tuo HS:n toiminta surullisen tragikoomista. Jossain muistaakseni HS mainosti itseään jotensakin sen suuntaisesti että se olisi objektiivisen, asiallisen, tieteellisesti oikean, oikeudenmukaisen tai jonkin muun sen tapaisen tiedonvälitysperiaatteen noudattaja, seuraaja, toteuttaja. Lopullisesti HS tekee itsestään pellen, kun se kieltää vastoin journalistisia periaatteita Päivi Räsäseltä oikeuden vastineeseen.
Tuohon uskonnolliseen ymmärtämättömyyteen parannuksena pitäisin tarpeellisena kristinopin tuntimäärän välitöntä kaksinkertaistamista peruskoulussa ja yleissivistysperiaatteena tietenkin kaikille pakollisena tietoaineena, sillä onhan se asioista päättävien taholta outoa ymmärtämättömyyttä (vaiko suorastaan tietentahtoista suurempaan onnettomuuksille alttiuteen johdattelua), jos esim. monet oppivelvollisuusikäiset maahanmuuttajat pyritään desinfioidun hygieenisesti eristämään ymmärtämästä alkuperäisväestön valtaosan ajattelun ja toiminnan perusteita ja periaatteita.

Juurikin näin 4.12.2019 12.25

Juurikin näin. Räsästä syyttävät tahot tekisivät hyvin jos lakisivat vähintään sataan ja katsoisivat itseään vaikka ikäänkuin isovanhempiensa silmin peilistä. Oma agenda ei oikeuta demokratiassa "oikeusmurhaan" syyttä.

Jos puolustukseen ei anneta mahdollisuutta edes, ollaan pahasti vinoutunella ja kaltevalla pinnalla.

Esa J. 4.12.2019 12.25

Muistan joskus lukeneeni Hal Lindseyn ennustuskirjan lopun ajoista. Siinä ennustettiin, kuinka raivokkaat homot raiskaavat rauhallisia ohikulkijoita puistoissa. Heko heko!

Hemmettiäkö se heteroille kuuluu homojen asiat? Jokainen on kuitenkin vastuussa vain itsestään ja tekemisistään.

Markku Günther 4.12.2019 12.25

Erittäin hyvä kirjoitus ja kannanotto Timo Eskolalta!

Eino Heikkinen 4.12.2019 12.25

Näyttää siltä että tässä todellakin on aito ja väärentämätön kommunistisesta tai islamilaisesta diktatuurista tuttu näytösoikeudenkäynti menossa, niinkuin jo on aiemmin uumoiltu.
Siinä ei syytetyllä ole mitään mahdollisuuksia vaan syytetty uhri on täysin syyttäjän mielivallan alla.
Ei ole enää mitään järkeä tämänkaltaiseen vedätykseen vastata. Tuomio on jo päätetty kauan sitten ennen kuin mitään on tapahtunutkaan.
Toivoa sopii että hallitus kaatuu ja vastuu paikoille tulee semmoiset päättäjät jotka viheltää tämänkaltaisen pelin poikki! Muuten tämä ihmisjahti jatkuu ja jatkuu , ja varmasti vain pahenee!.

Mutta ei pelätä , vaikka jatkuisikin. Itse aion jatkaa niinkuin ennenkin . Raamattu on minullekin rakas ja sen ilmoittamaa totuutta tahdon noudattaa ja julistaa omalla tahollani.
Veljeni ja sisareni Jeesuksessa Kristuksessa , kaikkien politrukkien uhkauksista huolimatta mennään rohkeasti eteenpäin ja julistetaan parannusta syntien anteeksisaamiseksi Jeesuksessa vielä voimallisemmin kuin tähän asti!
Jos olemme olleet velttoja evankeliumin asiassa ,niin nyt viimeistään kannattaa aktivoitua kukin sillä sarallaan hengellisessä työssä mihin Herra on kunkin kutsunut , vähäpätöisiä töitä evankeliumin pellolla ei olekaan ja jokainen Jeesuksen Kristuksen oma on työhön kutsuttu !
Herramme tulee Maran Ata!

Heikki Pihlajamäki 14.12.2019 11.39

Vt:n laissa on useitakin esimerkkejä kuolemantuomioista. Yks niistä koskee homoseksuaalista aktia. Vt:n lakiin pohjaten Jeesuksen eteen riepoteltiin aviorikoksesta kiinni saatu nainen. Kivittämällä tappamiseen haettiin suostumus Jeesukselta. Tämä ei kumonnut lakia mutta asetti sen täytäntöönpanon mahdottomaksi.

Kristilliseen seurakuntaan periytyi Jeesukselta hienotunteinen tapa suhtautua Vt:n lakiin. Mikä ennen merkitsi kuolemantuomiota tarkoittaa nyt toisaalta armon esillä pitoa ja tuomion ja rangaistuksen jättämistä Jumalalle.

