Patmos-blogi

Nicu Gal: Pandemian keskellä, miten kaikkein haavoittuvimmat lähimmäisemme selviävät

Vieraskynä Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.
Julkaistu:

Rakkaat ystävät ja työtoverit Patmoksessa

Rukoilemme, että olette tämän kirjeen saadessanne kotona terveinä ja turvassa tältä uudelta koronavirusinfektiolta, joka näinä päivinä autioittaa ja tuhoaa maailmaamme.

Nicu Gal

Romania käy läpi tätä samaa pandemiatuhoa, ja tilanne pahenee hetki hetkeltä. Tällaisina aikoina, kun koko maa on kiinni ja koulut pääosin suljettuina, mielessämme ovat lapsemme ja heidän perheensä yhteiskuntamme kaikkein haavoittuvimmilla alueilla eli romanileireillä, joita ystävällisellä ja anteliaalla avustuksellanne olemme tukeneet jo vuosien ajan. Näinä aikoina he näyttävät tarvitsevan meitä enemmän kuin koskaan.

Sydäntämme särkee, kun vain ajattelemmekin, mitä he joutuvat läpikäymään, kun heidän on pakko pysytellä sisätiloissa, eristettyinä niin kutsuttuihin koteihinsa, joissa ei ole viemäröintiä, monilla ei edes sähköä tai mahdollisuutta käydä kokoamassa oksia ja puuta lämmitykseen tai keittämiseen. Ilmeisesti lähiruokakaupatkin ovat kaikki sulkeneet ovensa, eikä heillä ole kauempana sijaitseviin supermarketteihin ja suurempiin elintarvikekauppoihin mitään asiaa.

Näinä epätoivon aikoina pyydämme teitä rukoilemaan kanssamme Kaikkivaltiaan Jumalan edessä näiden meistä riippuvaisten ihmisten puolesta voidaksemme löytää keinoja heidän auttamisekseen mahdollisimman nopeasti.

Me täällä People to People -järjestössä olemme kiitollisia voidessamme jakaa Patmos Lähetyssäätiön kanssa kaikki nämä tarpeet ja huolenaiheet ihmisistä, joita olemme molemmat oppineet rakastamaan ja joista olemme huolehtineet jo useiden vuosien ajan.

Pelon ja paniikin piinatessa maailmaa on jälleen aika panna todellinen rakkaus käytäntöön ja olla siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Rukoilemme keinoja lähestyä heitä turvallisesti jakaaksemme kipeästi tarvittuja ruokapaketteja sekä saniteettitarpeita (erityisesti saippuaa ja puhdistustarvikkeita), myös joitakin vaatteita ja kenkiä tarvitaan kaikkein huonoimmassa asemassa oleville, koska tänään alkoi sataa lunta ja lämpötila putosi pakkasen puolelle.

Emme tiedä, kauanko tämä tilanne jatkuu, mutta olemme luottavaisia, että niin kauan kuin te jaksatte seisoa rinnallamme ja tukea työtämme kuukausittain, pystymme joihinkin pikaisiinkin avustustoimiin auttaaksemme heti näitä perheitä ja viedäksemme kristittyinä toivoa kokonaisiin romaniyhteisöihin.

Vetoamme Patmoksen koko ihanaan ja huolehtivaan perhekuntaan! Olette olleet kaikkialla mukanamme viemässä apua, uskon sanomaa, toivoa ja rakkautta maamme unohdetuille, kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille.

Olemme sydämestämme kiitollisia huolenpidostanne näiden yhteistyövuosiemme aikana. Rukoilemme Jumalalta teille kaikille suojelusta ja turvaa ja toivomme pitkää ja jatkuvaa kumppanuutta senkin jälkeen, kun tämä koronaviruskriisi on ohi.

Kaikella rakkaudella Herrassamme,

NICU GAL

——————————

(Nicu Gal on People to People -järjestön johtaja Oradeassa Romaniassa ja Patmos Lähetyssäätiön yhteistyökumppani Lastenavun työssä ja ihmiskaupan vastaisessa työssä.)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *