Patmos Lähetyssäätiön lähetit

Patmos Lähetyssäätiöllä on tällä hetkellä seitsemän lähettiperhettä, joita voi tukea liittymällä lähettäjäksi. Voit lukea heistä tältä sivulta lisää. 

Ilmoittautuessasi lähettäjäksi saat Lähetystoimistostamme lähetin tuoreimman kirjeen sekä henkilökohtaiset viitesiirrot tukesi maksua varten. Maksun suuruus on vapaaehtoinen ja lähettäjän itse päätettävissä. Lähetit kirjoittavat lähettikirjeitä neljännevuosittain ja muina aikoina lähettien uutisia voi lukea kotisvuiltamme Muurinvartijat -palstalta. Myös Radio Patmoksessa kuullaan lähettien ja lähetyskenttien terveisiä Patmos tänään -ohjelmassa arkisin klo 10.30. 

Tue lähettiäsi antamalla lahjasi netissä alla olevalla verkkolahjoittimella.

Voit myös tehdä lähettikannatuksestasi verkkopankissasi kuukausittain toistuvan. 

Lahjoita:

Valitse summa:

Silja ja Ronaldo Lima, Fortalezan Slummikeskus Taivas, Brasilia

Silja sai jo nuorena ylioppilaana näyn Etelä-Amerikan slummien lapsista ja vastoin lähipiirin odotuksia, vaihtoi lupaavan opiskelu- ja työuran Suomessa slummilasten äidiksi ja kasvattajaksi. Silja on kehittänyt työn aivan alusta ja sai rinnalleen työlle omistautuneen lähimmän työtoverin tavatessaan Ronaldo Liman ja he jatkoivat työtä avioparina, nyt jo 14 vuotta. Perheeseen kuuluu kaksi lasta Thomas ja Rebecca. 

Siljan ja Ronaldon johtama Patmos Lähetyssäätiön tukema Slummikeskus Taivas (perustettu vuonna 2005) sijaitsee Fortalezan kaupungin väkivaltaisessa slummissa kahden toisiaan vihaavan rikollisjengin rajalla. Työ tavoittaa viikoittain noin sata slummin lasta ja nuorta, jotka etsivät tarkoitusta elämälleen ja pakenevat karuja kotioloja ja päätyvät huonoon seuraan ja sen myötä rikollisuuteen -ellei heitä pysäytetä.

Fortaleza tunnetaan myös surullisenkuuluisana keskuksena lapsiprostituutiolle ja ihmiskaupalle. Silja ja Ronaldo ovat omistautuneet Jangrussun slummin lasten pelastamiseen jengiytymiseltä, huumeilta ja prostituutiolta.

Keskuksella lapsille ja nuorille järjestetään toimintaa, annetaan tukiopetusta ja kerrotaan Jeesuksesta. Vaikeasta maaperästä huolimatta, hengellisiä voittoja on jo saatu nuorten ottaessa vastaan Jeesuksen.

Liity Silja ja Ronaldo Liman lähettäjäksi

 

Bene ja Anni Rodrigues, Come Home Brazil, Patmoksen koulu- ja nuorisotyö. 

Bene ja Anni Rodriguez toimivat Brasiliassa Fortalezassa Patmoksen koulu- ja nuorisotyön Come Home Brazil -projektilähetteinä. Työhön kuuluu koulu-, nuoriso- ja vankilatyötä yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. 

Bene on syntynyt Fortalezassa ja on itse slummien kasvatti. Hän on ennen Suomeen tuloaan johtanut pienimuotoista avustusprojektia Fortalezan slummissa. 

Anni on ammatiltaan sosionomi (AMK) -diakoni+lähetyssihteeri ja Bene on valmistunut Suomessa puusepäksi. He ovat suorittaneet kaksi eri lähetystyökurssia; Escola Alcance Brasiliassa vuonna 2008 ja YWAM Discipleship Training School Suomessa vuonna 2010. 

Anni ja Bene Rodrigues tutustuivat Brasiliassa Annin ollessa lyhytmissiomatkalla Brasiliassa. Anni on ollut töissä Fortalezan slummeissa vuosina 2006, 2007 ja 2008. Vuonna 2010 Bene muutti Suomeen. Anni (o.s. Rinne) ja Bene menivät naimisiin toukokuussa 2012 ja perheeseen syntyi poika, Josias syyskuussa 2017.

Heidän näkynään on auttaa slummien nuoria, jotka elävät jatkuvan väkivallan ja huumerikollisuuden ympäröimänä ja tuoda heille välähdys Jeesuksen rakkaudesta ja taivaasta.

Liity Annin ja Bene Rodriguesin lähettäjäksi

 

Hannele Suortti, Idän juutalaistyö

Hannele Suortti toimii Patmos Lähetyssäätiön Venäjän, IVY-maiden ja Romanian juutalaistyön vapaaehtoisena neuvonantajana.

Hannele ja Hannu Suortti tulivat Patmos Lähetyssäätiön työntekijöiksi kokotoimisesti vuonna 1995. Mutta heidän työuransa entisen Neuvostoliiton alueella alkoi jo 1970-luvulla.

Juutalaistyön seurakunta- ja evankelioimistyö toimii tällä hetkellä viidessä maassa, Venäjällä, Moldovassa, Transnistriassa, Kesi-Aasiassa sekä Romaniassa. Valko-Venäjän seurakunta on vuodesta 2019 ollut itsenäinen, mutta edelleen yhteistyössä toimiva juutalaistyö. Paikallisia työntekijöitä on yhteensä 37.