On sen sijaan mahdotonta vesittää Vt:n lakia. Ut:n sisällöstä selviää miten kuolemanrangaistus eri syistä langetettuna todella koittaa, mutta tämä tapahtuu eräässä vaiheessa kuoleman jälkeen. Tätä kutsutaan kadotukseksi ja toiseksi kuolemaksi.

Meillä on nyt koko elämä aikaa katua, tehdä parannusta ja turvautua lopulta kaikessa ristin armoon. On selvää, ettei Ut pura homokseksuaalisuutta koskevaa rangaistusta, mutta yhtä ankara Ut on mm. pidäkkeetöntä heteroseksuaalisuutta kohtaan.

Miettiessäni Jeesuksen opetuksia jään usein pohtimaan sitä miten hänen puheissaan kadotustuomio langetetaan itseään hyväksi uskoneiden uskovaisten ylle. Tärkeintä on rakastaa ja jakaa omastaan.

Homoseksuaalisuuteenkin on minusta suhtauduttava ihmistä rakastaen, häntä tukien, ja häntä ymmärtäen. Silti tässäkään tilanteessa ei voida purkaa Jumalan lakia. Henkilö, joka ei voi homoudelleen mitään, on ohjattava pyytämään ja saamaan syntinsä anteeksi. Homoilu kun on Raamatun moraalilain mukaan synti, ja sitä se on siinä missä heterollekin esim. pornon katseleminen.

IlkkaT.O. 14.12.2019 11.39

Montako "Räsäs"-esimerkkiä vielä tarvitaan jälkikristillisissä länsimaissa, että aidot kristityt ja kristityt piirit lopultakin yhdistyvät ennenkaikkea rukouksissaan taistelemaan Jumalan sanan ilmoituksen puolesta? Herra tulee nostamaan Pyhän Hengen voitelemia julistajia ja Kristuksen todistajia marttyyyrikuolemaan saakka tässä lopun ajassa rukouksiemme voimalla. Ja itse lähdemme liikkeelle, kun Herran Henki niin kehottaa. Meillä ei ole menetettävää, vain voitettavaa, Paavalikin sen kirjoitti. Paavali, Jeesuksen esimerkin tavoin kehottaa meitä murskaamaan järjen päätelmät, joista esim. Pekka Reinikainen on Patmos-blogissaan kirjoittanut.
Sekulaarin median keskeinen merkitys jumalattoman mielettömyyden levittäjänä näkyy ja kuuluu, kuten HS:n kirjoitus. Yle painaa päälle samaa ateistista punakaali-moskaa, ilmoittaen tekevänsä "vastuullista journalismia". Tosiasiallisesti sitä päivää emme näe niin kauan kun luciferitanistit ovat vallan puikoissa.
Saatana pitää suurta vihaa kaikkea sitä kohtaan, mikä edustaa Jumalan sanan ilmoitusta, loppuun saakka: "Onko Jumala todellakin sanonut..?"
Nykyinen läpimätä hallituksemme ei enää valehtele, se puhuu joko totuutta tai muunneltua totuutta. Valehtelu-sanan käyttö on kielletty eduskunnassa. Jos valehtelusta kiinni jäänyt Sana Marin nostetaan pääministeriksi, toteutuuko Jesajan ennustus:"naisia ja lapsia ovat heidän johtajansa?"
Lopun aikojen kristittyjen vainot ovat käynnistyneet länsimaissa maallisen regimentin, ja erityisesti kristinuskon perinteisen puolustajan, Kirkon antaessa periksi marxismin ääriliberaalien ja islamin sharia-lain demonisille aatteille.
Milloin giljotiinit sijoitetaan kaupunkien toreille; ei liene pitkän ajan ennuste? Raamatun ennustukset toteutuvat pilkun tarkkuudella, siitä voimme Jeesukseen uskovina olla varmoja: "usko on lujaa luottamusta" Hebr.11:1.
Meille luvataan sanomattoman kaunis tulevaisuus Jumalan valtakunnassa, kunhan pidämme kiinni siitä, minkä olemme oppineet väärentämättömästä Jumalan sanasta jo tähän saakka.

Syntyjä syviä 14.12.2019 11.39

Valtamedia ei halua murtaa myyttistä harhaluuloa, että homoseksuaalinen suuntaus ei ole synnynnäistä eikä pysyvää, vaan muuttuvaista nuorelle aikuisiälle asti. Tiedenäyttöä on. https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-05/tfg-sct050219.php

Homoseksuaalisuutta aiheuttavaa geeniä ei myöskään ole löydetty. Tämä kerrotaan lääketieteellisissä julkaisuissa, mm. lääkärilehdessä. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/uutiset/perima-ei-maaraa-homoseksuaalisuutta/?public=22b4712fd776bfed5666942cc4612840

Näyttää kummallisesti myös sille, että homous miehillä on lähes aina bi-seksuaalisuutta. Ne miehet, jotka sanovat itseään homoiksi tai jotka on leimattu homoiksi eivät olekaan niin homoja kuin väitetään. Tämän mielikuvan aktivistien toiminta luo.

Tästä on kuuluisana esimerkkinä rocklaulaja Freddie Mercury, josta tehtiin elokuva ja jossa hänen vaimollaan esitettiin olleen tärkeä rooli. LGBT-liike yritti tehdä asiasta heteroiden mieliksi laaditun valheen, mutta kävi ilmi, että vaimon tärkeys oli faktaa. https://yle.fi/uutiset/3-10482612

Esimerkkejä on lukuisia. Lisäksi joku vuosi sitten Ylen keskusteluohjelmassa homoiksi esittäytyneet suomalaiset miehet (jotka olivat vakuuttaneet, etteivät ole bi-seksuaaleja) myös kilvan vakuuttivat, ettei homous estä heitä makaamasta naisen kanssa. Tuon ohjelman Yle on tainnut poistaa vähin äänin. Olen sitä yrittänyt etsiä, koska siinä oli myös muita mielenkiintoisia möläytyksiä.

Jostain syystä enää ei saa ilmituoda mediassa sitä, että keskenkasvuiset lapset tuntevat vetoa omaan sukupuolensa edustajiin, mutta murrosiässä kiinnostus vastakkaiseen sukupuoleen herää. Luonnollinen kasvu heteroseksuaalisuuteen voi häiriintyä monien kasvatusympäristöstä nousevien syiden takia.

Traumaattiset hylkäämisen kokemukset, vanhempien ero ja muut ikävät kokemukset voivat muutenkin vaikuttaa yksilön kehitykseen ja identiteetin muovautumiseen. Samassakin sisarusparvessa kasvamisen kokemus on jokaisella yksilöllinen, toiset ovat herkempiä ja alttiimpia haittavaikutuksille. Seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten riski ”tulla homoseksuaalisiksi” tiedetään olevan muita suurempi. Ennen tästä on ainakin kasvatustieteessä puhuttu. Nyt media ei ainakaan halua puhua.

Homoseksuaalit halusivat aikanaan sairausluokituksesta eroon. Voidaan kysyä, miksi etujärjestöt nyt kuitenkin haluavat sen määritellyksi synnynnäiseksi ominaisuudeksi, mikä käytännössä vastaa tautiluokitusta. Ilmeisesti molempia on haettu pelkästään siksi, ettei kestetä kuulla homoseksuaalisten tekojen olevan syntiä.

Halutaan väittää Jumalan luoneen homouden, vaikka näin ei tapahtunut. Kaikki vajavuutemme ovat rappeutuvan luomakunnan merkkejä.

Lauri 14.12.2019 11.39

Esa J: ” Hemmettiäkö se heteroille kuuluu homojen asiat? ”Heko heko. Homothan ovat haluneet levitellä asiansa kaikkien tietoon ja vieläpä häpeämättömän ylpeästi paraatien saattelemana.

Miesuhreja on jo 14.12.2019 11.39

Esa J., en itse ole Hal Lindseyn kirjaa lukenut enkä tiedä hänen profetiastaan tai sen aitoudesta, mutta ei tuollaisen ennustuksen toteutuminen mikään mahdottomuus ole. Maailmalla tapahtuu näitä jo.

Itse tunnen suomalaisen miehen, jonka viisi miestä raiskasivat ulkomaanmatkalla uimarannalla. Naurun asia se ei ole, eikä ilmiötä myöskään voi jättää pienen vähemmistöpiirin sisäisesti ratkottavaksi.

Joitakin voi yllättää sekin, että miehiä raiskaavat miehet voivat raiskata myös naisia ja lapsia. Kaiken lisäksi väkivaltaisia joukkoraiskauksiin syyllistyviä miesporukoita, jotka raiskaavat naisia (ja myös miehiä) on tiedetty olleen jo tuhansia vuosia sitten, vaikkakin äärimmäisen paheksuttuna ja harvinaisena ilmiönä.

Nykyaikana Lähi-idässä ja Afrikassa tällainen on tavallisempaa, mutta toki miespuoliset raiskausuhrit ovat silti äärimmäisen harvinaisia. Tunnetumpi koko joukkoraiskausilmiö on sodassa. Miespuolisilla raiskausuhreilla on kuitenkin vielä korkeampi kynnys tehdä rikosilmoitusta.
https://yle.fi/uutiset/3-10769135