200 000 000 kenkälaatikkolahjaa jaettu

Samaritan´s Pursen Operaatio Joulun Lapsen projektin yksi virstanpylväs on saavutettu jakamalla 200 000 000. kenkälaatikkopaketti sodan runtelemassa Ukrainassa. Lahjan jakoivat Samaritan´s Pursen presidentti Franklin Graham ja ukrainalainen Operaatio Joulun Lapsen työntekijä Elizabeth Groff.

200-000-000-kenkälaatikkolahjaa-jaettu-kuva

Siitä on myös lähes vuosi, kun sota Ukrainassa alkoi ja Samaritan´s Purse reagoi tilanteeseen ja perusti humanitäärisen ilmasillan tarjoamalla ruoka-avustusta, lääkeavustusta ja muuta humanitaarista apua. Lisäksi apu sisälsi kymmeniä rukouksin matkaan pakattuja kenkälaatikkolahjoja, joiden joukossa oli myös kahdessadasmiljoonas lahjapaketti. Groff muistaa myös itse saaneensa kenkälaatikon lapsena, kun hän oli omien sanojensa mukaan kuilun pohjalla. ”Olin yksin ja eksyksissä. Siellä Jeesus minut kohtasi. Eikä Hän jättänyt minua sinne”, Groff muistelee. ”Hän näytti, että Hän rakastaa ja välittää yksinkertaisen lahjan kautta – kenkälaatikkolahjan kautta. Nämä lapset saavat uutisen kaikkien aikojen parhaasta lahjasta,  Jumalan ikuisesta toivosta ja rakkaudesta. Mietin sitä kun sain laatikkoni ja kuinka se muutti elämäni. Tämä on rukoukseni näille lapsille. Haluan, että he oppivat tuntemaan Jeesuksen ja muistavat tämän erityisen päivän loppuelämänsä”, Groff sanoi.

200 000 000. laatikko annettiin Ukrainassa 8-vuotiaalle orpolapselle Natalyalle. Tämä sama laatikko on matkustanut Groffin mukana Yhdysvaltojen halki ja tehnyt pysähdyksiä muun muassa eri kirkoissa ja siihen on valikoitunut tiettyjä tarkoin valittuja esineitä. ”Tämä on lahja sinulle Jumalalta”, Groff kertoi tytölle, jonka silmät kirkastuivat ilosta ja huomiosta. ”Jumala on valinnut kaiken erityisesti sinua varten.”

Samaritan´s Purse lahjoittaa tänä vuonna yli 400 000 Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkoa Ukrainassa. Tänä vuonna myös 120 000 ukrainalaista lasta osallistuu Suuri seikkailu -tapahtumaan, joka on 12 tunnin opetuslapseusohjelma, johon jokaisella kenkälaatikon saajalla  on mahdollisuus osallistua.

Grahamin mukaan jatkuva auttaminen Samaritan’s Pursen kautta sekä Operaatio Joulun Lapsen kautta ovat osoitus Jumalan uskollisuudesta ja voimasta. Työssä ovat mukana myös monet ympäröivien maiden seurakunnat.

”Tarve on suunnaton. Olemme täällä jakamassa kenkälaatikoita, mutta myös tapaamassa eri kumppani-seurakuntia”, Graham kertoi. Graham näkee, että sota on runnellut suuren osan Ukrainaa, mutta seurakunnat näkevät tämän mahdollisuutena tavoittaa ihmisiä ja auttaa naapureita ja lisäksi tehdä se Jeesuksen nimessä. Samritan´s Pursella on useita tuhansia seurakuntia Ukrainassa, keiden kanssa on työskennelty jo 30 vuotta. ”Politiikkaa ei voida kontrolloida, mutta me voimme  vaikuttaa siihen, ketä autetaan, ja me autetaan ketä tahansa Jumala eteemme laittaa.” Graham jatkaa, että mailman ainut toivo on edelleen Jeesus Kristus.