Hannele Suortti jäi käytännön työstä eläkkeelle vuoden 2020 maaliskuussa, mutta toimii vapaaehtoisesti työn taustatukena, pitää yhteyksiä kenttien vastaaviin työntekijöihin ja kirjoittaa edelleen lähettiperhekirjeet.

Uutena työntekijänä Idän juutalaistyön kentällä toimii Andres Koskelainen, joka aloitti Patmoksen työntekijänä vuoden 2020 alusta. Hän hoitaa yhteydet Patmos Lähetyssäätiön ja työkenttien välillä, matkustaa kentillä tarpeen mukaan ja kirjoittaa viikoittain Muurinvartijat-rukouskirjettä ja raportoi Patmoksen lähetysjohdolle Idän diasporajuutalaistyön kentistä.

Hannele Suortin lähettäjäksi liittyvänä tuet Idän diasporajuutalaistyön kenttien tarpeita.

Liity Hannele Suortin lähettäjäksi

 

Riku Rinne, koulu- ja nuorisotyö, Suomi

Riku Rinne toimii Patmos Lähetyssäätiön koulu- ja nuorisotyöntekijänä, kiertäen 30 vuoden kokemuksellaan Suomen kouluja, joihin häntä kutsutaan pitämään tunteja lapsille ja nuorille. Aluksi hän teki evankelioimistyötä oman työnsä ohessa, mutta siirtyi kokotoimiseen hengelliseen työhön vuonna 1988.

Riku tapaa tuhansia lapsia ja heidän vanhempiaan vuosittain eri puolilla Suomea kouluissa, vanhempainilloissa ja muissa oppilaitoksissa. Riku on vuosien varrella kirjoittanut useita kirjoja, julkaissut äänitteitä ja hänellä on oma Come Home -radio-ohjelma sekä Come Home -TV-ohjelmia. Myös Come Home -leirit lapsille kuuluvat Rikun työhön.

Liity Rikun Rinteen lähettäjäksi

 

Anna Deikun, New York, Yhdysvallat

Patmos Lähetyssäätiön ensimmäisiä suomalaisia juutalaistyön lähettejä on Anna Deikun, joka tekee työtä New Yorkin venäjänkielisessä seurakunnassa Brooklynissa emigranttijuutalaisten keskuudessa.

Anna suuntasi 1980-luvun alussa Patmoksen lähettämänä Italiaan, Rooman lähelle Ladispoliin ja Ostiaan tekemään työtä juutalaisten parissa. Italiassa ollessa hän meni naimisiin Alex Deikunin kanssa ja nuorena avioparina he saivat kutsun siirtyä New Yorkin venäjänkielisestä seurakuntaan Brooklyniin. Työ oli emigranttijuutalaisten keskuudessa – siis samaa venäjänkielistä työtä kuin aiemmin Italiassa.

Alex Deikun sai taivaskutsun vuonna 2012 ja siitä lähtien Anna on jatkanut työtä yksinään New Yorkissa, toimien yhdessä paikallisen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Annan tehtävistä tärkeimpiä on iäkkäiden juutalaisten kohtaaminen, heidän kuuntelemisensa ja auttamisensa.

Liity Anna Deikunin lähettäjäksi

 

Timo Keskitalo, maahanmuuttajatyö, Suomi

Timo Keskitalo aloitti Patmos Lähetyssäätiön palveluksessa lähetystyöntekijänä Suomessa asuvien muslimien parissa vuoden 2016 alusta. Hän tekee yhteystyötä mm. eri seurakuntien ja raamattukoulujen kanssa kouluttaen ihmisiä kohtaamaan Suomeen muuttaneita muslimeja.

Timo Keskitalo on toiminut pitkään lähetystyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä, ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Timo tekee työtä yhdessä vaimonsa Helena Keskitalon kanssa.

Liity Timo Keskitalon lähettäjäksi

 

Rami Fellemon, arabityö Israelissa ja palestiinalaisalueilla

Patmoslähetti Rami Fellemon toimii JEO-työn (Jerusalem Evangelistic Outreach) johtajana Pyhällä maalla. Hänellä ja hänen opettajana toimivalla vaimollaan Christinellä on kaksi tytärtä, Rachelle ja Yonelle. He palvelevat Herraa yhdessä perheenä. Rami oli JEO:n palveluksessa useita vuosia ennen kuin hänestä tuli sen johtaja. Työtä on tehty Jerusalemissa jo vuodesta -89 lähtien.

Ramilla on kandidaatin tutkinto teologiassa ja maisterintutkinto raamatullisessa arkeologiassa ja geologiassa. Hän on myös valtuutettu matkaopas, mikä on syventänyt ja uudistanut hänen kokemustaan Raamatun tutkimisesta. Rami hyödyntää näitä taitoja palvellessaan ja kohdatessaan ihmisiä työssään.

Rami tekee työtään yhteistyössä henkilökuntansa ja tiimijohtajiensa kanssa. Tavoitteena on kasvattaa työmuotoja entisestään ja rakentaa paikallisia verkostoja edistämään Jumalan valtakuntaa ja julistaa Kristuksen evankeliumia. Rami kohtaa työssään erilaisia ihmisiä niin kodeissa, mediatyössä että Connect Cafen tavoittavassa toiminnassa Betlehemissä.

Liity Rami Fellemonin lähettäjäksi